Ako pripraviť plod PAPAJE?

Príspevok v téme: Ako pripraviť plod PAPAJE?
majro

RNG mi poradil, že na riedenie krvi sú vhodné plody papáje. Viete mi prosím povedať, ako papáju pripraviť a konzumovať? Predpodkladám, že nie len tak surové, pretože samotná surová papája ma neznesiteľnú chuť! Poraďte prosím, ako papáju konzumovať, aby nestratila drahocenné účinky.
Ďakujem!
MAJRO

agina

Majro na RNG-ho stranke, co je www.doplnky.com, tam si naspodu vyhladaj telefonne cislo do Lucenca a nahlas im svoju poziadavku.Odtial posielaju aj na dobierku, z Blavy nie.

RNG

Papain a bromelain pomozu predist zrazeninam.
Boxeri pouzivaju napr Bromelain na rychle odstranovanie modrin.Obe znizuju lepkavost krvnych platniciek, cim predchadzaju tromboidom-krvnym zrazeninam.
Ale naozaj rozbijat krvne zrazeniny(fibrin a crossfibrin), podobne ako to v tele robi enzym plazmin (a nerobi to heparin, hoci pomaha pri blokadach...) robi nattokinaza a serrapeptaza.
Az by bol o ne zaujem, mozem ich doviezt.
Ja nosim pri sebe vzdy aspon jednu kapsulu nattokinazy, lebo pri pocite trnutia, alebo bolesti kdekolvek v tele, ktora moze signalizovat blokovanie ciev to pre istotu zoberiem, za 2 hodiny je to v obehu a ucinkuje zhruba 6 hodin.
Mozno 99% je to len falosny poplach, ale kvoli tomu 1% sa to oplati.Hlavne pri cestovani v lietadle je to dolezite.
Inac v Europe je znamy syndrom vysokej zrazanlivosti krvi, ktory vyvolava pokryvanie stien ciev fibrinami a tym spomaluje prestup kyslika do tela, co vyvolava pocit unavy. Takze obcasne cistenie enzymami je pre mnohych zaroven zdroj extra energie-zlepsenie cirkulacie a priestupu zivin a kyslika.

majro

Ďakujem veľmi pekne za radu!
Viete mi povedať, kde sa dajú spomínané cukríky obsahujúce papájové enzymi a želatínové kapsule obsahujúce bromelain zaobstarať?
Majú schopnosť rozbíjať krvné zrazeniny na mozgu? (Prekonal som mozgovú príhodu) Ďakujem!
S pozdravom MAJRO.

RNG

Zrala papaya chuti sladko a podobne ako mrkva. Nezralu neodporucam jest.
Na riedenie krvi su rozne enzymi, papajovy je jeden z nich, bromelain(z ananasu) je silnejsi.
Papajove enzymi mam vo forme prijemnych cukrikov, bromelain je vo forme zelatinovych kapsul
Odporucene davky bromelainu su od 500 do 1500 GDU.
Je to pohodlnejsie a lacnejsie nez jest kazdy den cerstvu papaju alebo ananas. Inac enzymi sa pri konzervacii znicia(50stupnov celzia je max, co vydrzia kratkodobe)