Zastavenie dychania pocas spanku?

Príspevok v téme: Zastavenie dychania pocas spanku?
evul

V noci som uz parkrat dost zdesene zistila, ze priatel niekedy na chvilu prestane dychat. Neviem, ci je to len sposobene skreslenym vnimanim (ked sa clovek len tak zobudi, je obcas problem zistit, co je realita:)), alebo je to naozaj... Kazdopadne ma to vzdy vydesilo... Moze z toho vzniknut nieco vaznejsie? Inac, niekedy davno mu prerazali nosnu prepazku, kazdopadne chrape - asi to s tym ma suvis. Mate s tym niekto skusenosti?

Katarinka197

Syndróm spánkového apnoe nepodceňujte. Ak trvá výpadok dlho, problémy môžu narastať. -odkaz odstránený- Najväčšie riziko je, že dochádza ku spomaleniu srdca a v tej chvíli môže nastať zlyhanie. V uvedenom článku je popísaný aj návod, ako sa to dá podomácky zmerať. Ale ak je prítomné apnoe, tak riešenie treba zveriť do rúk lekára.

egres

Ahoj te vie mi niekto poradiť ja nemôžem ani zaspať normalne vždy ked už už by som zaspal tak sa strhnem nato že sa nemôžem nadýchnuť stáva sa to este niekomu?

evul

To urcite zvladne...mozno to bude boj, ale musim ho v jeho vlastnom zaujme vyhrat :-D Este raz dakujem za pomoc, dobru noc prajem :)

evul

sedmikraska: Praveze nie, tuto noc bol celkom ticho, ked som sa prebrala a uvedomila som si, ze nedycha... Keby to bolo po zachrapani, tak by som to asi prilis neriesila, to mas pravdu...ale nebolo, co uz :)

ethel: Na chrbte uz takmer nespi, lebo tam samozrejme ovela viac chrape, takze donho stucham :)

ethel

ešte je mladý....lieči sa to ak je to počas noci často..to už oni posúdia...potom im dajú taký strojček s maskou,v ktorej by musel spať..hučí to..ale...Takýmto problémom trpí vela ludí...možno by sa to dalo aj inak..skús ho presvedčiť aspoň na krčné...