Strach z odberu krvi

Príspevok v téme: Strach z odberu krvi
dedy

mam ist na odber krvi, na vysetrenie kvoli cukrovke (vraj je to prikazane zo zakona v 17. roku zivota), ale ja mam neuveritelny strach z ihiel (nenavidim ockovania a uz vobec nie odber krvi, je to horsie ako sediet u zubara a cakat kym zavola prave mna/a zubara sa tiez bojim, no nie az tak) a mam strasny strach tam ist len tak akoby sa nechumelilo

ma niekto podobny problem? da sa s tym nieco robit?

Tomas12345

Dagginkaa147 :

No a čo ked z teba berie krv ? To sa potom bojíš i komára ktorý ti cicia krv ? Coho sa vlastne pri odbere krvi bojíš ?

Máš doma niečo na ukludnenie, nejaky benzodiazepín ?

Dagginkaa147

Ahojte, aj ja som. Dnes mala ísť na prehliadku.. Je 6 hodín ráno, už od 5 som hore a celú hodinu stresujem a tak sa bojím, že to je až choré.. Bojím sa ihiel viac než čohokoľvek.. Nebojím sa tej bolesti, ale toho pocitu, že mi to pichne do žily a bere zo mňa krv.. Vzdy keď mi brala, tak som vždy ležala odpadnuta.. Bála som sa vždy.. Ale mam panicku poruchu a bojím sa ešte viac, veelmi.. Takže nikam nejdem :) je mi jedno, že je to povinné, ale neviem ten strach ovplyvniť.

ariana23

vvendy,
ja som sa tiež kedysi bála ihiel. Ale ani neviem ako a je to za mnou. Nemyslím si, že to pomôže každému, ale ja som to spravila takto: Začalo sa to zlou skúsenosťou s očkovaním. Ja nie som ten typ človeka,čo v okamihu ak je po tom ani nevie čo sa dialo. Ja som z toho mala traumu ešte ďalších pár mesiacov. A tak som začala hľadať na nete rôzne tipy a rady, aj keď žiadna ďalšia ihla v blízkej budúcnosti nehrozila. Niekde som našla, že: Musíte sa počas odberu/očkovania na ihlu pozerať, aby ste videli, že nič zlé sa nedeje. Ja som to strašne chcela vyskúšať, no a zrazu bol problém, že žiadna ihla na obzore nebola :D. Bola som tak zvedavá, že som si nakoniec na youtube pozerala videá ako deti očkujú/berú im krv. Najprv som sa pri tých videách bála, potom menej, menej... až som nakoniec necítila žiadny strach :). Skončila som v takom štádiu, že som sa mamy vypýtala na odber :) Dúfam že som pomohla ;). Ale pozor, niektoré videá nevyzerajú práve najlepšie a mohli by skôr uškodiť!

vvendy

rozoberá sa tu ešte pôvodný problém? ja to mám presne tak isto. keď vidím ihlu tak ma chytí neskutočná panika a nijako to neviem ovládať, som schopná sestričku aj zbiť. potom mi to je ľúto ale v tej chvíli sa tomu neviem vyhnúť. neviem čo s tým.