Poznáte zelené potraviny, máte s nimi skúsenosti?

Príspevok v téme: Poznáte zelené potraviny, máte s nimi skúsenosti?
alena truchlá

Zelené potraviny sú dôležitou súčasťou novej celosvetovej vlny stravovania, nazývanej tiež \"green foods\" – zelená strava. Zelené potraviny dokážu nielen nasýtiť, ale telo aj očistiť, detoxikovať, regenerovať, tlmiť jeho prekyslenie a posilniť obranný systém človeka. K zeleným potravinám patria cereálne trávy a riasy.

Sú to potraviny s vysokým obsahom nutričných látok ktoré sú upravované minimálne a výlučne celkom šetrnými technológiami. Obsahujú vynikajúce zdroje živín, vitamínov, celé spektrum živých enzýmov a zahŕňajú ozdravovacie vlastnosti základných druhov zeleniny. Na rozdiel od syntetických vitamínov sú komplexné a prirodzené.

Zelené potraviny sú jednoduché na prípravu, ideálne do dnešnej uponáhľanej doby. Obsahujú ten správny pomer živín potrebných k správnej funkcii tela, sú schopné optimalizovať telesné funkcie a vytvoriť prostredie pre dlhý a zdravý život. Už v krátkom čase užívania spúšťajú v tele mnohé liečivé procesy a začínajú tvoriť hrádzu proti mnohým ochoreniam na čele s rakovinou. Napríklad z prášku z vylisovanej šťavy jačmenných listov sa dá pripraviť zázračný zelený nápoj - jedna čajová lyžička nutrične zodpovedá niekoľkým kusom zeleniny.

Viac informácií na -odkaz odstránený-

RNG

Ak je niekolko kuskov zeleniny zazrak, tak to potom kazdy ktory je zeleninu pravidelne kona zazraky!
Roznych zelenych je plno, az cena zide dole na hladinu koncentrovanych potravin, tak to bude ekonomicky vyhodne pouzivat.
Ked je obsah 10-20 krat taky koncentrovany, mali by stat na vahu len 10-20 krat tolko ako zelenina, inac sa to ekonomicky nevyplati.
V tom suhlasim s uvahou dr Bukovskeho.
Jedine, ked maju obsah niecoho, co sa prakticky neda inac v zelenine dostat v dostatocnej kvantite(napr jod v kelpe), vyssie ceny su mozno opodstatnene.Hovorim mozno, lebo ciste jod(ak neuvazujeme o inych stopovych mineraloch v kelpe) mozno dostat aj z jodovej tinktury, a to lacnejsie transdermalne.

age44

ale to bol iba zart. sama som zastankynou skor prirodnych produktov, bylinnych vytazkov, prevencie civilizacnych ochoreni hlavne stravou bohatou na zeleninu a ovocie.

age44

hej, zelene poznam, minule sme zabudli na parky v chladnicke a veru boli zelene. ale ja by som nejedla take zelene potraviny.
:-)