Hnisavá hydradenitída

RNG

Iontoforeza striebra vyhybi vsetky podkozne hnisania.
Ak su nakazy prenesene z vrchu pokozky, dobre je pouzivat nejaky antimikrobialny krem.
Odporucam kokosovy olej s par kvapkami GSE/citricidalu, povedzme na lyzicu kokosoveho oleja 3 kvapky GSE alebo 2 kvapky citricidalu, dobre premiesat a davat na noc tenko na mokru tvar.
Enzymaticke precistenie tela a potlacenie vysokych hladin DHT(zinok, vytazok z korenov zihlavy) pri tom pomaha a treba sa vyhybat znicenym tukom a jest len zasadne panenske(virgin, cold pressed )
a aj vsetkym jedlam, priemyselne pripravenym, lebo tieto zasadne pouzivaju rozne znicene oleje(stabilizovane, , hydrogenizovane, cirene...)ktore su pre telo cudzie a snazi sa ich vylucit aspon ciastocne cez mazove zlazy, a tieto sa z tych tuhnucich(vysychavych, znicenych ) olejov zapchaju, cim sa vytvori hrcka, do ktorej sa dostanu nejakl mikroby a vznikne hnisava acna.
Tak isto sa treba vyhnut vysokotepelnej uprave jedla, najma vyprazaniu, kde sa aj perfektne zdrave oleje znicia a taktiez bielkoviny denaturuju a vytvoria rozne skodlive dechty.

blánč

No já tedy nevím, lečila jsem se s tím 8 let, brala jsem Roacutan, různé druhy antibiotik, masti atd. Nakonec jsem stejně skočila na operaci. Dělá se mi v tříslech.Mám po operaci 7 měsíců, jedna noha ok, druha téměř ok. Nicméně mě hned upozornili, že na té horší noze očekávají recidivu :-((( A na sále mi bylo řečeno, že se může objevit i na tváři. V podpaží to nemám. Ale už na to trpí i moje sestra a obě nám to začalo kolem 35-let.

RNG

Ja a zabudol som na jod, ktory je potrebny pri vytvarani aj hormonov aj cistiacich enzymov, podobne ako v temach cysty, myomy, ...

RNG

Hydradentis/hidradentis suppurtiva je vlastne druh akni, kde zablokovane mazove zlazy vytvoria podkozne hrcky, ktore ked sa do nich dostanu bakterie ci kvasinky, zmenia sa na bolestive zapalene hnisave hrce, po prasknuti nechavaju casto nehojace sa rany a jazvy.
Tvorenie tychto je spojene s hormonalnymi nerovnovahami, v tomto pripade androgenom,takze liecenie je spojene s hormonalnymi prostriedkami, lekari pouzivaju synteticke:estriol a rozne synteticke progesterony(anti-androgen).
Ja by som radsej navrhol pouzitie prirodnych doplnkov, ako mexicky yam, progesteronovy krem a podobne.
Kedze su tam infekcie prinesene cez kozu, kremy s obsahom sterilizujucich prostriedkov a antimikrobialne prenikajuce cez kozu zastavia infekcie, podobne ako u akni.
Tj zinkove soli(pyrithione ), peroxidy, azaleova kyselina, elektroforeza striebra a pod.

Vylucky su nepotrebne latky v tele=zamorenie, ako spalene tuky, nestravene bielkovinne zhluky a ine, takze vylucenie tychto z jediel a pouzivanie cistiacich enzymov je tak isto potrebne tu, ako pri acniach, znacne pomoze.