Neje maso

BIBIKA

jojinko, neviem iste čo by urobil pediater, ja som sociálny pedagóg :-) v prvom rade treba dojsť na to, prečo dieťatko nechce jesť mäso. Skúsila by som krvné testy, alergické testy, neznášanlivosť potravín, potravinové alergie ale odporúčam homeopatiu, u detičiek naozaj krásne zaberá, študujem ju preto viem :-) Pediater by mal odporučiť podľa mňa vhodnú náhradu mäsa inou bielkovinou, napr.to už spomínané tofu, sója, veľa syrov a skúšať maskovať mäsko ako som už písala.

jojinko

Mám tiež 5 1/2 r. syna, ktorý nechce maso a lekári mi tvrdia, že v dôsledku toho nema dostatočnú hladinu Fe a je chudokrvný. Chodím s ním aj do detskej hematologickej ambulancie do Martina a p.MuDr. ho lieči opakovane Aktiferinom a kyselinou listovou.
BIBIKA,prosím Ťa, čo by urobil v tomto prípade pediater?

edi

Clovek nepotrebuje jest maso, sposobuje to iba radu zdravotnych problemov. Ovocie a zelenina, orechy, semiacka a klicky, hlavne konzumovane za suroveho stavu, tieto veci nam poskytuju dostatok bielkovin aj vsetkeho co nase telo potrebuje. Spirulina - rastlinna strava ktora obsahuje 63% bielkovin. So synom sme vitariani. Odporucujem stranku www.vitarian.cz.

Alternativa

Musis drobcekovi zabezpecit vyvazenu stravu. V temach /napr. o kravskom mlieku/ najdes urcite typy na doplnenie bielkovin /napr. strukoviny/. U vegetarianov byva problem zelezo. Jeho vstrebavanie podporuju napr. cierne ribezle /pozri temu Start do noveho dna/.

ahoj

Nechala by som ho tak. Podla mna mnohe matky robia chybu, ked do deti nasilu nieco tlacia. Bola som svedkom, ked matka do dietata tak tlacila obed az zvracalo - vraj je chude. Zostalo chude az dodnes - jedlo mu je odporným zázitkom. Nechaj ho tak, pokial jeho organizmus si to neprosi. Samozrejme snaz sa mu zabezpecit, aby mal primeranu stravu, dostatok bielkovin, vitaminov ... inou formou.

regi

Dakujem za pekne odpovede ocko, jaja aj bibika.
Dam mu teda viac casu. Som sa bala, ze mu budu chybat bielkoviny alebo ine latky a ze nebude mat ziadne svaly a ze bude len taka handrova babika. Ale vidim ze to chce len cas. Este raz dik. :-)

ocko

Cau regi.

Vobec z toho vedu nerob, a dieta nenut jest to, co nechce. Ja som tiez do asi 12ti meso vobec nechcel jest, mama z toho vedu nerobila - jedol som prazenice, palacinky, slize s makom a take vselijake, fotrovi obcas priharalo a nutil ma jest mliecnu polievku, ze ked to nezjem, tak ma zmlati a samozrejme som sa z toho pogrcal... v skolke a v skole ma nutili jest veci, ktore som doma nejedol aj som poznamky za to dostaval a co z toho? NIC, len neprijemne zazitky a traumy...
Ani dnes nezjem vsetko, pretoze zjem to, co mi chuti. Je to mozno ine v stave dospievajuceho dietata, ale JEDNOZNACNE NENUTIT!!! On to sam od seba zmeni...casom, tak si tazku hlavu nerob.....

jaja

Ja by som z toho nerobila problém.Moja vnučka od narodenia odmietala papať mäsko,ešte aj v škôlke jej nechutilo a po čase teraz už má 12 rokov jednoducho sama od seba prestala byť vegetariánkou.