Wobenzym

Príspevok v téme: Wobenzym
tera

Užívam dlhšie wobenzym pre časté imunitné ochorenia, užívam ho 3x3tabl.denne. Bol mi nedávno zistený diabetes II.,chcela by som sa vyhnúť inzulínu,zabudla som sa však spýtať či môže wobenzym škodiť, alebo naopak aj natoto pomáhať,dúfam že ho nebudem musieť vysadiť, je síce drahý, ale pomáh a.ďakujem za vaše rady.

lienka-33

RNG..netrpím ničím čo ty,ale uvažovala som o wobenzine,nakolko si neviem rady s vlastným ochorením ..dakujem že si tu pekne vysvetlil všetko o enzýmoch a dal radu,nielen ušetril kopu penazí (serapeptázu som brala,ani so mnou nepohlo)
PS: prečo stonkový zeler? čítala som ,že bulva obsahuje najvyssie množstvo minerálov zo všetkeho ...stonkový zeler mi chutí čudne..je to tým,že tak má chutiť? alebo je to tým,že je z obchodu (postrekmi ) ? :/

reena

Moj manzel ma diabetes II.,zatiaľ na tabletkách.Začal užívať wobenzym, neviem,či nevadí, že obsahuje sacharózu,viete poradiť?

RNG

Wobenzym je dobry zdroj enzymov, prave diabetici potrebuju extra enzymy na cistenie produktov glykacie, ktore zapchavaju lymfaticke cesty, co vedie k zamoreniu tela a postupnemu tozpadu tkaniva(diabeticke vredy, periferalna neuropatia, zlyhanie zraku)
Pre zvysenie ucinnosti cistenia organizmu treba enzymi brat na prazdny zaludok hodinu pred jedlom.
Na trhu su aj lacnejsie znacky,hladaj pod enzymyz ananasu) s papaje, bromelain(,pankreatin(z kravskeho zaludka), serrapeptaza/serrazyme.
Po domacky spravene enzymy su stava zo surovej cvikle, mrkvi a stonkoveho celeru.Hlavne surova cvikla je velmi bohata na enzymy.
Zdoraznujem surova, enzymy sa nicia zahriatim na 55 stupnov celzia.
Tema okolo cukrovky uz bezala, ja s nou bojujem uz roky len doplnkami a zlepsilo sa mi to znacne.