Všetko pre naše deti

Príspevok v téme: Všetko pre naše deti
lilien

Mám 6.ročnú dcérku diabetičku,diabetes má vyše roka a po tomto ochorení sa strašne veľa vecí zmenilo,myslím,že je to asi normálne ale čo ma najviac trápi je ,že je stále nervozna,nahnevaná,či má dôvod abo nemá je to ovplyvnene chorobou.Chcem aby sa zmenila ale na prvom mieste si myslím je u nej asi večný hlad a tým pádom jedenie čo nemôže prakticky kedy chce a tak neviem ako ju mám zmeniť,chcem aby bola veselá ako dakedy.Som z toho nešťastná.

lilien

milá Kacena tak a teraz večer už mám nervy v háji,malej už nemôžem zmerať glykémiu aj keť som dala prúžok tak sa nič na displeji neznázornilo.Tak pre istotu som jej dala ešte 2,dc mlieka,lebo večer mala9,6 asi... a bola som s nou von sa povoziť na bicygli a ešte sme tancovali tak radšej neriskujem.Naša doktorka má glukometre v ordinácii tak nám možno pomôže kým sa s tým niečo bude dať urobiť.

kacena53

lilien v časopise Diabetik 2/2007 sú uvedené kritériá metabolickej kompenzácie. Pre diabetikov 1. typu sa uvádza glykovaný hemoglobín 6,2 - 7, 5 %, ale neviem ako je to u detí.K tomu glukomeru len toto: neviem, aký glukomer doma máte a ako dlho ho používate, baterka by mala vydržať asi 4 roky. Najlepšie by bolo, keby si sa skontaktovala s firmou, od ktorej máte glukomer a tá Ti zabezbečí aj jeho servis.

lilien

Milí priatelia fóra.Môže mi niekto napísať aká je hodnota cukru v posledných 3.mesiacoch v krvi vo výsledku glyk.hemoglobínu8,12.V Bratislave minulého roku na dni diabetu nám povedali odborníci ,že je to dosť vysoke,pričom v Košiciach tvrdia že je to normálne.Podľa literatúri sú hodnoty dobré v rozmedzí 6-7 ? A ešte niečo glukometer mi dnes dcérke nameral 2,6 ale bolo mi to podozrivé tak som jej zmerala ešte raz tak mala 9,6 čo už viac bolo pravdivejší nakoľko po obede mala 13.Čo je chybné bateria v glukometri alebo celý glukometer? ráno

kacena53

rené, zle som sa vyjadrila pri tom hyper, mala som ho dať aspoň do úvodzoviek a peto by som chcela veci uviesť na správnu mieru. Pod pojmom "hyper" som mala na mysli skôr tie vyššie hodnoty, ale nie vyššie ako 10 mmol. Je mi jasné, že vysoké hodnoty poškodzujú cievy a spôsobujú nemalé problémy.
lilien, toho Insulatardu je naozaj dosť, ale myslím, že to neutiahne do rána alebo skús ho pichnúť okolo 22 - 23 hodiny.
Aj ja som bola stále hladná a dojedala som sa paradajkami, cuketou, uhorkami, karfiol alebo brokolicu som si uvarila v pare alebo vo vode a zjedla na posedenie, jedla som aj hlávkový šalát alebo čínsku kapustu, skús jej dať biely jogurt+celozrnný chlieb+ kúsok syra. Sem - tam jej dovoľ nejakú sladkosť, ale to určite robíš.

rené

Mimochodom, lilien, už sa neviem dočkať správy o tom ako sa páčil krém Tvojej dcérke. Mám tiež dcéru a tak viem, aké sú pre dievčatá dôležité také "maličkosti" ako je vôňa krému:-)

rené

Ahoj Kačena, je pravda, že diabetes patrí k menej príjemným ochoreniam:-) Rada, že je lepšie mať hyperglykémiu ako hypoglykémiu je dobrá. Určite však vieš aj to, že časté hyperglykémie poškodzujú cievy. Ideálne je udržiavať si glykémie v norme:-)

lilien

Ahoj René,zajtra zajdem do lekárne a budem sa informovať.O týchto prípravkoch som čítala v mesačníku Diabetik.A keť ešte pekne vonia tak bude mať radosť,lebo je to malá parádnica.tak pá

lilien

Milá Kacena ,dcérka užíva Insulatard 7.jednotiek,za rok jej zdvihla pani DR z 4.j na terajších 7.Čo robiť aby nebola stále hladná,naje sa a o 5 min. mi ohlási mamka chcem jesť.Je to vedľajší účinok inzulínu,čím viac ma jednotiek, tým chce aj viac spapkať?Kupujem jej diabeticky chlieb na 100g má 33g sacharidov a samostatný cukor 0g.tak aspon ho môže viac ako normálny.Tak sa budem snažiť zbierať informácie a využiť ich v jej prospech.Každému prajem veľa optimizmu,čo musia žiť s touto chorobou,síl aby v živote našli tie správne hodnoty ktoré ich urobia šťastným aj napriek všetkým obmedzeniam ktoré musia mať...

kacena53

lilien a ešte k tým hodnotám, zdá sa mi, že nočný inzulín to neutiahne a preto je tá ranná hodnota dosť vysoká, aký má nočný inzulín a kedy jej ho picháš?
Naozaj dobre si preštuduj, čo sa píše na tom diafore, ale ak budeš mať čas, čítaj všetko a nielen témy pre deti, rob si aj poznámky, lebo človek nikdy nevie, kedy a mu to zíde.
A ešte skús konkrétne napísať aj na fórum www.diabettes-mellitus.sk, tam sú rady pre pacientov a odpovede dávajú fundovaní lekári.
Malej želám samé dobré glykémie. Nezabudni, že radšej viac hyper ako jedno hypo (to mi tu poradil jeden múdry človek, keď som začínala s touto "hnusobou").

kacena53

lilien, skús si kúpiť knihu Abeceda diabetu, tam sa tiež veľa dozvieš o DM 1, mne veľmi pomáha pri riešení problémov.