Kútiky ust

stefi442

ja už som vyskúšala všetko čo existuje aj ten slávny ušný maza a hovno pomohlo, až nakoniec mi alergologička predpísala hormonálnu masť ELOCOM 0,1%, nemá sa dávať viac ako týžden. ja som dala iba jedenkrát na noc a do rána mi zmizol flak co ostal po kútiku a od odvtedy mi po kútiku už neostávaju žiadne červené fliačiky. zvyčajne dostanem kútik vtedy ked mám byť chorá lebo mám oslabenú imunitu alebo ked sa po niekom napijem z pohára,ale aj od toho že som alergička a ked niečo zjem čo nemám napríklad vlašské orechy.beriem preventívne riboflavín, snažím sa aby som už nemala kútik lebo toho sa potom už ťažko zbavuje:-)

RNG

V literature je to angular cheitis a zabudol som povedat, ze je casto spojena s nedostatkom zinku, ktory je celkove potrebny na rozne imunity, vcitane viralne a hromadu inych funkcii v tele

RNG

Dovodov na kutiky je plno, od prilis suchej koze, cez rozne bakterialne infekcia az po plesnove, najma candidaza.
Prispieva k tomu aj nedostatok riboflavinu(B-2) a zeleza, casto je to pri anemiach
Preto to treba casto rozne adresovat, podla povodnych pricom pripadne sekundarnych infekcii, co sa do tych ran chytia a herpesu, ktoremu sa dari v oblastiach so znizenou imunitou.
Antifungalne su statisticky najucinnejsie v spojeni s mastenim koze, najma kvalitnymi olejami, ako kokosovy, ktory je tiez mierne antifungalny zaroven, a to sa da zosilit podstatne pridanim maleho percenta(pod 1% oreganoveho,oleja alebo este lepsie, citricidalu/GSE)
Spominany usny maz obsahuje antifungalne latky aj zmes tukov, preto je casto ucinny, pokial clovek nema infekciu v usiach.

Inac trvam na zvysovani viralnej imunity pre kazdeho, lebo je spojena s hromadou chorob, zapalov a inymi imunitami v tele.

zlatka19881

Tak toto je fakt superrrrrrrrr :-D
Dva mesiace som sa trápila, hľadala a skúšala nove a nové mastičky a riadila som sa radami no nič na kútiky nepomáhalo.
FUCIDIN Salbe-neprešlo 24 hod a kútiky sa zahojili neostala po nich ani stopa. Nerobím žiadnu reklamu :-D tejto mastičke ale je fakt superrrrr. Neviem však či táto mastička je dostupná v slovenských lekárniach. Možno si ju stačí objednať odporúčam ju všetkým ktorý sa dlhodobo nemôžu zbaviť kútikov ale pozor kútik nie je herpes.

janina_22

teraz bez srandy naozaj....mne pomáha ušný maz, keď mi to poradili, tak som sa smiala, ale keď som bola zúfala a večer som si namastila kútit s mazom ráno som to mala zahojené....

Michal_PU

Ja ich mávam bežne a pomáha mi FUNGICIDIN LÉČIVA alebo aj balzám na pery Labello. Balzám síce nelieči tak rýchlo, ale po dvoch dňoch sú preč.

Mastičku si dávam doma a von do spoločnosti radšej balzám, pretože vyzerá viac esteticky než umastené kútiky úst.

solnička

Kútiky sú prejavom zníženej imunitnej schopnosti organizmu - na to potrebuje telo doplniť nielen vitamíny, ale aj stopové prvky. Mne sa osvedčil Hippokratin - dopĺňa tieto prvky cez kožu v kúpeli, naviac je možné dať si urobiť osobnú prísadu, ktorá bude dopĺňať presne to, čo potrebuješ. Odkedy to používam som ani raz nebola chorá, nerobia sa mi ani kútiky, ani herpes, v zime všetci okolo mňa mali chrípku, len ja som ani nekýchla.

SasenaXY

stefi442- ahoj, som na tom ako ty :-( bola som u zubara a odvtedy (mesiac) sa nemozem zbavit kutikov ( najprv na jednej, a teraz uz aj na druhej strane):-( Skusila som tiez toho vela co spominate - este aj masticku oparstop z lekarne - ale pomohlo to len na chvilku , a vzdy sa to obnovi. Uz som z toho zufala....:-(
Prosim, poradte niekto, co s tym - nie je to priznak nejakej zavaznej choroby? :-(
Uz sa bojim.

stefi442

ked mate suchý kutik tak skuste hojivý zázrak z oriflameu. Ja si na noc hrubo dám a ráno je zahojený. alebo je este dobrý fungicidin ale troška pomalšie to účinkuje.

stefi442

Nevie niekto čo zaberá na červené fľaky po kútikoch. Vyskušala som Fungicidin, riboflavín, afloderm, beloderm, ušný maz, imacort, a nič na to nezaberá. Imacort a Fungicidín to iba zamaskuju a ked prestanem mastit tak sa to zase objaví. existuje na to vobec daco???