Rektálne vyšetrenie

bleky

...poviem len toľko,u každého je to iné,niektorí hovoria že v pohode,niektorí,že sa to nedalo vydržať. Poviem ti to tak-častokrát vidíme na USG rôzne výrastky,cysty,zdurenia,zápaly,Ca....a práve pacienti s týmito chorobami sa sťažujú,že vyšetrenie bolo bolestivé,ale nemusíš sa báť,držím palce.

slniečko

Ako zdrav. sestra od pacientov viem, že záleží na lekárovi, robím na Morave, viem, že na jedného lekára nadávajú, od druhého sa to dá vydržať úplne bez problémov. Dokonca v Nem. Břeclav to robia na chir. aj v narkoze. držím palce

dorka

dva krat som absolvovala taketo vysetrenie.prvy krat v pohode az na ten vzdux:((no druhe vysetrenie!!:((mna sa doktorka nespytala na inekciu ani na ziadne umrtvenie miesta kde bol zapal.dost slusne ma to bolelo a potom sa mi hodinu triaslo cele telo.no da sa to vydrzat:(( a keby trebalo tak to pre zdravie vydrzim a absolvujem znova.

marfuška

Moja kolegyna nedávno bola na kolonoskopii.Podla toho čo vravela,nebolo to až také strašné,dalo sa to vydržat.A mala aj takú možnost,že by jej pichli injekciu od bolesti, ale nechcela.Pred vyšetrením treba presne dodržat postup,ktorý vysvetlí lekár.No a po vyšetrení ju vraj trocha nafukovalo,ale tiež sa to dalo vydržat.Po celý čas bola prikrytá rúškom,takže bolo to znesitelné.