Mladi ludia a cukrovka

marcel222

smielgirl , na tuto otazku maju doktory takuto odpoved: cukrovka dnes sa neda vyliečiť,ale da sa už kvalitne liečiť :-)))....a ja po 20 rokoch pichania si inzulinu ti môžem povedať že je to fakt ťažke...sem tam sa stane že sa niekto z toho dostane..ostatne ako aj napr z rakoviny alebo ineho chronickeho ochorenia ale skoro 100% diabetikov sa (iba)lieči až do svojej smrti.
Kajjj , u zdraveho človeka je normalne hladina cukru v krvi stale medzi 4-8 mmol.Pod 4 a nad 8 je už chorobny stav a ak trva dhkšiu dobu tak poškodzuje organy...a profitovať budu z toho lekari a poisťovne :-)) hej a vyrobcovia liekov samozrejme

asti

majat dakujem velmi pekne za povzbudenie..mam DM vyse roka, a ano aj skveleho partnera, s ktorym chystame svadbu, o mesiac..a aj babo, dufam ze sa podari..tak mi drzte palce..

majat

Ahoj asti - verím, že máš strach, ale to som mala aj ja. Cukrovku mám už od detstva. Dá sa s tým žiť aj deťom, aj mladým ľuďom, aj starším. Ja sa už teraz počítam medzi tých starších, mám dcéru aj vnuka, takže na tvoju otázku či môže mať žena dieťa, je odpoveď áno - samozrejme pod zvýšeným dohľadom lekára. Sú zdraví, bez diabetu, ale riziko je tu stále, určitá dedičnosť tam môže byť. Dôležitá,najmä počas tehotenstva je nielen vyrovnaný diabetes, ale aj psychická pohoda.
Prajem ti všetko najlepšie a partnera, ktorý ti bude oporou.

sani

ahoj, mám DM už 19 rokov a práve som prešla na pumpu. Môžem povedať, že zatiaľ som spokojná a hlavne po tom čo som si zažila na perách.

RNG

Ja beriem gymnenu sylvestris(regeneracne, 2x1000 mg), acetyl l karnitin(2x500mg)alfa lipoicku kyselinu (300mg) a sylimarin(250 mg )rano na prazdny zaludok.
Predtym som bral aj chrom pikolinat400mcg, vanadium NAC a ine, ale vplyv na cukor som nepozoroval. Je to zrejme velmi individualne. Aj skorica znizuje cukor, je viacej bylin vyrovnavajucich hladinu.
Ale v prvom rade treba zistit funkciu pankreasu, ci je v tele dost inzulinu. Ak nie, je to porucha pankreasu a ten treba liecit. Zrejme spomenute to robia, kedze sa mi hladiny znacne napravili. A to bez liekov , len s doplnkami