PLAVANIE

monka

ahojte,aj ja chodím plávať tak 2x to týždňa,je to super a pomáha to ozaj perfektne.A kamca,na bolavý chrbát je to ako stvorené.Ja stále ťahám do plavárne aj rodinku,manžel má namáhavé zamestnanie,bolieva ho chrbát,lebo sa navláči tony materialu a plávanie mu pomáha.Treba vyskúšať.

kamca

chcem zacat plavat lebo ma dost boli chrbat a aj klb..a uz ked tam budem chodit tak si chcem aj postavu zlepsit staci mi chodit 2krat tyzdene ?

majka_

suhlasim s tymi, ktori chodia plavat a hovoria ze je to super. aj ja si myslim, ze je to boooooooomba sport. ja som pri nom schudla za mesiac 4 kg a to som chodila plavat kazdy druhy den pravidelne. a bolo mi vyborne.

monica gazpio

Ahoj swim, je to výborné ísť každý deň. Vrele odporúčam. Je to dobrý šport. Má napr. také výhody, ako minimálna záťaž na kĺby, posilňuje imunitu, spáliš okolo 2100 kj/hod. miernym tempom. Čo sa týka jedenia, tak dodržiavaj asi toto, čo Ti tu píšu ostatní, veľa pi a tak. Nech sa Ti to plávanie vydarí.:)

RNG

Pri plavni sa spaluju nielen cukry na vyrobu mechanickej energie, ale aj tuky na vyrobu tepla, lebo voda odvadza velke mnozstvo tepla z organizmu. Takze celkova strata moze byt medzi 500 az 900 kaloriami za hodinu, z coho tuk prispieva ku polovici.

Zoeinka

swim: nejedz ani po cviceni aspon pol hodinu, musis iba vela pit tekutin, ale hlavne nie sladenych ale nejaky nesladeny caj alebo mineralka.

anka

Pred cvičením aspoň hodinu nejedz. A podľa mňa by si mohla chodiť každý deň medzi 4-6 hodinou poobede. Keď sa Ti nechce plávať, tak si daj nejaké cviky na zadok a nohy. Napríklad len výkopy do strán, do zadu a tak. Ja som bola na dovolenke pri mori, upravila som stravu, \"nežrala\" sladkosti, cvičila v mori aspoň 40 minút denne a prišla som domov a 1 cm bol za týžden preč. Aj zo stehien, aj zo zadku. Celkovo plávanie pekne formuje postavu, ale bez úpravy stravy to nepôjde.