Kontaktne sosovky (oci pomooc)

Príspevok v téme: Kontaktne sosovky (oci pomooc)
evula

nosim kontaktne sosovky uz asi 6 rokov... chodila som do Trencina k jednemu kontaktologovi, ktory mi nasadil sosovky Johnson&Johnson, Acuve.. tusim tak sa to nejak pise... povedal, ze su to mesacne a ze ak ich nenosim cely den na ociach, ich zivotnost sa moze aj predlzit, takze som ich s kludom nosila niekolko rokov aj 2 mesiace.. pred rokom som sa dozvedela, ze su to vlastne iba 2tyzdenne a rok som skusala zohnat nejake ine, mesacne, ktore by mi sadli... to bol ale problem, lebo vsetky mi vadili v ociach, rezali, nedalo sa to vydrzat, jedine, s ktorymi som bola maximalne spokojna, boli tie Acuve... tie som za cely den ani neucitila...problem je ale, ze su tak drahe ako mesacne a ja na kazde oko potrebujem inu dioptriu, takze kazdu chvilu kupovat 2 balicky za 3000 je dost zleee... hladala som nejakeho dobreho kontaktologa BA, pretoze moj ocny nerobi so sosovkami, a snazila sa zohant niekoho, kto by mi aj dal skusobne pary na vyskusanie, pretoze mne asi sadne 1 druh z 10 :-( vsade mi vsak povedali, ze si musim naraz kupit cele balenie a ked mi nesadnu, tak mam smolu... takze som na odporucanie jednej doktorky kupila surevue... sice mi sadli lepsie ako tie predtym, ale aj tak ich cely den citim, mam problem zaostrit, mam machule pred ocami.. uz ani neviem, ci je to sosovkami, alebo ci mam nieco s ocami :-( ocny lekar mi nikdy nic na oku nenasiel, pradu povediac, ani nerobil nejake extra vysetrenia :-( zrak sa mi stale zhorsujem, mam 23 rokov a 6,5 dioptrie :-(( o par rokov ostanem uuplne slepa :-(( mam z toho velke obavy :-( poradte prosiiim

Nela41

Anonym ten vstupný baliček obsahuje šošovky a roztok na začiatok. Ukážu ti ako si šošovky vkladať a vyberať a všetko ti vysvetlia. Je to sice drahé aj tak ale je to tak všade :)

AnOnYm98

ahojte ja mám dioptrie na obe oči -3 a zrak sa mi stále zhoršuje..mám 14 rokov a v utorok pojdem k ocnej na moju prvú skúšku aby som sa naučila manipulovať so šošovkami...poraďte mi ako to prebieha a či vás to naučia ked vstupne stoji 10€ ďakujem

petricek

age44,
ja osobne som zacinal z -0.25 na jednom oku, a casom (viac ako 10 rokov) som sa dopracoval k -3.25 ( obidve oci...).
pouzivanie kontaktnych tak kvitujem lebo sa mi v tom lepsie chodi a aj praktickejsie.
musim ale dat zapravdu kose, ze odkedy som zacal pouzivat cviky tak sa mi to PRESTALO zhorsovat.
tiez som sa pytal na to tej ( ako hovorys erudovanej lekarky, tak jednoznacne mi povedala ze to nie je pravda..).
opakujem este raz odkedy som zacal pouzivat tie cviky tak sa mi zrak PRESTAL ZHORSOVAT.
musim priznat ze ale nerobim to pravidelne. Jednoznacne ale je to ucinne.

age44

evula, ja som nemala softlensy, ja mam focus softcolors, to su farebne s. softlens vyraba asi johndon a johnson - rovnako ako acuvue a surevue. zda sa mi, ze tvoj oprik alebo doktor ponuka iba z tejto firmy, lebo este mas plno sosoviek s tvojim (a aj s mojim) zakrivenim, ale napr od firiem bausch and lomb alebo ciba vision.
kosa, to su riadne hluposti, ze niekto cvicenim upravi zrak, urcite nie kratkozrakost a urcite nie vysoku kratkozrakost.prco je potom u japoncov a ostatnych azijskych kultur vyskyt kratkozrakosti az 70%? da da dnad pomoct nizkej dalekozrakosti, ale ak to len pocas puberty, alebo v mladom veku.
vela som o tom citala a kazdy erudovany ocny lekar ta vysmeje s tym.

kosa

skuste zajst na temu PRAVDA O RAKOVINE-VITAMIN B17.
tam napisal DAMIAN ze po 20 rokoch uz nepouziva okuliare lebo postupoval podla navodu isteho Dr BATES-a.
Mozno ze by vam vedel nejako ci uz poradit, alebo aspon usmernit.
vdaka.

RNG

Gauez, a ini, kontaktne sosovky zvacsuju pravdepodobnost vniknutia roznych patogenov do oci a znemoznuju ociam prirodzene cistenie a obranu. Statisticky su pre oci ovela horsie, nez okuliare.
Ciastocne pomoze strieborna voda(koloidne striebro) 1 kvapka(10 ppm) do kazdeho oka rano aj vecer.
Na zlepsenie lubrikacie=mazania oka sa pouzivaju komercne kvapky s obsahom 1% glycerinu, hlavne pre takych, ktorych slzne kanaliky su opuchnute(vzdypritomny herpes) a slabo privadzajuce cistiace slzy(poznat to rano, ked nemas ziadne karpy=zbytok normalneho cistiaceho nocneho procesu)
Koloidne striebro tento problem ucinne adresuje.(osobne odskusane , aj na clenoch mojej rodiny)

evula

age44:ja mam jedno oko 6,5, druhe 5,5 a co sa týka zakrivenia, povedala mi posledna lekarka, ze mozem nosit sosovky od 8,6 az 8,8... a povedala, ze na moje dioptrie a zakrivenie mozem vyberat vlastne iba medzi Softlens alebo Sureuve... tie Softlensy su teda dobre? no, a k okuliarom, na nich mam asi rovnake dioptrie ako na sosovkach, pretoze pri poslednej prehliadke mi ocny povedal, ze by som potrebovala vacsie dioptrie, ale dohodli sme sa, ze mi ich neda, bo ja okuliare nosim tak akurat rano z postele do kupelne a vecer z kupelne do postele...