operacia oci

Marianka

zaujima ma vsak este jedna vec. od narodenia mam oslabene svaly (myopaticky syndrom) a ocna mi povedala, ze zrak sa mi moze zhorsovat aj "vdaka" tej chorobe. operovat sa vsak chcem nechat. ibaze nestane sa to, ze sa mi zrak opat bude zhorsovat a budem musiet postupit druhu operaciu oci? a potom dalsiu...? mohli by mi tolko operacii naraz uskodit? alebo by som sa mala najprv poradit s mojou neurologickou, ku ktorej chodim na kontroly a s ocnou? v rodine sa totiz vyskytli pripady slepoty a ja nechcem skoncit slepa.

susanah

Ja som bola na operacii v juny. Mala som diptrie 8,5 posledne 2 roky relativne stabilne. Kedze som patrila uz medzi "vyssiu triedu", odporucili mi operaciu typu LASIK. Stalo viec: 33 000! Pri tomto type je potrebne ostrihat mihalnice. Tie ale uz po tyzdni vyrasia:) takze si vacsinou nikto nevsimne, ze ich nemate a prvy mesiac som aj tak nosila slnecne okuliare, takze to nebol problem. Samotna operacia nebolo nic hrozne. Bol to skor fascinujuci zazitok pozerat sa na vlastnu oeraciu:) Len ten pach spaleneho masa nebol velmi prijemny. Ale da sa to zvladnut. Po 15 minutach bolo po vsetkom.Asi hodinu po operacii som zacala mat bolesti, rezanie a pod. ale zvladol to jediny ibuprofen a bolesti sa uz neobjavili.Zo zaciatku som videla vsetko zahmlene, teda skoro vobec. Vyjasnilo sa to tak po 3 dnoch ale ostro som zacala vidiet az po par tyzdnoch ale vecer, za sera a pri umelom osvetleni som mala problem dlhsie. U mna sa po tyzdni dostavila mensia komplikacia: zvyseny ocny tlak, ktory sa prejavoval ako neprijemne iskrenie a ziartenie pred ocami. Zvladli to vsak kvapky.Pred par dnami som bola na kontrole(KE). Ostali mi 1D, 1,25D Ale ja som spokjna. Len necha sa to nezhorsuje. Stava sa mi, ze raz vidim horsie na jedno, raz na druhe oko, ale dufam, ze sa to ustali a nebude potrebna druha oprecia.Ta je totiz v cene, ak sa vam v priebehu 2 rokov zhorsi zrak o viac ako 2D. tak mi drzte palce.
PS: Vobec operaciu nelutujem. Odporucam

Marianka

ahojte vsetci, ktori ste boli na operacii oci. mam dost silne dioptrie (-8,0 a -8,25). nosim okuliare asi 9 rokov a vkuse sa mi zrak zhorsuje. ani raz mi nepovedala lekarka, ze sa mi zrak zlepsil. o kolko tato operacia znizi dioptrie? je mozne, ze by sa mi znizili uplne, ze by som nemusela nosit okuliare? kolko tato operacia stoji? je to ambulatny vykon? je potrebne, aby sa mi dioptrie ustalili? lebo ak ano, tak sa asi nedockam...

bunny

ahoj, operaciu som absolvovala pred 5 rokmi v KE, oci ma boleli iba 2 dni, pocit piesku a skla ako opisuju ostatny..mala som 3 dioptire..akurat nevyhoda..od decembra minuleho roku pri soferovani a citani v aule potrebujem okuliare do dialky.

dejna

Ja som bola na tejto operacii asi pred 10 rokmi, tiež som bola medzi prvými u nás. Po desiatich rokoch stále tvrdím, že to boli najlepšie investované peniaze v mojom živote. Okuliare dodnes nepotrebujem. Je síce pravda, že som mala zalepené oči niekoľko dní a boleli ma, ako keby som mala v nich piesok, ale dalo sa to vydržať. Sú aj horšie a väčšie bolesti. Ale ten pocit potom, ten kto nenosil okuliare a nevidel dobre tak to nepochopí.

matpol

bracho bol a robili mu jedno oko asi 1,5minuty... bol v ziline... oci mu umrtvili kvapkami a musel sa pozerat na take svetielko ... potom tyzden doma lezal v tme a vravel ze ho to boli ako keby tam mal sklo tiekli mu slzy potokom:)) potom uz normalka ale musel kvapkat dost dlho specialne kvapky

..........

ahoj,ja som bola na tej operaci...ziadne strihanie mihalnic,ani obocia,,,vsetko co budes robit je pozerat sa do cerveneho svetielka ...operacia trva asi 10 minut..mne sa zdalo,ze som tam bola 2 minuty...velmi rychlo to zbehlo..ja som bola v KE...nemala som zalepene oci po operacii..a ja som na treti den po bola fit..velmi dobre som to znasala a cele tie tri dni po som spala...cize ziadna bolest...len odporucam!!!

dokca

Cauko.Ja som bola na tejto operacii uz pred 10 rokmi, medzi prvymi operovanymi.Som velmi spokojna.Mihalnice ani obocie sa neholi.Oci nemusis mat zalepene.Su 2 druhy operacie a to PRK a LASIK. PRK je do -4 dioptrii a nad -4 dioptrie sa operuje LASIKOM.Skus pozriet na www.excimer-kosice.sk, ahoj. :-)

mija

mne o tom rozpraval kamos. mal velmi silne okuliare a teraz uz ich nenosi.tu operaciu vychvalujem doteraz.ze vraj to bolo rychle,ale po operacii ho boleli oci.ale to potom preslo.a co sa tyka toho holenia obocia atd. o tom nebolo ani reci.tak neboj.