Slabé zuby

Príspevok v téme: Slabé zuby
marek00001000

Mam 15 rokov, a mam velmi slabe zuby uz od malicka. Chodim skoro kazdy polrok "opravovat" zuby a stale nieje tomu koniec. Co mi vsetko moze chybat? Prosim o nejaku radu co doplnit a tak, lebo som uz rozmyslal ze v 30(al. aj skor) si dam porcelanove zuby hoc aj stoja 100 000SK...Potom by som mal uz do konca zivota pokoj.

Inca

RNG, tiez sa priklanam k vasmu nazoru. Pred casom som sa zacala lepsie stravovat. Trapi ma choroba ktora sa nazyba KANDIDA, zial, lekari mi vzdy predpisovali viac liekov a castejsie. V prvom rade som si kandidu diagnostikovala sama a po tom co som odmietla vsetky tie lieky, som zacala sama zistovat co s tym. Zistila som to, ze musim od zakladov zmenit sposob stravovania, ziadne lieky nikomu nikdy nepomohli na viac ako 3 mesiace. Takisto mam problem so zubami pretoze mam odpor k mliecnym vyrobkom a neustale hladam alternativu. Pravdou je, ze lekarov potrebujeme, k zubarovi chodievam casto akonahle zistim ze nieco nie je v poriadku. Zubar ti ale nikdy neporadi spravnu zubnu pastu. Napriklad ja som zacala pouzivat zubnu pastu bez fluoridu (tea tree oil vyrobok), dasna mi pomaly prestavaju krvacat, zuby nie su tak citlive ako predtym, su viditelne belsie. Podla mojich vyskumov, ludia po tejto paste koncia svoje trapenia a caste navstevy u zubarov.
Kazdopadne, clovek je to, co JE (stravuje sa). A to je velka pravda. Aj ked potrebujeme vapnik kvoli zubom a kostiam, nesmieme zabudat na vsetky ostatne organy a neustale vyvazovat stravu. Hlavne nech je pestra a vynechavat sladkosti. Fakt. Clovek sa uci cely zivot.

RNG

"Ani lekari nam nevedia poradit"
Spytaj sa lekara,kolko studoval skladby jedla a prirodne prostriedky. Potom ti bude jasne, preco to nevedia. Nikto ich to v skole nenaucil.
Lekari sa ucia o tele, chorobach diagnozach a farmaceutikach na odstranenie symptomov(priznakov)
Vyziva je cele obrovske pole, na co treba ine vzdelanie.
Spravna forma mineralov je ked su vo forme navrhnutej na maximalnu absorbciu.
Je cela velka skupina ludi, co sa tymto odborom zaobera. Cast su lekari(alternativna medicina) cast mikrobiologovia alebo odbornici na makrovyzivu.
Podstata je snazit sa vyzivou odstranit priciny pre mnohe choroby.
To nie je nahrada lekarov v ziadnom pripade!
A ani spravna vyziva nie je liecenie sa.Doplnky potravy nie su lieky, aj ked je spravnym vyberom clovek zdravsi.

zala

RNG: Ty často povieš jednou vetou všetko, ale "my obyčajní" nemáme odkiaľ dedukovať konkrétne veci.
...správna forma minerálov...vidíš ani lekári nám nedokážu vo veľa veciach kvalitne poradiť.Jeden vraví to, druhý zasa iné...tak na koho sa spoliehať? ..ty nám povieš ťukni si na google, tam si všetko nájdeš....si zlatý, fakt,asi sa budeme ozaj liečiť sami..pa pa

gomez

S tým vápnikom opatrne. Najprv naozaj treba poznať príčinu. Ja mám tiež problémy so zubami, sklovinu nemám prakticky žiadnu. Tiež som behal po vyšetreniach a výsledok bol asi taký, že je to genetika. Našťastie mám mamu lekárku a po všemožných kombináciách dospeli s kolegami k záveru, že s vápnikom opatrne lebo aj krv aj kosti sú OK a mohol by mi viac ublížiť ako pomôcť (srdce, krv, obličky...)

zala

RNG-vďaka.Toto všetko deťom dávam, ale pamätám si,že ako dieťa som vyrastala na Horálkach a nič iné som nejedla.Mäso sa mi zdalo hrdzavé,zelenina bez chuti,mlieko som ani vidieť nemohla.Bude to určite stravou.Dnes je obrovský výber všetkého, preto keď deťom nechutí jedno mliečne jedlo, existuje x ďalších-náhradných.A taktiež i zubárska starostlivosť je neporovnateľná.Fluoridácia, ktorú nám robili v školách nestála za nič, keď nám nikto ani nevysvetlil ako si poriadne a často treba čistiť chrup.Teraz sú "kozmické" kefky,kefičky a medzizubné kefičky a zubné nite a diťa vezmem každé 3 mesiace na prehliadku spojenú s fluoridáciou, kde sa mu zubár venuje len jemu celú hodinu, učí ho dokonale používať kefku a vysvetľuje, čo jesť a piť.Mimo to ide raz do mesiaca k zubnej hygieničke, ktorá zadupľuje a čistia zuby spolu....to keby som vedela pred 20 rokmi, tak dnes neplatím 10tisíce za to, čo sa vlastne už ani nedá zachrániť.....

RNG

Zala- zelenina, maso,ovocie, pre deti mliecne vyrobky, orechy, rozne semienka, celozrnne produkty.
Vyhybat sa sladkostiam a vyrobkom z jemnej muky, sladkym napojom, vyprazanym jedlam

zala

RNG: Akú stravu konkrétnejšie si myslel?Mám dve deti, starší 11 r syn má krásne zuby bez jediného kazu,ale to ja ho panicky sledujem, vkuse posielam umývať a platím mu najdrahšieho zubára v okolí, len aby nemal problémy ako ja a menší má iba dva a manže mi nadáva, prečo ho toľko trápim s umývaním zubov.Ja som ale presvedčená, že aj správna zubná hygiena v tom hrá významnú úlohu.Staršiemu dávam už asi 52 rokov denne rybí olej v kapsuliach,že by aj to naozaj pomáhalo? Tá strava ma zaujíma....vďaka

zala

Milý Marek, nechcem ti kaziť ilúzie, ale ani porcelánové zuby nemáš na celý život...ja som u zubára každý mesiac a stále je čo opravovať...tvrdí, že s takým ako ja sa málo kedy stretne....mám síce v poriadku sklovinu, ale akonáhle sa prevŕta ďalej celá moja zubovina je mäkká ako plastelína.Zaplatila som už nehorázne peniaze...na horných 4,5 a 6-kách som si dala urobiť krásne porcelánové korunky,ale bohužiaľ ,vydržali mi tak asi rok, pretože sa stále odlepovali a zubár povedal, že má slabé korene.Takže mi ich musel povytŕhať a poslal ma na konzultáciu k implantológovi,ktorý povedal, že mi kosť(slabá a odmineralizovaná )žiadne implantáty neudrží.Takže? som zúfalá a nešťastná, mám 30rokov a žiadne vyhliadky do budúcnosti..