Žiarlivosť...

salon

V com si neveris? Preco o sebe pochybujes?
Tvoji rodicia sa viac venovali tvojim surodencom a ty si musel vzdy bojovat o ich lasku a pozornost?

Cim viac budes ziarlivy,tym rychlejsie ti krachne vztah. Toto tvoju priatelku ubija nenechas ju dychat a sam sa trapis. Ved sam vidis kam to vedie...
Musis popracovat na svojom sebavedomi a byt trosku aj hrdy mlady muz,uvidis ako sa to odzrkadli aj na tvojom vztahu. Priatelka bude potom viac do teba :-)

Sgravano

ahoj .. mám 19 rokov volám sa Štewo a som strašne žiarlivý ničím tým rok a 4 mesiace trvajúci vzťah na ktorom mi záleži zbožňujem svoju priateľku a nechcem o ňu prísť...poraďte ako bojovať so žiarlivosťou...?

ihoe

poliewoocka: Precitaj si este raz,co pise ewelin. Ona vie, co je, co zoziera jej vnutro. Miesto mudrovania, potrebuje radu, ako sa zbavit, tej negativnej mocie. Tak, ked si to tu tak odborne pomenovala, tak jej odborne porad, ako sa ma zbavit ziarlivosti. Urcite Ti bude vdacna...

poliewoocka

Aj keď ju mnohí ľudia pokladajú za korenie lásky, žiarlivosť prináša do vzťahu predovšetkým neistotu, úzkosť a napätie.Možno veríte, že žiarlivosť neodmysliteľne patrí k láske.Ak vám partner či partnerka každý deň robí žiarlivé scény, nemusí to nutne znamenať, že vás hlboko miluje. Dokazuje to jediné: vaša polovička vás chce vlastniť, ovládať, mať vás celkom pod kontrolou. Mierna žiarlivosť, ktorú na začiatku vzťahu považujete za vítaný dôkaz lásky, sa navyše časom môže zmeniť na chorobnú posadnutosť.
žiarlivosť je negatívny emočný stav, ktorý partnerskému vzťahu skôr škodí než prospieva. Skutočným dôkazom lásky je vzájomná dôvera.Kto miluje, ten samozrejme chce mať zbožňovanú osobu len pre seba. Pokiaľ pristihnete partnera pri flirtovaní s inými, je celkom pochopiteľné, že vyjadríte svoj nesúhlas. Je to úplne zdravá a bežná reakcia. Chorobného žiarlivca spoznáte ľahko: žiarli akosi preventívne a aj v situáciách, keď mu na to nedávate žiadne zámienky.
Chorobný žiarlivec sa dá pomerne včas odhaliť podľa nasledujúcich poznávacích znamení:

Dokáže nevinnému partnerovi ľahko vnútiť pocit viny.
Zakazuje svojej polovičke akokoľvek komunikovať s osobami opačného pohlavia.
Vyžaduje od partnera presné návraty z práce domov.
Neustále partnera kontroluje napríklad mu desaťkrát denne telefonuje do zamestnania a keď sa nedovolá, urobí scénu.
Vymýšľa katastrofické scenáre typu "určite by si sa chcela vyspať s mojim najlepším kamarátom" a nedá si ich vyhovoriť.
Znesiteľná žiarlivosť prerastá do neznesiteľnej v okamihu, keď jeden z partnerov toho druhého systematicky obmedzuje.Patrí sem neproblémová možnosť udržiavať kontakt s príbuznými a známymi vrátane tých, s ktorými sa poznáme z doby, kedy sme ešte s partnerom nežili.Pokiaľ partner tieto hranice prekračuje, je jeho žiarlenie chorobné a nebezpečné. Ak rozpoznáte varovné príznaky už krátko po zoznámení, je zo všetkého najlepšie vzťah rovno ukončiť.

Pokiaľ sa zo znesiteľne žiarliaceho partnera postupne stal chronický Othello a vy sa chcete pokúsiť o jeho nápravu, podniknite nasledujúce kroky:

Žiarlivcovi neustupujte. Nikdy nepristúpte na podmienku typu "Keby si nechodila tak často von s priateľkami, nežiarlil by som". Jeho požiadavky by boli čím ďalej väčšie.
Nehrajte s ním jeho hru. Pokiaľ vás začne obviňovať z niečoho, čo ste nespáchali, po niekoľkých minútach rozhovor rázne ukončite.
Pokiaľ nemôžete normálne pracovať a venovať sa záľubám, bez toho aby ste riskovali žiarlivé scény, začnite uvažovať o rozchode.

amus

Da,ale treba na tom popracovat :-). Skus sa zamysliet v com spociva a odkial sa zjavila tvoja ziarlivost,pretoze ak je ziarlivost zdrava,tak je to len na prospech vztahu,ale ked je to chorobne,tak problem mozes mat ty sama so sebou,mozno si si nie ista sama sebou a chyba ti sebavedomie. Kazdopadne ti rozumiem a drzim ti palce,aby si uz prisla do fazy,ked sa nad svojou ziarlivostou z minulosti budes len usmievat,tak ako ja,ked som bola mladsia :-)