Ockovanie proti chripke

sara

Ja si myslím, že by si to skúsiť mal. Viem určite, že očkovanie proti chrípke prepláca Dôvera,ostatné poisťovne pozri na webe. Nič Ťa to stáť nebude a budeš mať celú zimu pokoj. Určite sa daj, ale skôr prezrieť lekárovi,či si OK a či Ťa môže zaočkovať, aby Ti to viac neuškodilo,ako pomohlo...

RNG

ciro, z doplnkov lacne a ucinne sdu selen a zinok proti chripke(teda na zvysenie imunity) a tiez probiotika, hlavne tie co obsahuju lactobacilus bulgaricus, ktory vyraba protiviralne latky .

ciro

v prvej vete predosleho prispevku som chcel napisat "Ja som sa proti chripke nedal nikdy zaockovat a rovnako som ani v zivote chripku nemal"..

ciro

Ja som sa proti chripke nedal nikdy nezaockovat a rovnako som ani v zivote chripku nemal. Cele je to o imunitnom systeme cloveka a nie o ockovani, to nema takmer ziadny vplyv, alebo len minimalny. K tomu ma ockovanie kopec neziaducich ucinkov. Ockovacie vakciny proti chripke obsahuju thimerasol (zluceninu ortute) ako konzervacnu latku. Ta je pre telo extremne toxicka. Aj ked ju vakcina obsahuje len v malom mnozstve, aj to moze sposobovat vazne problemy. Ortut je silny neurotoxin, ohrozena je teda nervova sustava a mozog. U deti moze viest k autizmu, u starsich ludi k alzeimerovej chorobe. U ludi alergickych na tuto latku moze dokoca vyvolat silny zachvat, pripadne az smrt. Minuly rok zomreli 4 ludia v Izraeli po zaockovani vakcinou proti chripke. Ovela lepsim pristupom je snaha o posilnenie vlastneho imunitneho systemu. Rady ako na to:
- kazdy den zjedz jeden alebo dva surove struciky cesnaku. Ak ti je to odporne, mozes si ho postruhat a zamiesat s medom. Pripadne zavri oci, zapchaj nos, prehltni (postruhany) a zapi rychle vodou. Tiez ten med, denne 3 az 5 krat lyzicku, ale kvalitneho medu
- okrem toho si kup nejaky dobry multivitamin, napriklad Zeleny Zdroj. Stoji cca 600 Sk, vydrzi 2 mesiace (1 tableta denne)
- konzumuj vela ovocia a zeleniny, pripadne si ich odstavuj a pi stavy. To je este lepsie, lebo niekedy je problem zjest velke mnozstvo zeleniny, ked sa odstavi, pitie je jednoduchsie (ale zas prichadzas o vlakninu) Pol litra denne by malo stacit. Najlepsie su miesane, napriklad z mrkvy, ananasu, pomaranca, jablk. Do kazdeho napoja pridaj aj odstavenu cast korena zazvoru, pripadne aj cely koren. Moze to byt ale dost silne s tym zazvorom, takze idealne mnozstvo korena zistis sam podla chuti.
- ak nevypijes celu stavu hned po odstaveni, mozes ju skladovat v chladnicke, ale nie dlhsie ako 12 hodin, potom sa zacne kazit a tiez straca niektore ucinne veci (napr. enzymy)
- nejake probiotika. Bud v tabletach ako doplnok stravy, alebo prirodne v jogurtoch. najzdravsie su jogurty z kozieho mlieka. Klasicke z kravskeho predavane v supermarketoch mozu byt pochybnej kvality
- rob to 2 tyzdne a uvidis, ze stav sa rychlo zlepsi, ak by to nepomahalo, dobre zabera aj fyzicky pohyb - skus denne behat aspon 15 minut, najlepsie rano
- z dalsich pripravkoch na posilnenie imunity mozes skusit potravinove doplnky: enzymy Bromelain alebo Sarepeptidaza, Beta glukany (aspon 250 mg denne), Propolis, Vitamin C (1000 mg denne, najlepsie prirodny, ktory obsahuje nielen kyselinu askorbovu, ale aj askorbat vapenaty a ostatne askorbaty, pripadne tzv. Ester C).
Vsetky tieto veci mozu byt ale dost drahe. Ak mas maly rozpocet, mozes skusit si doma pripravovat Kombuchovy napoj a vypit denne aspon pol litra, pripadne az liter denne. Kombucha obsahuje Vitamin C, skoro celu skupinu B-ciek, dalsie vitaminy, beta glukany, probioticke kultury (nahrada jogurtov) a dalsie velmi prospesne veci. Tu kombuchu pi vo viacerych davkach pocas dna, idealne 2 deci v jednej davke, nie liter alebo pol litra naraz.

...

ockovanie proti chripke bolo povodne odporucane pre tzv.rizikovych pacientov-pacientov, ktorym by vysoke teploty a pripadne komplikacie mohli uskodit.odporucalo sa ludom nad urcity vek/bolo to tusim 70-75-okrem toho v takomto veku byva casto kominovana/komplikovana bakterialnou infekciou//kardiakom, a dalsim rizik.pacientom-diabetici, astmatici, cukrovkari. a zdravotnici.ja som nebola proti chripke ockovana a som nazoru,ze zdravy clovek ju vydrzi.a neumrie na nu.kamaratky sa davali ockovata tiez vzdy dostali do tyzdna-dvoch chripke podobne priznaky.

majka s.

mne ockovanie velmi pomohlo. neochorela som. avsak nesmie sa dat ockovat myslim ten, kto je alergicky na vajecny zltok alebo co... info u tvojho lekara

lucia87

Ja som bola zaockovana 2krat a vzdy som tak do tyzdna chytila slabu chripku, lezala som 2,3 dni v posteli. Potom som sice chripku v tom roku uz nemala, ale zato kopu viroz. Nedala som sa ockovat uz druhy rok a chripky ma uspesne obchadzaju aj tak. Moj skromny nazor je, ze by sa mali dat zaockovat len ludia, ktorym by chripka sposobila dake vaznejesie starosti, ako stari ludia, astmatici:-) AK si zdravy jedinec, navrhujem papat vela vitaminov (Cetebe- vitamin C uvolnuje do tela postupne)...