polycystické ováriá

Netykavka

Pre RNG- citala som odborne vedecke clanky o Wild Yame-pozitim tohto produktu si telo nedokaze vytvorit progesteron. Da sa to len synteticky v laboratoriu z yamu ziskat, ale telo nevie zmenit diosgenin z yamu na progesteron.

Co mi na to odpovies?

yuya

V jednom pripade (nebudem menovat) po vysadeni HAK sa diagnostikovali pol. ovaria, nasledne bol nasadeny Norethisteron na kazdodenne uzivanie 1 tabletka (na 1 mesiac). Toto bola uspesna liecba nasadena gynekologom.

bosoracik110

Ivka prosim ta posli mi nejake informacie o homeopatickej a bylinnej liebe PCO. Mne gynekolog odporucil ormony,ale odmietla som ich,pretože sa s priatelom snažime o babo.Dakujem velmi pekne.Julka

filipi

Mira, vidim, ze si si dala namahu opisat slovne spojenie "inzulinova rezistencia" atd :-) Netvrdim, ze strava nema na zdravie vplyv, ty si to niekde v mojom tom prispevku nasla? Ale ak si nieco o tej inzulinovej rezistencii nastudujes v odbornej literature (pretoze evidentne nemas paru, o co ide), zistis, ze AZ take jednoduche to nie je. Ty si svoje "prebytky tuku a hlienu" liec svojim sposobom, ale nezavadzaj tu ludi klamlivymi informaciami, OK?

mira

Filipi, a vôbec ťa ani nenapadlo rozmýšľať nad tým, čo zapríčiňuje inzulínovú rezistenciu spojenú s poruchou hypofyzárnych hormónov LT a FSH ????????? Tá padla z neba ?
A čím je ovplyvnená tvorba pohlavných hormónov ? Zázrakom alebo ďalšou chémiou ? Alebo ďalšou chorobou alebo orgánom alebo fajčením, dedičnosťou, všetkými týmito rozprávkami ? Jedlo nemá na nič vplyv ?
To je cesta do slepej uličky zákazníkov lekární. Farmaceutický priemysel sa raduje.

RNG

gestagen je niekedy pouzivane na hormony progestageny. Inac je to pouzivane na synteticky progesteron, tj latku, ktora je podobne ucinkujuca, ako prirodny progesteron.
Pozor na zameny pri hormonalnej terapii.
Prirodny progesteron nema bocne ucinky ale synteticky gestagen ma plno skodlivych ucinkov.

filipi

Mira, tak to je riadna kravina, co si napisala. Polycysticke ovaria maju primarnu pricinu v inzulinovej rezistencii spojenej s poruchou pomeru hypofyzarnych hormonov LT a FSH, ktore ovplyvnuju dozrievanie vajicka a ovulaciu. Nasledne je ovplyvnena aj tvorba pohlavnych hormonov-estrogenov, androgenov aj gestagenu. Dosledkom je zhrubnuta stena folikulu, ktory ma problem pri ovulacii prasknut, takze k ovulacii casto nedochadza a cykly su anovulacne. Nasledkom nelieceneho syndromu PCO su tzv. "porcelanove" vajecniky (zhrubnuta blana na povrchu neprasknutych folikulov vyzera biela ako porcelan). To by bolo v skratne vsetko. Pa.

RNG

Niektore rastliny a bakterie produkuju velmi silne enzymi a tieto su dnes k dispozicii ako potravinove doplnky na klinicky ucinne enzynaticke precistenie organizmu.

mira

Cysty sú miesta kde telo ukladá prebytky tuku a hlienu, ktoré nestačia vylúčiť vylučovacie orgány. Prečisťujúcou stravou bez hlienov a zo začiatku aj bez tuku môžeš sa zbaviť cýst. Je treba jedávať zeleniny a ecelozrnné obilniny v pestrom zložení a pestrých úpravách, semienka, morské riasy a kvasené zeleniny, trochu strukovín. Po 1-2 mesiacoch prečisťujúcej stravy môžeš pridať trochu panenského sezamového oleja.
Tuky a hlieny tuhnú i chladom, tak držať oblasť v teple.

s.sonya

..a este som zabudla...PCOvaria mozu sposobit problemy s menstruaciou...vtedy by to trebalo viac riesit s gynekologickou...mne povedali, ze pokial tieto problemy nemam, tak sa nic robit nebude..ze to nie je hrozne..Ak by vsak problemy nastali, tipujem, ze to budu riesit tabletkami..antikoncepciou. To je asi vsetko.