nafúknute brucho

Príspevok v téme: nafúknute brucho
ľubka

Ahojte, chcem poradiť. Mám taký problém dosť háklivý. Pre lepšie trávenie každé ráno konzumujem jogurty so živou mikrofórou. V televízii to v každej reklame odporúčajú, že potom vraj sa upraví trávenie, ja to mám opačne. Trávenie mám síce v poriadku ale plynatosť mám oveľa horšiu, ako predtým. Môže to byť reakcia na tie bakrérie, neviem či mám pokračovať v zdravých raňajkách alebo radšej nie. Skúsila som aj pilulky Espumisan ale nepomohli. Diky

RNG

Mata, aniz, fenikel,rozmarin,koloidne striebro atd potlacia kvasne procesy v zaludku,ale nevyriesia problem zleho travenia(absorbcie)

sasa

Ľubka aj čaj aníz a fenikel by mali pomôcť. dať zovrieť vodu a nasypať trocha anízu a aj fenikel a nechať prejsť varom. Potom scediť a piť. Ináč je to veľmi dobré aj pre malé detičky.

ľubka

Diky, ja skúsim vysadiť tie jogurty na ráno a uvidím čo bude, dúfam, že až také strašné to s trávením nemám. Isto to bude tá laktóza, musím si vymyslieť iné raňajky (vločky, ovocie a pod..)Vlastne ma okrem tej plynnatosti nič netrápi, občas má pobolieva pod pravým rebrom, ale ultrazvuk vylúčil žlčové kameňe tak to pripisujem len trošku podráždenému žlčníku alebo svalom lebo tá bolesť sa mi vracia vtedy keď mám nejakú fyzickú námahu alebo si pocvičím.

RNG

Co sa tyka plynov vyvijajucich sa este v zaludku, je to znakom nedostatku zaludocnych kyselin, ked su kvasne bakterie v zaludku nepotlacene kyselinami.Plyny tlacia kvasne peny do pazeraka a vznika pala, alebo "reflux", najnovsie nazyvany "choroba".
To treba napravit, inac zle travenie vedie s podvyzivam na niektore materialy(napr zla absorbcia mineralov) a z toho zrychlene starnutie a oslabenu imunitu (a plno inych moznych problemov)
Doplnok na to je Betain HCl alebo PepsinHCl.

RNG

Probiotika v joghurtoch je viac reklama, nez ucinny sposob kultivacie criev.Naviac, ked mas plynnatost, nie si schopna stravit dobre laktozu(mliecny cukor)
Dobre probioticke kultury prichadzaju v tobolkach, bez znamych drazdidiel(laktoza, skroby, farbiva,orechy atd) v radove vacsich=ucinnejsich davkach, nez maju "zive kvasene produkty", naviac aj zlozenia kultur su ine.
V crevach potrebujeme aj ine kultury, nez kultury mliecneho kvasenia.
Obrat sa na doplnkove obchody,na dobru silnu zmes(miliardy a viacero kultur, nielen mliecne=laktobacily).