pomoc!!!

Príspevok v téme: pomoc!!!
meggs

zacala som chudnut...len tak...proste som zrazu nemohla doseba nic dostat...kazdy kusok jedla mi hrozne zapachal...nemozem otvorit ladnicku...proste ju nemozem otvorit a pozriet sa co v nej je.na ranajky som zjem polovicku niakej broskyne a to le horko tazko.potom nic az do ked dojde matka z roboty lebo prednou musim nieco zjest....pijem asi 3 az 4 litre tekutin...pijem iba vodu a zeleny caj. cvicim...len brusaky,drepy,vzdy som aspon hodinu na cviciacom stroj,a schody som vybehla .ked som schudla moja matka ma zacala podozriewat a kontrolovat...tak kvoli nej musim jest obed a este nico potom powedala ze po 18:00 uz nemusmi ale dovtedy nieco zjem...taha ...ked nieje nikto doma zahodim vsetko co sa da do zachoda,a ked nahodou nieco zjem,tak to vyvratim,ked ma nachytal moj starsi brat ako splachujem jedlo do zachoda,okamzite to powedal,mame a ta ma posiela ku psychologovi.moja lekarka mi powedala ze nech uz brzdim aze k nej budem chodit na prevazenia...z 80 kg som schudla na 50kg...myslim ze mam anorexiu...a ked ju naozaj mam,tak to asi nebudem chciet zmenit...

zuzka jur

no ja tomu nerozumiem,aj ja mam nejake to kilecko navysa,ale bez jedla by som nevydrzala ani tri dni.ako sa da nejest,ved musis byt nervozna a myslim,ze uz si dost chuda,tak pekne papaj a pocuvaj mamku(aj ja som mama)bude to O.K.pa,pa,pa.

rockarka

Stop! Hlavne si uvedom ze 50 kilo je uz tak akurat! Ty potrebujes jest§ Anorexia je hrozna choroba, chyti ta a uz len tazko pusti. Viem co hovorim a tak ta varujem- nerob to uplne si pokazis telo§ Jedz normalne a zdravo, celozrnne a mliecne vyrobky, ovocie, zeleninu, chude maso, ryby, obcas si zacvic a zjedz aj daku tu sladkost. Viem o narusenosti anorekticiek dost- Dnes som bola u doktorky a bolo tam jedno dievca. Myslela som si ze je chudsie ako ja. Ale nie. Ked sa postavilo na vahu vazilo 52kg a merala 165cm. A ja mam 46kg a 170cm. Tak vidis! Daj si poradit, lebo zle dopadnes. Ako ja...

RNG

Najvacsi problem s anorexiou alebo radikalnymi dietami, hlavne bezmasovou je ze je telo podvyzivene o potrebne materialy na vyrobu energie, obrannych latok a regeneracnych procesov.
Nedostatok L- tryptophanu z jediel vedia napr k znizeniu neurotransmiterov ako serotonin, tym k depresiam, nespravnemu cyklu spanku a vseobecne nervovym porucham.
Corobne rychle schudnutie vedie aj k nedostatku vytvarania kyselin a enzymov, telo nevie jedlo spracovat a vedie to k nechutenstvu-jedlo sedi v zaludku "ako tehla" a pre nedostatok kyselin sa postupne zacne kazit a otravi cloveka, co vedie k vracaniu.
Odporucam zdroje B vitaminov(napr pivne kvasnice), na vecer 50 mg 5-HTP(na serotonin, spanok a proti depresiam) a s kazdym jedlom 1-1.5 gramu Betainu HCl na zlepsenie travenia v zaludku.
Po mesiaci-2, ked sa telesny cyklus upravi, nie je to treba dalej brat, len pre tych, ktori maju prilisne vytvaranie plynov v zaludku(nedostatok kyselin, hypochlorhydria), sprevadzany palou(vytvorene plyny vytlacia kvasnu penu zo zaludka do pazeraku, ktory nie je chraneny voci kyselinam, ako zaludocne steny).
Este raz opakujem: pala je dosledok kvasenia, co je vysledkom NEDOSTATKU kyselin v zaludku, nie prebytku, ako mylne tvrdi vacsina lekarov.

elka

meggs
ja som na tom rovnako tiež som začala podobne,ale prišla som po roku,že sa to dá aj tak aby som jedla no potom čaw záchod,ja tiež nechcem nič meniť a už vôbec nie pribrať ja vypijem vodu a neznášam sa bo mi to zaplní žalúdok a cítim sa plná a to mi lezie na nervy.Naši sa mi vyhrážajú že pojdeme k šamanovi bo už nespávam skoro pol roka a ak áno tak max dve hodky,som troska ja to viem oni to vedia ale pribrať nechcem som nekompletná a asi už aj narušená lebo toto nieje normálne,takže držím palce aby si sa z toho dostala nech neskončíš ako ja,nieje to po čom túžiš to mi ver a ak si povieš že ty tak nedopadneš omyl tvoja psychyka bude tak labilná že to nezvládneš papa

???

načo žiadaš o pomoc, ked nic menit nechces? rady ti darmo budeme dávat, ked nic nebudes robit pre tento tvoj problém