je SOJA naozaj taka zbytocna?

dodka

soja skodliva? to si nemyslim. Japonci sa nou napchavaju jedna radost a ziju najdlhsie na svete. Ja jem dost casto sojove vlocky a tofu, kedze nie som velmi na maso, a velmi mi to chuti a zlepsuje mi to plet. Samozrejme by sa to nemalo prehanat..na tom, ze brani pocatiu, moze byt kusok pravdy, lebo obsahuje aj nejaky hormon, z ktoreho akoze rastu prsia (povera?) no ale urcite nie je skodlivejsia ako antikoncepcia..

RNG

Soja ako taka nie je velmi vhodna potravina, roznym spracovanim a enzymatickymi zmenami sa vie vylepsit.
Podobne, ako s mliekom, diskusia o nej este stale pokracuje.
Ja osobne okrem snad sojoveho lecitinu
a fermentovaneho tofu, vlastne nic so sojou nemam, na ine vyrobky zo soje som "nenaletel", citil som za tym silny tlak reklamy.Takze moja ochrana zareagovala=opatrne so sojou.

soja

Je to v clanku sojovy podvod
hovori sa tam o GM potravinach,ale aj o soji. Tu je uryvok z clanku:
Produkty ze sojových bobů, už i před GM modifikací, byly a zůstávají jako lidská strava či krmení pro dobytek téměř bezcenné. Existuje celá řada opravdu kvalitních studií, které opakovaně dokazují sojový podvod... ("Soy infant formula could be harmful to infants: groups want it pulled",
Nezpracovaná sója - ať už GM nebo přirozená - je v podstatě jedovatá substance. Ačkoli obsahuje vysoké procento proteinů, tento protein je "uzamčen" inhibitorem trypsin natolik pevně, že není uvolněn ani po požití. Proto dieta bohatá na sóju vede k podvýživě. Navíc byla prokázána souvislost mezi sójovými dietami a Parkinsonovou chorobou.