Lieky lieky lieky...Slováci užívajú nadmerné množstvá antibiotík a liekov, ale je to nutné??

ypsiloon

Hovorí sa tam v prvom rade o SR v porovnaní so zahraničím. Stále veríme, ako sa tam aj diskutuje, že pokiaľ nám lekár nedá antibiotiká, tak nás vlastne nelieči. Takže skôr ide o sebavzdelávanie, že nie všetko vyrieši antibiotikum, ale ako píše philips, keby ich nebolo, neboli by sme tu asi ani my - liečia určite mnoho chorôb, len nie sú určené "na všetko a za každých podmienok" A žiaľ, ostávajú nám tu socialistickí lekári, ktorí čo sa naučili v škole pred 30-40 rokmi, aplikujú pacientom aj dnes, a dobrí mladí lekári odchádzajú liečiť na západ....čo je tiež na zamyslenie

philips

vitavi, hovorí tu niekto o tom, že nadmerné množstvo ATB nie je škodlivé? A len tak na okraj, aj to má za sebou štúdie.. A veľmi by ma zaujímal tvoj názor, prečo to tak je, keď to teda vieme všetci..
nnuuu, keby to fungovalo tak spoľahlivo, tak by sme boli niekde úplne inde, ale akosi sa pred objavom ATB umieralo na ochorenia, ktoré dnes vyliečime úplne bez problému, prípadne s malými problémami..

nnnuuu

To, čo funguje dvetisíc rokov je šarlatánstvo a to čo funguje sto rokov, tak to je stelesnenie dokonalosti:-) Ale nech každý robí tak, ako uzná za vhodné.

vitavi

O škodlivosti nadmerného užívania ATB vieme všetci, a nepotrebujeme "relevantné štúdie".
Lekári by mohli namiesto usilovného predpisovania vysvetliť pacientovi príčiny opakovaných ochorení a vysvetliť, ako im predchádzať.

Prečo to nerobia, ale len predpisujú, vieme tiež všetci.

philips

Keď nejaká relevantná štúdia dokáže, že daná alternatíva reálne funguje vo všetkých štádiach klinických testov, tak ju lekári budú môcť legálne predpísať. Ináč sa vystavujú riziku, že podajú liečbu, ktorá nie je ničím podložená a pacient, resp pozostalí zažalujú lekára, tak ten to prehrá. A som zvedavý, kto z vás by niečo takéto riskoval.

divocina1

Janko to mas tak lekari nikdy neuznaju alternativnu medicinu lebo by ich pripravila o prijem a o ten luxus drahe dovolenky a auta.... oni sa toho prijmu nechcu vzdat...

nnnuuu

V systéme zdravotníctva chýba erudovaný prístup k "predpisovaniu" nechemickej, alternatívnej liečby chorôb. Na alternatívne postupy sa nazerá ako na niečo, čo nemá s realitou nič spoločné, pričom už len význam placeba je nepopierateľný, ak by sme z našej úvahy vybrali vplyv energie a prenos energie z človeka na človeka, ktorý má takmer vždy liečivú povahu, čo však vedecky ešte nebolo a nikdy ani nebude dokázané!

ypsiloon

Marosko-n :
kedže tvoja voda lieči "vsetko", tak slepí začnú vidieť, hluchí začnú počuť, invalidní začnú chodiť, neplodní oplodnejú, vyliečia sa všetky druhy rakoviny, vyliečiš Alzheimera, Parkinsona, či ľuďom to vylieči poškodené, neobnoviteľné orgány??
S tou vodou si fakt smiešny :-D

tvrdarealita1

a naco zit dlho? aby sme poberali 270 eurove dochodky a nemohli si na stare kolena po 30 a viac odpracovanych rokoch ani posranu zdravotnu starostlivost dovolit?

Marosko-n

H20 -GGW liečivá voda neni liek ale lieči všetko. Slováci osprosteli a žijú vďaka len liekom. Boh dovolil aby sme na Slovensku objavili GGW- BLV liečivú vodu , ale Slováci si to nevážia tak veselo sa pchajú antibiotikami a doplnkami a veľmi im to skracuje život. A je im to jedno, že za lieky platia kopu €.