Pre RNG polycythemia vera - jazyk

Príspevok v téme: Pre RNG polycythemia vera - jazyk
vlasta

mam polycythemiu veru, von willenbrandov syndrom, slaby stupeň a na jazyku sa mi tvoria biele lézie,ktoré su najskôr malé a rozťahuju sa - ohraničené.potom zaniknú a zase sa vytvoria nové..už je napadnutý skoro celý jazyk a chcela by som vedieť či to nebude pokračovať ďalej na vnutorné orgány a či to súvisí s polycythemiou verou a čo to vlastne je.Dosť ma štípe jazyk ako keby som zjedla štiplavú papriku..dá sa to liečiť?Tento stav sa začal v roku 2003, ked som bola operovaná na žlčník a dostavala som aj transfúzie..mám rôzne operácie za sebou s transfúziami krvi.Chodím pravidelne hematológovi každé dva mesiace a on lieči ma Litalirom a pri nedostatočných testoch krvi mi robia venepunkciu,lebo injekcie intron A som velmi zle znášala.Ďakujem za odpoveď.

RNG

Inac poruchy tvorenia cervenych krviniek alebo platniciek v kostnej dreni su casto spojene so zaplesnenim tela, nie s rakovinou, takze chemoterapia tam nema zmysel
Proticandidova dieta tam casto pomoze.
Pozne protiplesnove su casto velmi ucinne, podobne aj pri leukemii.
Odporucam najma carvacrol, Candex, kokosovy olej a citricidal, pripadne aj lapacho.

dama29

Dobrý deň, mám takýto problém, už asi 2 týždne mám na jazyku biely povlak a u koreňa ma jazyk veľmi bolí, boli ma aj pri jedení a neviem, čo s tým. Viete mi poradiť?

BUNDOVA

DOBRY DEN, CITALA SOM ODKAZY OHLADOM TEJ CHOROBY POLYCYTEMIA VERA, TAK ISTO TO MAME V RODINE ,KONKRETNE TO MA MOJA MAMKA , LIECI SA S TYM UZ POMALY 15,ROKOU, KAZDE DVA MESIACE ALEBO AJ KAZDT MESIAC PODLA POTREBY JE BRALY KRV, MOMENTALNE TO JE TO UZ NA HRANICI TOHO ZE JEJ KOSTNA DREN,JE UZ AKO SA POVIE LAICKY ,NATOLKO ZE UZ NEVLADZE ,,, MOMENTALNE POTREBUJE KOSTNU DREN NAJLEPSIE OD SURODENCA ,JAJVIAC TOTOZNYM, MOMENTALNE SME V IRSKU A SURODENCOU MA NA SLOVENSKU, TAKZE VSETCI PRIDU ODOBERE SA KRV ,A KTO BUDE NAJVIAC PERCENTUALNE ZHODNY TAK TEN BUDE DARCOM,, NO NEVIEM AKY BUDE POSTUP CI BUDE AJ POTREBNA CHEMOTERAPIA !! DAM VAM VEDIET, AKO SA TO VYVIJA .,, DOST JE TO NA PSICHYKU, MAMA SI ANI NEUVEDOMUJE AKY PRIEBEH TO BUDE MAT,,,PRETOZE TIEZ NEVIEME AKY POSTUP JE PRI TRANSPLANTACII KOSTNEJ DRENE , MYSLIM PRED TRANSPLANTACIOU CI BUDE TO OZAROVANIE ALEBO CHEMOTERAPIA .

ondrej395

dobrý deň
mam potvrdenú diagnozu polycytemie very zistením z kostnej drene aká ma čaká liečba?dá sa z toho vyliečit?prosím poradte mi....
za skorú odpoveď vopred ďakujem:)

RNG

Tie lezie na jazyku neviem z coho su.
Polycytemia vera je chorobne prilisne vytvaranie cervenych krviniek a krvnych platniciek.
Okrem liekov sa da upravit pravidelnou phlebotomiou(pustanie krvi 2 az 5 deci), a znizenie pravdepodobnosti lepenia platniciek(krvne zrazeniny, fibriny a tromboidy)) sa daju upravit branim enzymov(bromelain , nattokinaza, serrapeptaza).