Slepé črevo

Príspevok v téme: Slepé črevo
zdeno

prosím niekoho o radu ,ak má s tým vlastnú skúsenosť , prípadne aj lekára aby mi popísal ako sa prejavuje chronická apendicitída, čo ju vyvoláva , ako sa diagnostikuje , či je nutná operácia, mám totiž dlhodobé bolesti asi 2 roky v oblasti tzv. slepého čreva, ktoré vyžarujú až pod pravé rebro, bolesti sa vystupňujú hlavne pohybom a po popritláčaní rukou , absolvoval som endoskopické vyšetrenia, všetko OK, lekári vyslovili podozrenie na chronickú apendicitítu ale nič so mnou nerobia, aké lieky je vhodné v takomto prípade používať na utíšenie bolesti ? zdeno
-------
Slepé črevo www.zdravie.sk

marekn

Ahojte. Chcem sa spitat, som po operacii slepeho creva 3 tyzdne, ale pred tyzdnom mi to trosku opuchlo, teraz je to uz lepsie, ale ked si zatlacim na jazvu, tak su pod nou hrcky, alebo daco take, mozu to byt zrasty, ako boli v tejto teme spominane, alebo to je normalne a postupne to zmizne. dakujem.

kostlivec

ahojte. som asi 10 dni po apendoktomii, a mam strasne napnute nafuknute brucho, velmi tvrde na dotyk, mam pocit ze porodim 5kilove zavazie :) na sono bolo vsetko ok, na vajecniku mam cystu, ale z toho by to nemalo byt. je to normalne?? lekari mi nic nevedia povedat, len krcia plecami. je to strasne neprijemne, ledva chodim a vyzeram ako tehotna.

jajkafr

kerry
ako som písala už nižšie... keď ma začalo bolieť slepé črevo a z chronického zápalu to prechádzalo do akútneho bola som akurát na stáži v zahraničí takže som sa musela čím skôr pozbierať a vrátiť sa späť :) 2 týždne po operácii som už sedela v buse do Čiech a nastupovala do práce... prvý týždeň po operácii bol najhorší, bola som slabá, mala som bolesti... inak po tých 2 týždňoch som v pohode vládala :) akurát som nedvíhala ťažké :) kamoška, ktorá mala cystu na vaječníku a tiež ju operovali laparoskopicky išla z nemocnice rovno do školy...a nemala žiadne problémy :)

kerry

Ahojte :)
Ja mám tiež po operácii už to je 18 dní. Stehy som bola vyberať po 7 dňoch a operovaná som bola laparoskopicky. Mne tak isto niekto nepovedal že mám mať diétu alebo že nemám športovať. Tak som tiež začala normálne jesť no bolo mi asi týždeň zle. Tak som si to pozrela na internete a až teraz som zistila ako to je. Ranky ma vôbec nebolia ale miesto kde som mala slepé črevo bolí v podstate ako pred tým... keďže som mala chronický zápal, obehala som sa 4 mesiace dokým s tým niečo spravili. O dva sni už chcem ísť do školy. Dúfam že to zvládnem lebo keď dlhšie chodím po vonku tak sa mi začne krútiť hlava a nevládzem ani dôjsť. Ako dlho vám trvalo dokým ste od operácie v podstate začali normálne žiť, teda myslím dokým ste šli do práce alebo do školy? Nebolo vám zle? Ja sa najviac bojím toho že to nezvládnem... ale tak dúfam že snáď to prejde!
Ďakujem papa :)

jajkafr

darka
môže to byť zápal slepého čreva, ale môže to byť aj vaječník lepšie by bolo navštíviť lekára aby si mala istotu

darka001

ahojte! Bolí ma na dotyk na pravej strane aj v podbrusi, moze to byt zapal slepeho creva? alebo to je len z prechladnutia? boli ma to druhy den, vcera menej, dnes este viac, ale da sa to vydrzat, nic hrozne, neberiem nic od bolesti. mam 21 a dost sa bojim, zajtra mam zapis v skole... prosim pomoooooooc

jajkafr

mariocska
bolí ho aj bruško? alebo má aj nejaké iné príznaky nejakého ochorenia? bolesť hrdielka.... po operácii je organizmus oslabený, takže horúčka môže na jednej strane súvisieť aj z operáciou ale na druhej strane môže byť, že sa niečim nakazil... akú vysokú má teplotu?

mariocska

dobry den mám 10 rocného syna ktorí je 2 tyzdne po operácií slepého creva rana sa mu pekne zahojila nemá ani zapálené len teraz má celí den horucku.moze to suvisiet s operáciou?