Točenie hlavy - kardiolog?

Príspevok v téme: Točenie hlavy - kardiolog?
peters

Uz dlhsie(asi 1 mesiac) mam problem s tocenim hlavy.
Bol som u obvodnej lekarky, ktora mi dala spravit testy krvi-ziadny nalez, ocne pozadie - ziadny nalez.Bol som aj u neurologa, vysledky: Vertigines v.s.vertebrogenno cievnej etio, sephalea v pozadi(sija stuhla blok C-Th inklinacny sin izokoria bez "y. (aspon tak to je napisane na naleze pre obvodnu lekarku). Dalej som bol u nerologa na transkranialnom scane, a vysledok bol: normalny nalez v periorbitalnej cirkulacii, pricom mi neurolog povedal, ze vysledky su sice v norme, ale na hranici normy.Dostal aj lieky: betaserc(beriem uz viac ako 10dni) a stugeron(beriem 2dni).
Problem s tocenim hlavy je ten, ze sa mi toci aj ked sedim, nie iba ked chodim. Niekedy mam pocit ako keby som sedel na kolotoci, a pritom sedim na stolicke a nic sa pri mne nehybe/nehupe. Takisto aj horsie zaostrujem ocami(nosim okluliare).
Este musim podotknut, ze tak mesiac pred zacatim tocenia hlavy (cize asi pred 2 mesiacmi) sa mi zacalo tahsie dychat, a v noci som sa obcas zobudil s tym ze som lapal po dychu, a nemohol som kvoli tomu aj zaspat, no po case to preslo. A potom nastalo to tocenie hlavy.
Znamy mi povedal ze by to mohlo byt "priznak slabeho okyslicovania" a ze by som mal ist pre istotu ku kardiologovi.
Prosim o radu, resp. nejaky nazor o co sa tu vlastne jedna. Ziadny lekar mi totiz takmer nic nepovedal. Mam sa pokusit dostat k nejakemu kardiologovi? A co s touto diagnozou mam vlastne okrem liekov robit?
Dakujem za nazory.

Milan.0001

problém s krčnou chrbticou som mal aj ja. Priateľka mi denne dávala masáže a aj keď sa stav na pár hodín zlepšil, no po pár hodinách to bolo to isté. Pátral som po tom, že čo to môže spôsobovať, lebo točáky som mával riadne. Nakoniec som sa pokúsil dodržať rady z jedenej stránky. Počítač, je najväčší ničiteľ chrbtice a celkového zdravia. Prestal som používať počítač a každý deň som chodil so psom na prechádzky. Každý večer som si namasíroval krk, alebo priateľka mi rozmasírovala sem tam chrbát a po nie celom mesiaci sa mi stratili bolesti chrbtice a zároveň sa stratili aj závrate. Teraz je tomu už vyše roka, čo používam počítač maximálne hodinu denne a bolesti chrbtice a závrate sú preč. Dokonca som mal v poslednom počas používania PC aj také akoby ťažké oči a ten pocit sa tiež stratil. Jednoducho v tom, že počítače majú na svedomí veľa zdravotných problémov, tak na tom niečo je. Jednoducho človeku chýba pohyb a organizmus chátra a preto je chorý a slabý.

vilo111

Uz by sa aj nejaka rada hodila, tiez mam ten problem, je to chvilkove tocenie, ale zato riadne, a tiez ked sa rychlo obratim v posteli.

llllll19

tiež mám takéto poruchy ráno ked vstanem alebo ked sa v posteli obraciam na iný bok strašne sa mi točí hlava som s toho dosť vyčerpaná nemá mi kto poradiť lebo v mojom okolí nikto také problémy nemá mám sedavé zamestnanie ,možno je to chrbtica poradte niekto je to velmi nepríjemné dakujem.

ejjja

aj ja mám točenie hlavy, aj keď ležím na posteli, mám taký pocit, že spadnem z postele,tak tiež nemôžem sa kvôli tomu pozerať telku, čítať knihu, mám ťažobu na viečka, najlepšie je mi, keď sa pozerám len dole, cítim aj ťažké nohy a ruky, neviem čo s tým mám robiť.

keksa

renicko - kedze mi nikto neodpovedal, pisem aj tu, chystam sa k dr. doteraz to bolo len take akoze, ale dnes niesom schopna nic robit, mam ist po maleho do skolky a uz rozmyslam ako to s tým tocakom zvladnem :((( je to najma pri zaklonení hlavy dozadu,a lebo dopredu, uz som sa zobudila s tocenim hlavy mam to od rana, muz ma v praci vela roboty tak ani nemoze zobrat dovolenku a sama k dr. s takym stavom na druhy koniec mesta nedojdem :(((

Reničko

Ahojte už niekoľko týždňov sa mi točí hlava a pritom mám pocit ako keby som chcel odpadnúť a zvykáva my byť na vracanie. Ináč má 21 rokov. Nápíšte niekto kto má rovnaké problémy. Už som bol aj u internistu v decmebri 2009 a povedala, že so srdcom nemám žiadne problémy. Porďte mi od čoho to môže byť

hulla

ahojte, aj mne sa asi posledny mesiac mozno aj dlshie tocieva hlava, moze to byz z krcnej chrbite lebo casto sedim pri notebooku skrcena, ale niekto tu pisaj aj o zapale stredneho (ci vnutorneho??) ucha, no je fakt ze ma obcas vbolieva lave ucho a aj mi v nom huci alebo sumi alebo piska, ako kedy. okrem toho mam stale hnis v mandliach. mysliet si ze vsetko so vsetkym suvisi alebo to su rozne jednotlive ochorenia alebo teda priznaky ochorenia?