svrbenie posvy v tehotenstve

gabona1

AHoj, v tehotenstve môžeš napríklad Vagilact, on je dobrý na svrbenie, pálenie a môžu ho tehotné v 2,3 trimestri.

kocena sexica

Ahojte tehulky babulky skusim ten octovy kupel, dufam ze pomoze dakujem as radusky babusky. ...ahojky, cauky, papiky

zuzkas

výtoky v tehotenstve sú časté,pokial nič nesvrbí,tak niesú nebezpečné a netreba to riešiť,ani liečiť,pokial lekár nepovie inak,ale pokial už pociťujete svrbenie,tak si treba dať bacha,nesexovať a buď si kúpiť v lekárni tbl.,kt.sú vhodné aj pre tehotné,alebo užívať čo vám lekár predpíše.ja by som neriskovala nejakými babskými receptami počas tehotenstva. inak ja som mala dosť veľké komplikácie kvôli výtoku,lebo zápal mi spôsobil,že som sa začala v 24t.t otvárať a zápal sa mi dostal aj k plodu.

Ve

mne pomáha tampon namočiť do jogurtu a liečiteľka mi poradila robiť si octové výplachy, neprať bielizeň v agresívnych práškoch typu Ariel, žiadna aviváž

Scoria

Ja som v 14 tt a ked som bola u lekara nedal mi na to nic....tak asi zbytocne netreba brat hocico, aj ked zit s tym cele tyzdne tiez nie je nic prijemne :o/. Asi vyskusam nejaku z vasich rad, snad pomoze :o).

sasa121

tehotné dievčatá s mykózami,neradila by som vám brať nejaké tabletky aj keď sú od lekára,počula som že biely jogurt je dobrý pomocním, alebo potom kontakt na mňa, ak si chcete pomôcť bez chémie:0908 958 599

danielake

zenusky ani neviete ako ste ma potesili tym octovym kupelom, ja som v strnastom tyzdni a tiez sa taham s mykozou (tehotensvo je jedny z vvolavajucich faktorov), mam od lekara vaginalne tablety ale nejak sa do toho este nehrniem, pisu tam ze uzitie lieku v prvom timestri len pri zavaznych dovodoch, ja som sice uz v druom ale len tesne na zaciatku tak s tym este chcem pockat. hned zajtra letim kupit ocot :)

Ivka 1

Wiwi mohla by si skúsiť toto:
Octový kúpeľ
Osvedčuje sa pri chronickom zápale pošvy a častých výtokoch.Postará sa o mierne kyslé prostredie,aké mnohé baktérie neznášajú.
Postup: Štyri polievkové lyžice octu
dáme do 10 l vody teplej 38 stupňov a
nalejeme do sedacej vane či lavóra.
Raz do týždňa sa kúpeme asi 10 minút.
Tento pomer možno použiť aj ako výplach. Po kúpeli nepoužívame mydlo.

Pri chronickom bielom výtoku je zas vhodné piť:
Bylinná čajová zmes: 100 g
stavikrvu vtáčieho,po 50 g nechtíka,
materinej dúšky a rebríčka.
Príprava: Polievkovú lyžicu zmesi zalejeme 1/4 l vriacej vody a necháme
15 min.luhovať. Pijeme 4 - 5 ráz denne
po šálke.

Bylinná čajová zmes č.2 vhodná pri zápale pošvy či vonkajších rodidiel či chronických výtokoch.Vlažný zápar môžeme použiť aj na výplachy alebo na umývanie.
100 g rebríčka,po 50 g rozdrvenej dubovej kôry a rozdrveného nátržníka
vzpriameného,prasličky a skorocelových
listov. Tri kopcové lyžice zmesi zalejeme litrom vriacej vody a necháme
10 minút luhovať.Scedené pijeme 5x denne.
A ešte nakoniec jeden kúpeľ.
Sedací kúpeľ alebo bylinný výplach z imela a hluchavky je tiež vhodný pri výtoku.Triesloviny pôsobia mierne protizápalovo,vysušujú a majú sťahujúci účinok.
Potrebujeme: 20 g imela a 50 g hluchavky. Zalejeme 1 l vriacej vody a
necháme variť asi 5 min.Odstavíme a necháme ešte 10 min.luhovať,precedíme
a nalejeme do vane či lavóra s 9 litrami vody. Kúpeme sa v odvare teplom
37 stupňov C asi 15 - 20 min.Vhodné je
to kombinovať s aj s výplachmi viac krát za deň.

Neviem ako vám,ale mne sa to celkom
pozdáva. Sú to samé liečivé bylinky.
Ten prvý kúpeľ s octom je určite vhodný
pri kvasinkách. Veď v pošve má byť
mierne kyslé prostredie.
Neviem,či sa Ti tam podarí tie bylinky zohnať ale skús poprosiť vašich,nech Ti
ich pošlú.

wiwi

Ako sa prejavi na tom drobcekovi ta infekcia?Som v anglicku a som si aj poplakala.Tu je system proste hrozny.Obvodak mi povedal,ze napise gynekol. a ten ma objedna po 12tyzd. tehotestva.Co mi sa mi zda desne a dozadovala som sa skorsej prehliadky.Moze byt hoci co,ci plodu ci mne.Ale nie,vraj tu je taky postup a tehotne gyn. vidi tak 3razy vraj to staci.Tak som hned volala na slovensko mojmu lekarovi ktory mi kazal prist domov ked budem v 10tyzdni na vsetky odberi.Je to tu des,to vam poviem.S nicim tu nemam problemi ale uz druhy krat so zdravotnictvom.

janusa

milá wiwi, určite si to nenechaj nepreliečené už len kvôli tomu, že pri pôrode by si preniesla inf.na dieťatko.Kým pôjdeš k lekárovi sadni si do lavóra alebo vane na 10 min.,do ktorej si pridala obyčajný ocot.Mne to pri takýchto problémoch pomáha.Môžeš sa omývať octovou vodou denne aj ako prevencia.držím palce...