srvatka zo soje

pipa

Srvatka - ta obycajna z kravskeho mlieka, teda je to len vedlajsi produkt pri vyrobe tvarohu alebo syra je skutocne dobra pri liecbe akne a este aj inych koznych chorob. Vynikajuca je pri chudnuti. Mala by sa pit aspon 300 ml denne. Podla moznosti aj viac. Pri chudnuti az 2-3 litre denne. Pletovu masku si mozes urobit sama. V alpskych krajinach boli uz pre 100-200 rokmi oblubene tzv. srvatkove kupele. (Molkenkuren) Dnes vyrabaju aj srvatkove sampomy, sprchove gely, prasok do kupela, srvatkove polievky v prasku a este vselico ine. A su skutocne dobre. A sojovych srvatkach som este nepocula. Asi to bude to iste ale zo sojoveho mlieka.

zuzka :)

diamant Ma sa to pouzivat ako maska na tvar :). Neviem, ci to naozaj pomaha, ale jedno dievca mi to poradilo, no bohuzial uz sa neozvalo. Takze lendiy ozvi sa, ak mozes !!! :) A ma sa to pouzivat kazdy den alebo vecer na tvar. Takze neviem ako to zohnat. Hladala som to uz aj na nete, ale tam je to akesi cudne, no uvidim este. Vsak ak aj ja nieco zistim, dam urcite vediet. Zatial papa.

diamant

inac,ty pises ze je to na akne?? tak take nieco pocujem prvy raz. myslis ako normalnym pozitim alebo nieco na sposob nebodaj masky??? a ked pises o sojovej srvatke...to by musel byt potom sojovy syr ak taky je...

igris

diamant, asi som to zle napisala , srvatku-sojovu som si nevsimla ci maju tiez v potravinach. Ale jogurty-sojove, aj pomazanky predavaju rovnake aj v bio aj v normalnych potravinach :)

diamant

jasne,len je rozdiel srvatka a sojova srvatka... srvatku ako taku dostanes dost tazko,aspon ja s tym mam taku skusenost... a srvatka v potravinach...no to je fakt len minimalne mnozstvo.

igris

uz som jedla sojove jogurty, sojovu tatarku , srvatku nepoznam, to dostat aj v niektorych beznych potravinach, neboj da sa to v pohode jest , dokonca su tie vyrobky chutne :)

paris

mozno v oochode so zdravou vyzivou...ale..dvakrat som tam bola, je tam strasny smrad a to jedlo...je odporne, hnus, fuj....a ziadnu sirovatku som si tam nevsimla...sak skus, ale nedaj sa tam nalakat na nieco co vyzera dobre....vsetko odtial chuti ako blen