Rodicia, deti, dovera....

renat

Mám dcéru v tvojom veku. Neviem, čo je to, že ťa nechcú nikam púšťať, ale moja dcéra tiež nemôže chodiť na nejaké chaty a niekoľkodňové žúry. Môže ísť na diskotéku, ku kamarátke ale nejaké dlhšie dovolenky a akcie s kamarátmi jej tiež ešte nedovolím. A ver, že to nie je o dôvere, ale o strachu. teraz je hnusná doba a na každom rohu sa ti môže všeličo prihodiť a ver, že by potom tvoji rodičia mali výčitku do smrti, že ti to nemali dovoliť.

alexia

ale ja im vzdy vystvetlim kto vsetko ide so mnou, ze sa mi nemoze nic stat pretoze tych ludi poznam... Nevravim ze ma v zivote nikde nepustili, ale mohli by aj castejsie. Mam jednu kamosku, ktora ma ovela prisnejsich rodicov ako ja. Jej mama ma uz dospele deti, jedna odmietla pri nej byvat, pre ten sposob akym ju vychovavali ich znenavidela.. Druha chodi na vysoku, a tiez chodi domov malokedy a nerada. A tretia sa chysta v slapajoch tej prvej. Tak len chcem tym ukazat, ze ak niektori rodicia nechcu prist o svoje deti mali by sa s nimi vazne porozpravat a ustanovit si pravidla. Deti tuzia najviac potom co im zakazuju. Moj nazor je taky, ze by sme sa mali teraz vyblaznit ako potom neskor, ked uz bude najvyssi cas sa zamyslat nad pracou, vzdelanim, atd..

mamca

Alexia...:))) Aspoň zatiaľ by bolo asi dobre trochu zjemniť postoj "mať príkazy v r...",teda pokiaľ chceš dohodu diplomatickejšou cestou...:)))))))

Halluuzzka

ja som mala ties take ze ma nechceli pustat, stale mi nieco zakazovali, ale ked som si nasla priatela ktoreho viacmenej poznaju tak mi uz dovolia aj stravit niekolko dni unho :-)

flower

kazdy rodic ma strach o svoje dieta, to je prirodzene. to, ze sa o teba boja je znak toho, ze ta maju radi a nechcu, aby sa ti nieco stalo. mali by ste si ustanovit nejake pravidla, aby boli spokojne obe strany. napriklad sa dohodnite na presnom case, kedy budes chodievat domov. ked to budes dodrziavat, zistia, ze si zodpovedna a tu hranicu si budes moct posuvat na dlhsie. ked niekam pojdes, vzdy im vysvetli kto vsetko pojde a kam pojdete, tak si ziskate vasciu doveru. takymito gestami im dokaz, ze uz si viacmenej dospela a mozu ti doverovat.

alexia

preboha 20 rokov? To by sa uz mohli vazne prefackat, a zobudit sa to reality ze z toho maleho dievcatka vyrastla dospela zena. Ja ked budem mat 18, uz mam v riti ich zakazy, prikazy.

budy

no ja niesom rodic ale chcem povedat ze mam rovnaky proble a to mam uz 20,ako keby sa rodicia nechceli a nevedeli vysporiadat s tym ze uz sa chcem starat trochu aj sama o seba a nie sa len za suknou schovavat,takze ak nam niekto vie poradit ako na rodicov.... :)