strach z lekarov

Príspevok v téme: strach z lekarov
anonym_877

mam taky problem. mam 17 rokov, z coho vyplyva, ze este stale chodim k detskej lekarke. mala som ju celkom rada, ale odkedy som sa dozvedela jednu vec, ze nechala zomriet maleho 10 mesacneho chlapceka, bojim sa k nej ist. stala sa totiz aj taka vec, ze som vybrala asi 5 antibiotik za sebou pred par mesiacmi. neverim, ze mi to nemohlo prejst po 2 nanajvys 3 antibiotikach. a k tomu som bola aj v nemocnici vtedy. co mam robit? teraz ma trosku zacalo boliet hrdlo, ale tak hrozne sa bojim k nej ist. uz som par krat menila lekarku. jedina vynikajuca lekarka, ktoru poznam, odisla do dochodku. sestricka, ktora robi pri mojej detskej lekarke je zlata. robi tam kratko. no ta sestricka, co bola predtym, mala som ju rada, dala vypoved. a preco? lebo dostavala minimalne zivotne minimum aj napriek tomu, ze ostavala v praci aj do 4:00. prosim, co mam robit? ako prekonat strach? nechcela by som zasa menit lekarku. ved uz len 1,5 roka a idem prec. je to dlhe obdobie. prosim, poradte mi. dakujem za vsetky odpovede. PS: uz som sa aj dozvedela, ze ked som bola raz o 13:00 na vysetreni, tak ked som vysla, tak na mna nadavala. nic nezvycajne. zvykne vraj nadavat na vsetkych pacientov. mam strach, co robit. nechcem ist k nej. ale viem, ze raz budem musiet. co robit?

moj skromny nazor

keby niekoho nechala umriet sedi inde a nie v ordinacii,5antibiotik bez vysetreni je sprostost po2 sa davaju robit testy...a to ze doktory nadavaju len co vyjdu poniektori pacienti z ordinacinieje nezvycajne skor normalne....ak budes vazne chora chod na pohotovost po obede- hadam nebude mat sluzbu..a pozri sa 1,5 roka dozadu zda sa ti to vela mne nie aj ten nasledujuci 1,5 rok ubehne rychlo...maj sa strach je ludsky

anonym_877

odpoved pre: odpoved na 877: pocuj, ako to myslis, ze mam prepnut nieco hore? v hlave myslis? nemyslis, ze si trocha drzy? alebo drza??? myslim, ze si nezazil taku lekarku. tak nie zeby som ti to priala, ale potom sa zrejme spametas a nebudes pisat take somariny.

odpoved na 877

Vážený anonym 877,podľa obsahu toho co si napísala,je úplne zrejmé,že pre teba ešte lekára nevyrobili,a dlho ešte nevyrobia...Dám ti dobrú radu-skús tak začať od seba,niečo" prepnúť hore",potom sa venuj správnej životospráve,pohybu ktorý ti urobí radosť,pestuj zaľuby,čitaj pekné knihy,počúvaj hudbu,urob každý den dobrý skutok,najdi si hodnotných priateľom,a lásku...A pri tom všetkom,ti už nezvýši žiaden čas na kuvikanie,a pesimistické bedákanie nad tvojimi chorobami,ktoré ťa čakajú...Ver mi,viem o čom píšem....

ja20

vacsinou to byva tak ze u detskej si do 18 u niektorych do 19 a u niektorych pokial chodis do skoly tak aj do 28. ale existuje slobodna volba lekara a to ti nikto nemoze odopriet. ak chces, myslim ze som tebe uz na nieco odpisovala, napis mi na mail, pokecame viac:-)

anonym_877

ale aku lekarku si mam dat? jedina dobra odisla do dochodku. ked odisla do dochodku, tak som presla k inej. ale bola otrasna. potom ju nahradil velmi mlady lekar, ktory sa hanbil vysetrovat dospievajuce dievcata, preto lebo im rastli prsia. strasne. no a potom som presla k tej lekarke, pri ktorej som teraz. spoluziacka chodi k jednej, ktora robi na pohotovosti, ktora je uz "v konkurze", takze onedlho skrachuje. ja uz neviem o nijakej inej lekarke, kde by som isla. a to si neviem predstavit, ze pri tej, ku ktorej chodim teraz mam ostat este 4 roky. alebo mozem ostat. ja ked ukoncim studium na strednej skole (chyba mi este 1,5 roka), tak pojdem jednoznacne uz k lekarke pre dospelych. ale aj tak sa bojim, lebo za rok zvyknem byt aj 4-5x chora. co ak sa nieco stane? joj.