Vnútromaternicové teliesko Dana

Príspevok v téme: Vnútromaternicové teliesko Dana
titi

Mam problem, po 7 rokoch som si chcela dat vybrat vnut.mater.teliesko danu,ale dr. nenasla tie vlakna ktore z toho trcia,lebo boli odstrihnute.Na sone danu videli cize je tam,len neviem ako mi ju vyberu a ci mi neposkodia maternicu a ci o maternicu nepridem ak mi tam dana zarastla.V pondelok sa idem zas ukazat a ak sa to nepodari idem do nemocnice.Ak mate skusenost prosim napiste.

manuelka

A k tomu čo napísala bella 12 len tolko,že áno má pravdu ale radčej takáto pravda ako nechcené,opustené,hladné a trpiace už narodené dieta!!!!

manuelka

Ahojte,chcem len prispiet zo svojou pozitívnou skusenostou z danou,mala som ju tri roky,potom som si ju dala vybrat,lebo som chcela otehotniet.žiadne bolesti pri vložení ako ani pri vybratí som nemala,hodinu po vybratí som už šla do roboty a tam stojím 8 hodín:)100%tne ma ochránila pred neželaným otehotnením ani som nevedela že ju mám a nasadenie a vybratie netrvalo ani minutu.Rozhodne odporučam.

mirusqaB

DOBRY den. chcela by som sa opytat,mam danu uz rok a strasne ponej priberam je to normalne? som po porode ale stale viac a viac priberam co mam robit poradte mi prosim.

nataška

no trosku ste ma zaskočili....aj ked som uz mala danu raz ale vypadla mi po dvoch mesiacoch lebo v zahranici mi ju zle dali tak som si ju dnes dala znova....nebolelo ma to vobec aj ked to bol neprijemny pocit to je pravda....o mesiac mam ist na kontrolu ale uz teraz mam strach ako pojde von po tom co tu čitam :(((

nikdyviaccc

ak ked téma je založená dosť dávno, predsa len prispejem. Mala som danu 3 roky a potom som otehotnela cez ňu, bolo to hrozné, spoliehala som sa iba na ňu a takto som dopadla, musela som na zákrok, danu nikdy viac ani počuť o nej aj pri vkladaní som mala veľké bolesti, na kontrolu som chodila každý rok, ked som sa pýtala lekárky tak mi povedala, že sa to nestáva často, že ona mala naposledy pacientku pred 7 rokmi, čo jej to zlyhalo. povedala mi, že sa posunula, tak ale na to ma mala upozorniť skôrtak by som neprišla na kontrolu o ten rok ale o 6 mesiacov!!!!!!!!

blondska

nikdy viacej by som túto antikoncepciu nechcela...ja som si dala Danu pred štyrmi rokmi a teraz konečne na tretí krát mi ju dali von ale to čo som si ja vytrpela pri vyberaní....najskôr mi ju chcel vybrať počas menštruácie nešla von resp. ju nevidel tak ma objednal pod narkózu, že ju vyberie tak aby som netrpela to bolo pred mesiacom zobudila som sa a lekár mi hned povedal, že to nevybral nevedel sa k tomu dostať urobili mi sono rontgen malej panvy aby videli kde je dana umiestnená ...teraz v pondelok som bola zase u neho počas menštruácie konečne ju videl a zase nešla von tak hned v utorok ma objednal zase do nemocnice že ju vyberie pod narkózou a zobudila som sa stým, že mi musel robiť aj laparoskopiu pretože pred rokom mi robili konizáciu a tak je dobre urobená plastika na krčku že Danu nebolo vôbec vidieť aby nepoškodil niečo vo vnútri tak musel robiť aj laparoskopiu.....už NIKDY viacej žiadnu antikoncepciu žiadnu ani tabletky nič...mám dve deti Ďalšie neplánujeme ale keby náhodou tak radšej si to nechám ako prežívať zase takéto trápenie.....ja som bola asi výnimka lebo čo som sa pýtala každej čo mala Danu to normálne vybrali bez problémov a mne až na tretí krát

angelikaa

volam sa angelika podeloj som vidrala danu po 3 rokoh a kusok vlakini ostalo v maternici a mam bolesti co mam robit poratemi

celinka

No Tak to ste ma velmi nepotesili. prave dnes idem si dat danu ale po tom co som si tu precitala tak mam pochybnosti. No som zvedava co mi povie doktor. tak dzte palce

bella12

Vnútromaternicové teliesko je odporúčané ako antikoncepčný prostriedok, v skutočnosti sa však jedná o abortívny prostriedok, pretože zabraňuje oplodnenému vajíčku uhniezdiť sa v maternici. Aj pri implatovanom teliesku opakovane dochádza k počatiu dieťaťa, ktoré je následne potratené. Zjednodušený princíp fungovania: oplodnené vajíčko - vypudiť, oplodnené vajíčko - vypudiť, atď. Koľko takých nepoznaných raných tehotenstiev "prekoná" žena, ktorá má zavedené vnútromaternicové teliesko dlhšiu dobu?

Juhoslovanský lekár a gynekológ Stojan Adaševič, ktorý vo svojej kariére vykonal okolo 48 až 62 tisíc potratov o vnútromaternicovom teliesku povedal: vnútromaternicové teliesko funguje ako meč, ktorý oddeľuje maličkú ľudskú existenciu od zdroja pokrmu v maternici. Je to strašná smrť, pretože človek zomiera od hladu v miestnosti plnej jedla.

regina111355

ahojte chcem sa spytat mam danu 2 tyzdne a nemala som zatiel ziadny problem ale mi to trci z maternice to ma trcat?