ako mam prekonat ten pocit?

Príspevok v téme: ako mam prekonat ten pocit?
100%

ako mam prekonat to, ze chcem byt vzdy lepsia ako ostatni mat lepsie vysledky a vsetko robit lepsie, a aj ked dosiahnem ze som najlepsia som zo sebou nespokojna lebo viem ze to mohlo byt aj ovela lepsie.. mnoho krat tato moja vlasnost mi zneprijemnuje zivot a casto krat ma hryzie zly pocit ze niesom najlepsia ale to len v urcitych veciach. niesom namyslena ani nic, skor naopak ale neviem cim to je.. a mam hroznu tuzbu vediet ovela viac ako ostani a zerie ma ak nieco neviem...je to dobre alebo nie?

100%

no veru odhadla si to :).. neviem povedat nie to uz mi raz jeden naj kamos povedal :), ale ked niekto odomna nieco chce tak je strasne tazke to odmietnut, a vzdy chcem pomoct.... no mam len 16ochvilu 17..takze tak no..

zuzanka65

Ak nestíhaš vyhovieť všetkým, čo od teba niečo žiadajú, nie je podľa mňa chyba v tom, že by si nebola dosť dobrá, alebo najlepšia, ty len nevieš byť asertívna. Neviem koľko máš rokov, ale už sa tu písalo o tom, že niektoré veci prídu vekom, to je podľa mňa pravda, určite si však skús naštudovať niečo o asetivite, to ti pomôže pochopiľ v čom je vlastne tvoj problém. Rovnako ako máš právo sa mýliť, máš aj právo povedať nie. Každému aj tak nemôžeš vyhovieť, keď sa takto budeš trápiť a naháňať, môžeš skončiť na psychiatrii, aj keď ja proti psychiatrii nemám celkom nič skôr naopak, načo si komplikovať život, alebo chceš vo svojom živote stihnúť aj to?

100%

no karieristka ani nie.. chcem pocas zivota toho stihnut co najviac a aj oddychujem pocas toho ked nieco robim.. niektori si uz o mne myslia ze som blazon..

100%

no hej, ale mnoho ludi odomna mnoho veci ziadaju .. snazim sa kazdemu vyhoviet a potom nestiham, som z toho unavena.. neviem ci je to tym ze si neviem usporiadat cas alebo co ..

sii

tak si vyber to co ta bavi a prinesie najviac. To ostatne musis vnimat ako konicek :)
A konicky su na to aby nas odreagovali a aby sme si s nimi ci cez nich oddychli a nie nato aby nas zatazovalli a stresovali

100%

no tak ja mam svoje umenie milujem ho .. a aj sport .. aj skolu milujem ... vsetko okrem hudby a nastrojov.. :) v tom som antitalent..

sii

ja som presne taka ista (BOLA), myslim ze tak ako ja dorazis do veku kedy to uz nebude dolezite. Nema zmysel byt najlepsou je to totiz dost relativne, vzdy sa najde niekto kto je lepsi ako ty. Musis byt ale dost dobre pre seba samu. Hladanie po pocite ze si vo vsetkom ta najlepsia je nezmysel. Nikto nemoze byt vo vsetkom ten najlepsi. Najdi si nieco v com si len ty ta najlepsia u mna to bola matematika napr. alebo ja neviem v pestovani rastlin proste nieco co ti robi radost, z coho sa budes aj ty sama tesit.