Krvinky

damian

Jedz cviklu, kolko mozes! Jedz spenat, brokolicu, a ine krv podporujuce rastlny a zeleninu a strukoviny vobec. Hoci taka brokolica je velmi zdrava surova, pri lieceni anemie ju treba zaparit, aby sa z nej lahsie uvolnoval magnezium.
Taktiez, jedz cesnak.

RNG

Su rozne formy zeleza, absorbcia je velmi individualna.
Najlepsie vysledky som mal s glycinatom, hlavne u starsich, kde ine formy(predpisane) nezabrali dostatocne.

aljoska

Nie je to nič vážne.Nasadí ti nejaké železo a stav sa rýchlo upraví.Len treba potom skontrolovat či sa to železo aj vstrebáva.Poprípade sa pýtaj na odborné hematologické vyšetrenie,ak sú výsledky naozaj tak zlé.Ale myslím,že ak je obvodná dobrá tak to zvládne.A snaž sa aj v strave zvýšit príjem železa.

michala

ĎAKUJEM za odpoveď to práve neviem aké boli hodnoty, prejednala som to s lekárkou na rýchlo po telefóne. V piatok idem k nej aby sme začali s liečbou. Je to niečo vážne alebo nie, mám sa obávať alebo nie? Prepáč, ale babka mi zomiera tak sa nehnevaj za možno blbé otázky ale bojím sa trebárs aj rakoviny.

aljoska

Ak máš málo červených krviniek tak si zrejme anemická,málokrvná.Može to byt sposobené zvýšenými stratami pri menzese,pri nedostatku železa,pri zlom vstrebávaní železa.Zvýšený počet bielych krviniek býva pri zápaloch,infekciách.Poslali ta niekde dalej s takým krvným obrazom?Treba si dat vyšetrit hladinu železa v krvi,podla výsledkov sa zariadit a preliečit ak je nejaký infekt.Aké si mala tie hodnoty?