Žltačka

Pupava 28

O HBsAg pozitivite som moc nenasla. Vie mi niekto poradiť či som alebo nie som infekčna? Zistila som nedávno ze mam pozitivitu na základe krvných vyšetreni,mam po 30. Mama mi povedala že asi je to od nej, čiže asi to mam od narodenia. Hodnoty mam do 2000. Liečbu som nebrala ani neberiem. Hepatologicka mi doporučila tranzeidnu elastografiu, aj ked si myslím že to preventívne. Žiadne ťažkosti nemám, cítim sa dobre, snažím sa stravovať zdravo. Na strednej som bola očkovaná na hepatitídu. Teraz neviem isto ako som na tom. Pracujem s ľuďmi,nechcem pri priamom kontakte niekoho nakaziť.Dakujem pekne za hocijaké rady a informácie.

edit

pred 11 rokmi som bola očkovaná proti hepatitíde, ak by mi teraz brali krv na vyšetrenie či nemám žltačku, zistili by mi, že som zaočkovaná proti žltačke?

RNG

Na poskodenu pecen(hepatitidy, mononukleoza, rozne otravy) som spominal protokol dr Berksona.
Je tak silny, ze ho dr Berkson pouzival s uspechom na "neliecitelnu " hepatitidu C, otravy hubami a podobne.

milluska

Ja som bola ockovana proti VHB pred 6 rokmi a teraz lezim na infekcnom s ALT-4.0 (norma do 0.6) a s mononuklezou povodne, teraz uz aj s infekcnou hepatitidou A. Takze testy na antigeny si dajte urcite prekontrolovat, aj ja som zdr sestra

dorka_4

Podľa toho proti akému vírusu Ťa očkovali...ale malo by to vydržať aspoň 10 r. možno aj celý život. Ako zdravotná sestra by si to mala mať preplatené zamestnávateľom, ale teraz polovicu sumy prepláca aj ZP Dôvera.(sorry za reklamu :-))

RNG

Cast hepatitid je sposobena virusami. A tie neustale mutuju. Takze ak to bolo proti virusovek hepatitide, asi dlho to nebude ucinne...

aljoska

Daj si vyšetriť hladinu protilátok a podla toho budeš vedieť.Aj nám to kontrolovali,podla výsledkov potom niektorých preočkovali,iných nie.