Hrádza?Jej nástrih..

jesika

Ja som si myslela že v dnešnej dobe nastrih hradze nerobia vždy.Ale dopočula som sa že prvorodičkam to robia vždy aspon tam kde som rodila ja bolo to v Považskej Bystrici.Bola som z toho sklamana že to tak je ale na sale sa ma ani nespytali alebo resp.ani len mi neoznamili že mi to idu robiť a ja som si to ani v tom chaose neuvedomila.A bolo to a ešte tak vela nastrihli je to blbe.Ale naštastie som rodila s epiduralkou tak aspon že to nebolelo ani to šitie po porode.Som rodila asi 18hodin doma mi odtiekla voda bola som dosť unavena.No neviem ako je to vo vačšich mestach možno je tam lepši pristup no skus sa popytať.Držim palce.

zamia

sasa, osobne som obisla 3 porodnice, kym som sa rozhodla, kde porodim a pozistovala som si o ich pristupe milion info. zavolaj nejakej sestricke, ci ako to na slovaci chodi a spytaj sa, nie??????

sasa

ahojte baby, som len v polovicke tehotenstva, len tak si brazdim po internete a natrafila som na masaz hradze a nastrihnutie hradze. Ja sa urcite chystam robit masaz. Ked sa do toho zapoji aj manzel, mozem spojit uzitocne s prijemnym :) CHem sa oputat, ci neviete zaruceny postup, co treba urobit, aby sa mi nestalo, ze ma nastihnu aj bez mojho vedomia a suhlasu. Jasne, ze ked bude treba, nech strihaju, ale ja sa budem urobit co najlepsiu prevenciu, aby sme tomu predisli. Ozaj, pocula som o porodnom plane, mate s tym niekto konkretne skusenosti? Ako to treba v nemocnici predlozit? Nechcem aby na mna pozeral personal, ze to je ta exotka s planom a nedajboze sa potom na mne vyvrsil. Chystam sa rodit na Antolskej, nemate tam niektora konkretne skusenosti ako tam prebieha nastrih alebo ako reaguju na porodny plan? diky moc

hortenzia

Holt, doba je ina a zeny uz nemusia trpiet. Ale stalo sa uz aj to, ze zena poctivo masirovala hradzu a nakoniec ju aj tak nastrihli alebo urobili sekciu...

Ivka 1

Hortenzia keď som rodila ja,o epidurálke sa nám ani nesnívalo.Mala som veľmi ťažký pôrod ale stálo to za to.
Neboj Leila bude to dobré ak ak budeš
chcieť predsa ten sprej a tyčinku,napíš
na mail.

leila25

Hortenzia: nie kazda bude rodit s epiduralkou...
IVKA1: no, tak sa "tesim", ale tiez sa spolieham na to, ze to v tom "frmole" nebudem citit :o)

leila25

Hortenzia: nie kazda bude rodit s epiduralkou...
IVKA1: no, tak sa "tesim", ale tiez sa spolieham na to, ze to v tom "frmole" nebudem citit :o)

hortenzia

Co mate vsetky s tymi bolestami pri porode? Rodili ste v dobe kamennej??????Ja som mala epidural a necitila som absolutne nic, od pasa dolu absolutne nicoveho nic. Dostavala som pokyny, kedy tlacit.

Ivka 1

Áno malo by sa to robiť podľa potreby ale niektorí lekári to nastrihnú preventívne,hlavne u prvorodičiek. Neboj sa však,dá sa to prežiť a keď si taká ubolená ani to nebudeš cítiť a zvyknú to aj lokálne umŕtviť. Po pôrode keď už držíš ten sladký uzlíček na rukách ani si na to nespomenieš.Nesmieš si však prudko sadať.