/// AKO ZNOVA PO 2 MESIACOCH PAUZY ZAČAŤ KOJIŤ ????????????

Príspevok v téme: /// AKO ZNOVA PO 2 MESIACOCH PAUZY ZAČAŤ KOJIŤ ????????????
sofia 2

Ahojte, proím o radu. Mojej dcérke je 13 mesiacov. Keď sa narodila tak to bol papkáčik, každých 20-30 minút, no potom som jej dávala čajík na flašku a neviem či preto alebo nie začala odmietať prsník. Chytila, potiahla pustila a otočila sa do druhej strany. Tak to robila počas tých minút kojenia a plakala. Keď sa niekedy pricucla tak po chvílke zaspala a znova bol boj s hladom. Spravila som tú istú chybu ako pri synovi, prestala som kojiť a začala dávať sunár. Nič som s tým nevyriešila. Malá toto robí aj tak. Vypije 90 čo by mala 180ml.a stále sa zdvíha a plače aj keď behom kŕmenia ju dám aj 5 krat odgrgnúť. Alergiu na mlieko nemá a ja chcem začať znova s kojením, no neviem ako a čo jesť pri začínaní. Moje prsia sú už prázdne. Vytešie tak zopár ml.mlieka ale je to bolesť pri stisku. Neviem či sa mi to môže vrátiť. Poradíte?? ĎAKUJEM!!

zhrozena

sofia2 ja ti poradim taku babsku, ale dobru metodu. Idealne by bolo, keby si aspon jeden den ostala s dietatkom v posteli. Obe nahe. Takto rozbehnes laktaciu, hormony sa nabudia a pojde ti to, ak nie, tak sa snaz prikladat co najcastejsie (kazdu hodinku) a bud pri tom od pol pasa naha ty a nahe dietatko. Ked pises, ze pri dojceni sa zdviha, place, aj ked ju davas odgrgnut, moze trpiet na reflux, to je prve, co ma napadlo. Je to klasicky priznak, tak sa na to popytaj v poradni, urcite by ti pomohla laktacna poradkyna. Skus.

iva323

Hneď mi to bolo čudné, že "až"13 mesačná zbadala rozdiel medzi fľašou a prsníkom. Tiež som Sofia nepochopila, akú dlhú pauzu v kojení si mala. Môj synček bude mať 5 mesiacov a s kojením sme mali tiež problémy od príchodu z pôrodnice až do konca 4. mesiaca. Najprv málo mlieka - pil tiež asi trištvrte hodiny v kuse a po polhodinovej prestávke zase hodinu papal. Potom sa nechcel prisať presne tak ako tvoja maličká, lebo som začala dávať na fľašu, kúpila som Nutrilon a keď sa po hodine trápenia aj tak nenajedol, dokrmíla som ho troškou - /iba 30 ml/ Nutrilonu. Neskôr som mala také poprakané bradavky, že som odsávala a dávala zase na fľašu.Keď som chcela aby sal, tak som ho kolísala na rukách, spievala mu. Bol to ťažký boj,bolel ma chrbát, ruky, no vydržala som to a som na seba za to hrdá. Vie to pochopiť len mamina, ktorá naozaj chce kojiť a ktorá vydržala.Aj napriek radám svokry či manžela, že nemám trápiť seba a malého, som sa akosi rozkojila a po tých ťažkých šťyroch mesiacoch môžem povedať, že si kojenie naozaj vychutnávam rovnako ako maličký. Teraz papá pokojne a aj napriek tomu, že za prvé tri mesiace spapal dohromady 1,5 plechovky Nutrilonu, v poslednom mesiaci som ho ani raz nedokŕmila. Dúfam, že nám to vydrží. Aj ty sa Sofinka nevzdávaj, nájdi si pohodlnú polohu /ja kojím poležiačky na boku/ a koj pokým budeš môcť, je to pre dieťa to najlepšie.

vaska

ak sa ti malá nechce prisať aj keď dáš trochu mlieka, skús odsávačku, ale len ručnú, po týžni by sa ti teoreticky mohlo pustiť mlieko. ale nazbudni sa dobre stravovať, strava robí svoje. ja som dcérku kojila ´´normálne´´ len 2 mesiace - potom som musela používať načas odsávačku, kvôli veľmi dopraskaným bradavkám, ale potom sa malá prisala. od začiatku som používala dudlík. a keď bola chorá, museli sme podávať aj čaj cez cumlík. inak by som do nej lieky nedostala. po ptrerušení sa opäť prisala, chce to len čas a trpezlivosť, určite bude zo začiatku nespokojná, že to tak pomaly tečie. ale ak chceš naozaj kojiť, tak sa to dá vydržať. momochodom kojila som do ukončeného 5 mesiaca. skončila som po opakovaných zápoloch.

jejke

Moja znama zacala kojit po prestavke 2 tyzdne, tu mala kvoli zapalu prsnika...zapal z prebytku mlieka...
Jednym pravidlom pri dojceni, to este poucuju mamicky v porodnici je NEDAVAT CAJIK ani mlieko na flasu a druhym NEPOUZIVAT cumlik, ak tak co najmenej...u mne to fungovalo pri dvoch detoch, nedavala som cajik az do piateho mesiaca som vylucne KOJILA.
Cumlik vypluvali...
Takze ak by si chcela obnovit laktaciu, stale len prikladat a prikladat dieta k prsniku tak casto ako sa len da, hoci neviem ci po dvoch mesiacoch este bude babo chciet, z flase sa mu taha lahko a z prsnika sa bude musiet ponamahat...mozno mu treba pomahat...navnadit ho tak ze najprv troch mliecka do pusinky nastriekas.
Na podporenie laktacie su aj homeopatika, bylinkove caje a takisto susene mlieko pre dojciace zeny...pytaj sa v lekarni, trh je tymto presyteny...
drzim prsteky