stretnutie s medveďom..help me :)

Príspevok v téme: stretnutie s medveďom..help me :)
sunnysweetie

ahojte..len tak ma napadlo, či mi dakto neviete poradiť, čo robiť, keby sme náhodou stretli v lese - v horách medveďa :)
bo ideme zajtra na chatu na týždeň..juchuuuuu..už sa teším,ale ževraj v tej oblasti sú medvede..
ak niekto viete, čo robiť, ak nejakého toho macka :) stretnem..tak poraďte.
cmuk
kujeeeem

malinka

Najnovsia verzia ochrany je taketo daco: klaknut, potom si sadnut na vlastne paty a trup polozit na zem tvarou k zemi-tak ako sa modlia tibetski mnisi, lavu dlan na prave rameno a pravu na lave-tym si chranis hlavu, ale ak to bude medvedica s mladatami, utekaj kade lahsie.

agina

Sunny aby si sa s medvedom nestretla, treba byt v lese trosku hlucnejsi.Trebars chodit s nejakou palicou a obcas s nou pobuchat o kamene pri ceste, vela rozparvat, dupat atd. Medved je plache zviera.

alic

ked by to bola medvedica s mladatami tak urcite neskusaj lahnut si a tvarit sa mrtvo.To sa odporucalo,ale ja by som sa bala to skusat,vraj pomaha robit hrozny ,ale velky krik.

shakt

lahnut na zem tvarou k zemi,chranit si hlavu,krk a siju skrutit sa do klbka,rukami si chranit hlavu,lezat bez pohnutia a este pred tym,zahodit batohy v ktorych sa nachadza jedlo. V ziadnom pripade neutekat!

januška

no ja som pocula ze ked uz bude najhorsie mas si lahnut na zem a zadrzat dych a tvarit sa mrtvo...ked bude vidiet ze "nezijes" tak ho uz nebudes zaujimat. :DDD ale este som to neskusala tak opatrne :DD