dozivotne? :(

Príspevok v téme: dozivotne? :(
kyblik

Myslite si ze ked ma niekto anorexiu/bulimiu tak je moznost uplneho vylliecenia? pretoze uz som pocula vela odbornikov hovorit ze to moze ostat v cloveku a prejavit sa po niekolkych rokoch (ako u alkoholikov) to len tak rozmyslam a trosku sa bojim ze sa budem cely zivot tymto trapit aj keby sa to teraz zastavilo:(

Andrej :)

No da sa z toho vyliečiť definitívne, samozerejme, že sa to dá :) Treba mať v sebe nádej a veriť si! To asi jediné a najviac. Ja som sa vyliečil... Je to už 6 rokov. Som si istý, že už nebudem mať anorexiu. Ľutujem, že som ju mal aj preto sa to už nestane. Viem koľko som ňou stratil. A proste ju už nechcem mať. A ani nebudem. Takže sa to dá. :) Nebojte sa len treba tomu veriť... a takých odborníkov čo tvrdia opak by som kopol do zadku. Áno, je síce pravda, že na ňu nezabudnete a potrvá dosť dlho, kým sa z toho telo spametá, ale dá sa to :)

alti

No a treba sa naucit predist, zvladnut kazdy spustac skor, ako nas zase zacne nicit. Ano, je to tvrda makacka, ale plnohodnotny zivot za to predsa stoji, vsak dievcata...

alti

Zuzca,
ja som presvedcena, ze ani infarkty nas nepostihnu len tak, bezdovodne. Takmer vzdy je aj pri infarktoch nejaky spustac - psychika, strava, stres, honba za cimsi. Dnes je vedecky dokazane, ze 80% chorob nam sposobuje zla vyziva, stres, nezdravy sposob zivota /napr. aj zvladanie problemov s najblizsimi, co je vyznamny spustac pri PPP/, malo pohybu. A tych 20% napr. geneticky danych vieme vyrazne ovplyvnit tym spravnym, zdravym sposobom zivota. Vies, netreba riesit, co je pri akej diagnoze spustacom. Chcem len opakovane povedat, ze netreba riesit, ktora choroba je vyliecitelna a ktora nie. Pri kazdej treba zabojovat, aj pri PPP. Stoji to za to byt opat zdrava :o)

zuzca26

alternativa, na jednej strane suhlasim s tebou, ale: infarkt (napr) moze dostat kazdy bez ohladu na jeho rozhodnutie/ psychiku, ale PPP je sice aj o rozhodnuti ale aj o nejakom "probleme" v samom sebe/v rodine/v psychike a tak, cize nejde tu az tak o to "nahodne dostatie choroby", ale o psychicky problem alebo labilitu, alebo nie?

Alternativa

Dievcata, zamyslime sa: clovek, ktory prekonal napr. infarkt, stavia si otazku, ci ma vyznam zabojovat o vyzdravenie, ked ho moze zase schytat? Ale schytat infarkt moze predsa ktokolvek z nas. A to plati aj o chripke, o kazdom ochoreni. Aj o PPP. Nevyhovarajte sa, ze sa neoplati bojovat, lebo z PPP sa neda dostat. Da sa Vasim veru aj bolavym a velmi tvrdo vybojovanym pricinenim. Nerieste, co bude v buducnosti. Ked vyzdraviete, pocitite plnohodnotny zivot hoci plny aj tazkosti, budete sa stale ucit prekonavat aj zlozite situace /a tych je stale habadej/ tak, aby Vam co najmenej ublizili. Kazdy by do konca zivota mal davat pozor - nie na PPP, ale na svoje zdravie. Takze dnes vecer som Vam toto chcela povedat :o)

Summer_

Ja sa momentalne z anorexie liecim. Je to neuveritelne tazke ale drzi ma moj priatel ktory ma chape a pomaha mi. Ak jem tak len koly nemu...
Mozno sa z toho neda dostat uplne /ja myslim ze nie/ ale da sa zit normalne. Da sa to zvladat, da sa prestat myslet na diety a vahu, da sa ak mas silnu volu... volu zit!

zuzca26

ja si myslim ze je velka pravdepodobnost ze ked sa teraz vylieci ze sa znova vrati :( iked nikomu to neprajem ale samozrejme su aj vynimky, ktore tuto chorobu uz ani nezacitia:)

kyblik

to je desne:( chudak manzel, to aby som si nikoho radsej nebrala aby sa nemusel trapit (a deti taktiez) kvoli mne a mojim dietam :( tie ktore ste sa z toho uz dostali, robite nejake preventivne "opatrenia" aby ste sa nevratili spet?