Artroza

jara

Prosim vas,niekto sa liecil na artrozu v Trencianskych Tepliciach? Ktoru liecebnu-hotel mozte doporucit a kolko to asi stoji? Teda ak to naozaj pomoze.vdaka

lolo

no ono to je tak, ze som bol najskor u reumatologa ten ma prezeral a nasiel mi nalez na lavom bedre... a poslal ma za ortopedom... ten mi nasiel cystu..
bol som 3 krat na injekcii a berem chondrosulf na obnovu chrupavky...
ale ostatne klby mi nepozeral, ja som sa ho pytal ci ma mozu boliet aj ostatne klby.. a prikyvol, ze hej..
ale ma viac menej ignoruje chytro sa ma zbavil, ked som sa hodaco pytal, ale vtedy som este nemal take velke priznaky... no a vlastne le takto po nete zistujem...
Jeden mi povedal, ze mozem mat bolesti, ked je jeden klb naruseny, ale tie priznaky su asi tou artrozou... ale este som sa nedocital alebo som nepocul, ze by artroza postihovala vsetky klby, lebo ja naozaj vsetky klby citim take palienie tie vacsie klby bolest.. to iste sa tyka aj krizov( aj v krizoch sa chvejem(trasiem) ked menim polohu a ohybam sa v krizoch...
Tak len dufam, ze to je tou cystou, lebo mam 19 rokov... i ked pochybujem, lebo od malicka sportujem...
a ak to je artroza tak mam po zivote:((

pentium

ak mate tieto spomenute priznaky,a este aj to trasenie,ako spominate tak to je pravdepodobne artrozou.Kazdopadne treba vyhladat odbornu pomoc,aby ste predisli k roznym nezrozomitelnostiam.Urobili ste tak???

lolo

no take daco pocitujem:( ale ja sa aj trasiem...
napr. dlho stojim tk v kolenach citim vybrovanie... ruky sa mi trasu.. alebo chveju neviem ako to nazvat.. moze to byt artrozou?

pentium

Hlavným príznakom je bolesť, ktorá sa typicky vyskytuje alebo zhoršuje v súvislosti s pohybom kĺbu. Môže mať charakter miernych prechodných ťažkostí až krutej neznesiteľnej bolesti, nútiacej pacienta zostať nehybným. Môže sa zjaviť aj v pokoji, vtedy je väčšinou mierna a znesiteľná. Bolesť má časom tendenciu stupňovať sa a nie vždy zodpovedá skutočnému postihnutiu kĺbu. Niekedy sú rozsiahle degenerácie kĺbu dobre tolerované, kým inokedy môžu aj počínajúce mierne zmeny na kĺbe vyvolávať výrazné ťažkosti. V každom prípade je bolesť subjektívnym príznakom a jej prejav závisí od individuálnej odolnosti jedinca voči bolesti.
V niektorých prípadoch sa prvé prejavy neobjavujú na artroticky zmenenom kĺbe, ale na ešte zdravom kĺbe následkom jeho preťaženia pri zlej polohe tela alebo vychýlení osi.
Ďalším dôležitým symptómom je stuhnutosť, ktorá sa zjavuje najmä zrána po vstaní z postele a zmierňuje sa v priebehu dňa, keď jedinec začne vykonávať každodenné aktivity. Po rokoch trvania choroby vzniká charakteristická deformácia postihnutých kĺbov a zároveň sa zmenšuje rozsah ich pohybov. Typický je aj praskavý zvuk pri pohybe kĺbu.
Niekedy toto ochorenie sprevádza úzkosť, ba až depresia, ktorá vyplýva z neistoty pociťovanej pacientom v súvislosti s prognózou ochorenia.