NACHLADENIE VS KONTAKTNE SOSOVKY

alchemilka

cvoki tak sory. nepochopila som, preco by si niekto nemohol dat okuliare. pre mna to bolo uplne normalne. bud sosovky, alebo okuliare. podla moznosti.krejzygrl sa pytala zrejme preto, lebo ,,sa hovori" ze sosovky sa pri nachladnuti nosit nemaju. ale to je asi take upozornenie, ako ze tampony sa nemaju nosit dlhsie ako 6 hodin. Aj tak to nie kazda dodrziava. Ja som pri prechladnuti sosovky nikdy nenosila. Mam dost citlive oci a nerobilo mi to vobec dobre. Ani dym z cigariet. Ale ja som asi jeden z mala ludi s takymi extra citlivymi ocami a ostatni s tym problem zrejme nemaju.

6cvoki9

alchemilka - naopak ty si pobavila mňa nosim šošovky aj okuliare ale len doma a ked som nachaldnuty tak si ich dam ,okuliare si do prace nevezmem a mojim očiam nevadí že ich mam aj ked som nachladnuty možno su trošku červene a podraždene ale to je všetko

kaszia

Aj ja keď som začala nosiť šošovky, radili mi aby som nenosila keď som nachladená. Ale ja som aj vtedy nosila, a nič mi nie. Takže v pohode. :-)

krejzygrl

no prave dnes idem do roboty ale az tak prechladena nesom , dnes si ich dam a ak sa mi to zhorsi tak zajtra nie, viete pri mojich 4D ich potrebujem jak sol. okuliare nemam rada ale no ked musim :-/

alchemilka

vsak si da okuliare zatial nie?si ma pobavil.ty si asi okuliare ani sosovky nikdy nenosil.ze?mas stastie....nie je to bohvieco.

alchemilka

No, ak mozes, radsej ich nenos. Pri prechladnuti by sa sosovky nosit nemali. Napriklad pri kychnuti do ruky sa ti bakterie lahko dostanu do oci (odrazom). A mozes potom dostat aj zapal oka.