Pery - co potrebuju? poradte please

poliewoocka

Nechty-zohrej si olivovy olej a jednoducho si ich donho namoc.Takisto pomaha na posilnenie aj tento "trik"-zober si citronovu supku a vzdy,ked ta napadne,vydrhni si s nou nechty.

poliewoocka

Tak ten med-to je najucinnejsi:)Pery si pomasiruj zubnou kefkou-tym sa zbavis aj zoschnutej koze a dobre sa prekrvia a pripravia na prijimanie vyzivnych latok,ktore med obsahuje a takisto je dobry sem tam si natriet aj na tvaricku.Len je tu riziko kratkeho posobenia,lebo je sladucky:D Chranit ich balzamom,jelenim lojom.Neoblizovat.Pri akutnych a bolestivych stavoch je rychlo ucinna aj ocna mast(ophtalmoframykoin).

flower

pravidelne hydratovanie a premastenie pleti – najlepsie klasickou kozmetickou vazelinou alebo balzamom na pery. raz tyzdenne jemny peeling pomocou zubnej kefky – pery nielen zjemni, ale aj vydatne prekrvi. specialna starostlivost – nielen pri mori a na horach vystavujeme pery nebezpecnemu slnecnemu ziareniu, najlepsie su pripravky, ktore obsahuju UVA i UVB filter. a k nechtom: proti stiepeniu a lamaniu sa odporuca konzumovat vela mlieka a mliecnych vyrobkov, ktore su bohate na vapnik. vitamin D sa doplni z rybieho tuku, sardiniek a tuniaka. na slabe nechty pomozu potraviny s vysokym obsahom zeleza. treba jest vela orieskov a rastlinneho oleja. pre pekne a zdrave nechty musime organizmu zabezpecit aj dostatocny prijem zinku, selenu a horcika. ak tieto latky chybaju v strave, treba pouzivat pripravky urcene specialne na nechty. a k dennej starostlivosti o nechty patri aj kazdodenne natieranie vyzivnym olejom alebo spevnujucim lakom, ktory doda nechtom kalcium, proteiny a vitaminy.

majka s.

no neviem, co sa tyka stravy. ale raz, ked som bola ockovana proti TBC, si sestricka vsimla, ze mam popraskane pery a odporucala mi jedine balzam na pery. teraz ho pouzivam a je to super.

tralala

Zo stravy ani nie,tym im moc nepomozes.Teraz v zime su velmi chulostive na chlad a vietor.Skus si kupit hocijaky mastny balzam na pery,tie lacnejsie sa viac osvedcili je v nich viac tuku a menej farbiv a chemikalii.Pred odchodom von si dobre pery natri a chran si ich salom alebo si usta daj do goliera na bunde aby ti priamo na ne nefukalo.Na ich osetrenie je dobry aj med,pripadne si ich umy v teplej vode aby zmakli a zvlacnili sa a potom na ne nanes trosku olejceka z cajovnika tzv.tea tree oil,pomaha to. No a na tie nechty skus zinok tablety-stoja od 80 do 150 sk.