večera - čo jesť

Príspevok v téme: večera - čo jesť
sara13

Ahojte chcem sa poradit co je vhodne jest na večeru ked pridem z prace domov. Mam rano normal ranajky nejaky rohlik s paradajkou a obed lahky, bud cestoviny alebo mäso s ryzou, zemiakmi alebo nieco sladke ale to skor malo. Obedujem
o pol dvanastej takze o dvanastej som uz naobedovana a ked pridem domov z prace co je vhodne zjest aby ma to nasytilo ale neublizilo a neukladalo sa kde nema. dakujem za rady.

salatovaa

ja večeram až teraz..nastruhala som si 3jablka a jednu mrkvu...stači už len pomiešat a jest.. ja ked toto zjem na večer je mi dobre...

evul

Celozrnne neznamena polystyren. Skus si pohladat :) Maso mozes, idealne kuracie prsia alebo rybu... Pozri sa sem - -odkaz odstránený- - je to o zdravej strave, sice orientovane na chudnutie, ale su tam aj odpovede na tvoje otazky. Alebo si kup knihu o zdravej vyzive, ja teraz citam od V.Kunovej, je dobra.

poliewoocka

Najlepsie je,ak clovek pocas CELEHO dna nieco "zobe" a neorientuje sa,co teraz ano a co nie.Kazdy organizmus je stavany inak,kazdy fici na niecom inom.Kazdu hodinku si daj susto-dve tri do ust a tak udrzis svoj metabolizmus aktivny a nepriberies.

evul

Aby som nezabudla - nejedenie po 17 (18,19...) je somarina - tym si akurat spomalis metabolizmus. Posledne jedlo by malo byt 2-3 hodiny pred spanim, cize ak chodis spat o polnoci, tak o 22:00 si este mozes dat nieco male.

evul

Sara: Vecere si daj kludne aj dve - jednu po prichode z prace a druhu pred spanim. Mali by to byt v zasade bielkoviny a nejaka zeleninka. Sacharidy sa vecer nedoporucuju (len ak by si mala malo cez den, mozes ich doplnit - ale jest len zlozene, nie jednoduche - cize radsej celozrnne pecivo ako ovocie). Cize - nejake maso, syr, vajicko, Cottage Cheese, tvaroh, jogurt, Acidko...moznosti je vela :)

sara13

Ahoj poliewoocka, dakujem ti krasne za rady, v podstate sa tak podobne stravujem ako si mi napisala, bud je to ovocie alebo nieco lahsie. vecer uz velmi nechcem pecivo, zevrajze vecer by sa uz nemali celozrnne vyrobky ale skor zivocisne podukty, nejaka sunka ako si napisala alebo kuracie mäsko.

poliewoocka

Ja zvyknem vecerat najcastejsie nejaky salat(tym myslim ten bez dressingu,cisto olivovy olej,citronova stava alebo balsamico),mozes pridat toast,celozrnne tmave pecivo.
Poprip. morcacia sunka,celozrnne pecivo,zeleninka.Dusena zeleninka,rizoto z tmaver ryze a sampinonov,hrasok...
Ak mas chut na sladke,vyborne su ovsene vlocky "napucane" v kompotovej stave,nasekany kompot,susene hrozienka,vlasske orechy a nejaky nizkotucny jogurt.Pamataj,ze jest sa ma do 16:00-17:00 alebo nic nejest min. 2 hod pred spanim.Ak Ta bude este nieco trapit,kludne napis:)