Co je hypermangan

Guga12

ja som si nie istá, či je to to, čo sú také kryštáliky, dá sa to na vreckovku a potom si tým má žiak utrieť nos pri odpovedi a potom začne kýchať a nemusí odpovedať? Nie je to to?

Mano1

Hypermangán - farbenie dreva nahnedo. Drevo sa natrie vodným roztokom a nechá vyschnúť. Je fialové. Potom sa roztopí včelí vosk v terpentíne a drevo sa znovu natrie. Po odparení terpentínu sa drevený predmet vykefuje tzv. ryžákom. Má krásnu hnedú farbu a vonia včelím voskom.

pomé

Poraďte prosím koncentráciu na liečbu Bercového vredu,muž má ranku na nohe vo veľkosti 1 cent. Bojím sa aby som neurobila viac škody ako osohu.ďakujem

hanka9

Stara znama finta nepoctivych kucharov , obchodnikov atd je namacat kaziace sa mäso do hypermanganoveho nalevu. Po tomto sa strati zly zapach mäsa a mäso naberie znovu prirodzenu farbu, „ozije", chyti iskru. No a kuchar pripravuje veselo minutky atd , resp. obchodnik dalej predava kaziace sa mäso. Hypermangan pouzivaju aj myslivci na zafarbenie parozia. P.s- kedysi som chytila z plavarne plesen medzi prstami noh a po macani noh v hypermangane mi ro preslo ako by utal.

kablica

moris-ako slabo dezinfikujuci roztok sa pouziva napriklad pri liecbe ovcich kiahni (kratky kupel bez oplachovania) a navyse je to silne oxidacne cinidlo v chemickych reakciach rozneho druhu, napriklad aj pri vyrobe drog (preto sa ocitol na zozname prekurzorov pre vyrobu omamnych a psychotropnych latok)

ebi777

Hypermangán – KMNO4 sa používa vo forme slabo rúžového roztoku. To znamená, že do nádoby naplnenej vodou nasypeme len niekoľko kryštálikov KMNO4 . Roztok farbí a treba počkať dokým sa kryštáliky rozpustia. Roztoku má predovšetkým dezinfekčný účinok. Vhodný je na umývanie rán a nie je vhodný na výplachy telesných dutín – napr. dutiny ústnej a pošvy. Vo vyššej koncentrácií môžu poleptať. Používa sa ako doplňujúca liečba. Ak je podozrenie na mykotickú infekciu je potrebné pridať antimykotickú liečbu.

RNG

Mineralove formy su velmi stabilne, napr taka sol je v mori miliardy rokov bez zmien.Casto expiracna doba=zarucna lehota, pri takychto stabilnych formach je byrokraticky nezmysel vynuteny roznymi vladnymi instituciami.
Hypermangan, jodova tinktura,mlety kamen(uhlicitan vapenaty a horecnaty, kamenna sol...) mozu byt akokolvek stare, pokial sa tam nedostane vlhkost alebo cudzie materialy, tak su dobre na pouzitie, toboz vonkajsie.

kuci.m

mam doma hypermangan niekolko rokov neviem ale kedy ma expiraciu na saciku nic nie je napisane.prosim poradte ci ho mozno uzívat aj po asi 3 rokoch