Menstruacny kalisok

Príspevok v téme: Menstruacny kalisok
garniera

Nedavno som narazila na stranku tohto produktu a velmi ma zaujal. U nas na SVK sa vraj iba rozbieha. Ma niektora z vas s nim skusenosti?
Mam vsak problem sa rozhodnut s velkostou, je totiz rozdiel ci ste rodili a ci mate nad 30 rokov, co nie je moj pripad ale ja som tam dost siroka.
Viete mi niektora poradit?

akinom007

maca342/ Nemusite mat obavy, vypadnut rozhodne nemoze! nedava to ani logiku, ak sa dobre zamyslite nad tym...Pretiect moze, je potrebne pod nim mat intimku...ani nie preto ze by sa zaplnil uplne ale pre to ak ho zle zavediete moze mierne pretiect

maca342

Vela krat som nad nim uz premyslala, no zatial som sa osobne neodhodlala to vyskusat. Hlavne sa bojim toho, ze by mohol vypadnut alebo pretiect

karinkaka

Ja už veľmi dlho používam absorpčné nohavičky Perties. Naozaj sú extrémne absorpčné a keď ich mám na sebe tak som sama v takej pohode, že ma menštruácia prestala bolieť. Mám ich na sebe vo dne aj v noci. Teraz uvažujem o ich absorpčnej podprsenke, pretože kojím a prsné vložky mi stále pretekajú.

naty_gresova

To používate počas celej menštruácie len tie nohavičky? Nič iné? Koľko ich asi treba mať, aby sa v pohode dali striedať?

Ahojte

Ahojte baby,
kalisok tiez pouzivam uz skoro rok. Je to najlepsi spolucestovatel a naozaj co sa tyka aj ekologickej otazky, neda sa ten dopad/odpad porovnat. Co sa tyka mojho pocitu, je to naozaj o zvyku, resp. o tom sa naucit si ho spravne zavadzat, ale to iste rada z vas absolvovala aj napr. s tamponom...
Od kedy pouzivam kalisok, nemam ziadne divne zapachajuce vytoky ani nic podobne, vymena resp. cistenie je velmi jednoduche aj ked ste na cestach 3 mesiace ako som bola teraz ja. Nehovorim o tom, ze keby som mala nosit vlozky v batohu na 3 mesiace, tak by mi zabrali pol batohu :D ... a mimochodom si to uz vobec neviem predstavit. Nebojte sa toho a nebojte sa ani pociatocnej investicie, vrati sa vam to v peniazkoch aj v spravnom PH tam, kde ste najcitlivejsie. Papa :)