rakovina koze

vch

Mám takýto problém, bola som na chirurgickom zákroku a na histologii boli výsledky
M 8090/3 pT-1C 44.5 nodulárny typ basocelulárneho karcinómu kože a intraepidermálny basocelulárny karcinóm. Neviete niekto niečo bližšie ?
Ide o niečo zhubné ? Mám strach

- mira

Tvorba pigmentových škvŕn je znakom prekyselenia. Telo navonok vyhadzuje následok konzumácie jednoduchých cukrov, často z ovocia alebo aromatizovaných a povzbudzujúcich látok prípadne látok tropického pôvodu /rafinovaný cukor alebo niečo horšie ani nespomínajúc/.
V takýchto prípadoch je pečeň preťažená, pretože v takomto prostredí sa darí škodlivým mikroorganizmom a pravdepodobne dochádza k tvorbe toxínov.

RNG

este raz tu zdoraznim antioxidanty, ktorymi sa da predist poskodeniu koze, pripadne sa daju aj topicky regenerovat poskodene oblasti.
Su to najma vitaminy E, z ktorych tocotrienoly su najaktivnejsie, vitamin C, najma jeho tukorozpustna forma =ester C palmitate, pripadne rozne ine antioxidanty, ako aj tu castejsie spominane rozne karotenoidy a tiez napr aj selen..
Prave som si minuly a predminuly tyzden "vypalil" spomenutym roztokom artemizininu v DMSO vacsi utvar na kozi, ktory sa mi zacal zvacsovat, co ma jemne znervoznilo.
Zaroven som zacal brat aj vyssie davky vitaminu E a selenu(2 x 400 IU + 200 mcg) lebo sa mi zacali tvorit tzv "pecenove skvrny" co je velmi pravdepodobne dosledok nedostatku selenu podla mnohych lekarov.
Zda sa, ze to zabera, lebo blednu pomerne rapidne, hoci som bol na slnku v horach, kde mi pred tym tie skvrny(flaky) este viac stmavli.

dax

mam na tele vela pigmentovych znamienok.a obcas sa mi vytvaraju nove.na kontrole som bol prvy raz pred rokom a opet asi pred mesiacom?
tam ma objednala na preventivne odstranenie jedneho znamienka.je vonku,ale chirurg ho este poslal do laborky.mam si prist pre vysledky.co najhorsie mi moze povedat?

Kruel

Zavaznost ochorenia na rakovinu sa koze sa priamo umerne zvysuje s dlzkou slnenia a klucovu ulohu zohrava aj to, aky fototyp pokozky mame.

Velmi dobre informacie ako spoznat fototyp svojej pokozky som citala na -odkaz odstránený-

Vsetci ludia, ktori sa chcu slnit, by mali vediet, k akemu fototypu patria a podla toho prisposobit aj dlzku pobytu na slnku.

besna

no baby ja som bola dnes v Estheticu na vysetrenie znamienok...

Kozna dermatologicka mi vsetky pozrela volnym okom a jedno znamienko mi vravela ze by bolo dobre nasnimat tou ich specialnou kamerou... odporucila mi ho vybrat von alebo prist o pol roka na kontrolu. Tak si ho idem dat vybrat... Mam pokoj...

Inak ja mam svoju koznu lekarku v TN a tu som sa len objednala a hned sla. Platila som 17 eur za to vysetrenie...

Jufka

A zoberime ma pozriet znamienka ktorykolvek kozny? lebo ja sa dlhodobo zdrzujem v Ba ale obvodneho mam uplne inde. A hlavn enech to nestoji cely majland.

petra84

no tak v piatok som sla ku koznej, ze nech mi prezie tie znamienka, uplne bola neochotna a davala mi najavo, ze co tam s takymi "mälickostami " chodim, ze ona tu ma pacientov s vaznymi koznymi chorobami a ja ju obtazujem. Uplne bola hrozna.Nakoniec ¨mi znamienka vysetrila a povedala ze mam prist o 3 mesiace, ze ci sa nemenia.Ze so znamienkami sa chodi vtedy ked mokvaju alebo svrbia. NO nemam slov

lek

Este k tym znamienkam. Tie, ktore su aj pokojne, ale su mechanicky drazdene (nohavickami, podprsenkou, koselou a podobne) je lepsie dat vybrat.Kazde znamienko,ktore si chcete dat vybrat, by mal najprv vidiet deramtolog a vysetrit dermatoskopom.Toto nepodcenujte, nie kazdy chirurg, ktory ide vyberat znamienko to vyzaduje, ale je to vo vasom zaujme. Bez dermatoskopie nemozno posudit okraje znamienka, ci rozlozenie pigmentu, co su dolezite znaky. Ak je znamienko v poriadku, vyberie sa "kozmeticky", ak by ale boli akekolvek znamky, ze nieje celkom pokojne, dermatolog odporuci aky bezpecnostny lem koze musi byt spolu so znamienkom odsraneny, (v takom pripade vase zdravie stoji nad kozmetickym efektom). Kazde znamienko musi byt histologicky vysetrene, ak sa tak nestane je to hruba chyba. Dajte si znamienka vybrat tam, kde takto postupuju.
Maligny melanom je zakerne ochorenie a to treba mat na pamati.Patri medzi chemo- aj radiorefrakterne ochorenia.Zanedbane, podcenene ci nespravne vybrane znamienko, ak to uz bol melanom, moze stat zivot. Tu by som apelovala na vsetkych, co chodia do solariek alebo sa prilis opaluju.