Palivý pocit na konci ejakulácie - prosim názor odborníka!

Príspevok v téme: Palivý pocit na konci ejakulácie - prosim názor odborníka!
okieman

Zdravim, v poslednom case (cca. 1 mesiac) mam velmi zvlastny pocit a to pri ejakulacii (pri sulozi aj masturbacii), konkretne na konci ejakulacie ako keby bol samotny ejakulat kyslejsi, trochu to pali. Spravil som si test ohladom prostaty na www.mojeprostata.cz a tam som dopadol dobre. Neviem teda, ci je to normalne, alebo mam nejaky problem. Za odpoved dakujem, s pozdravom...

gagabibka

Dobry den chcela by som sa opytat mam taky problem som z priatelom uz rok a stala sa mi taka vec, spala som s nim, a pocitila som pri pohlavnom styku take stipanie, na druhy den ma palilo pri moceny a na treti den sa mi vyhodili asi 9 vyrasok na genitaliach, prosim Vas o radu co to moze byt, strasne sa obavam a chcem vediet ci to nieje nejaka pohlavna choroba... Prosim Vas o radu dakujem

radek22

pre jen:Ureaplazmy sa zistuju vyterom z mocovej trubice specialnym vysetrenim,za ktore sa plati,preto ti mozno predtym nic nezistitili,lebo ta vysetrovali iba klasickymi metodami.
Moj urolog mi povedal,nakolko aj ja som mal tento problem,ze ureaplazmy sa mozu vynimocne prenasat aj v bazene,horucej vode(napr.termalne kupele),pokial v nej bol predtym clovek,ktory mal tieto bakterie.Ja sa uz takym miestam radsej vyhybam.
Tych liekov by som sa na tvojom mieste nebal.To by si ich musela jest kvantum a cele roky,aby sa ti z toho znicila pecen.Inak tie bakterie z mocovych ciest nedostanes a budes sa stale trapit castymi zapalmi.

matho

Dobry den chcel by som sa spytat co mi je ak pri ejakulacii spolu so spermami mi trochu tece krev ?? a este som sa chcel spytat ci nieje mala velkost pohl.uda 13 cm a mam 13 rokov ?

jen

Dobry deň, ja sa chcem spytat, je mozne ze mi po roku a pol zistili ureaolazmu pri vysetreni a to som nola uz u 3tieho lekára a doteraz mi nezistili nic az ked som povedala ze rok a pol mam neustale dokola zapaly moc.cies, lekar povedal ze je to bakteria prenosna pohl.stykom ale ja som rok a pol len z jednym partnerom a tomu robili vysetrenie a vytery z uretry tiez a ze on nema nic.Co mam robit a ako je to mozne.bojim sa ze to znovu chytim a moja pečeń po tolkych antibiotikach bude zle s nou.Poradte Dakujem.

patres

mam taky problem ze na genitaliach mam taky pupacik a neviem ze ci to je choroba a ze co mam robit???
mohol by mi niekto pomoct?

pentium

Chlamýdiová infekcia

Čo je to: Sexuálne prenášaná bakteriálna infekcia.

Prenos: Pohlavným stykom.

Príznaky: Až 80 % žien a 50 % mužov nemá žiadne príznaky. Medzi symptómy patrí zápal pošvy, pošvový výtok, pálenie pri močení, bolesti kĺbov. Neliečená infekcia môže viesť až k neplodnosti a chronickým bolestiam.

Syfilis

Čo je to: Liečiteľná bakteriálna infekcia. Spôsobuje chronické ochorenie, ktoré prebieha v troch štádiách.

Prenos: Najmä pohlavným stykom, možný je však aj prenos z neliečenej tehotnej matky na dieťa.

Príznaky: Na mieste vstupu infekcie sa v prvej fáze vytvorí vred. Mizne po 4 – 6 týždňoch, no v druhej fáze je nahradený vyrážkami na tele a zdurením uzlín. Tretia, najťažšia fáza môže nastúpiť do oslabeného a neliečeného organizmu aj po dvadsiatich rokoch. Zasahuje kĺby, srdcovo-cievny a nervový systém.

Kvapavka

Čo je to: Najčastejšie sexuálne prenášané ochorenie.

Prenos: Akýmkoľvek sexuálnym stykom (vaginálnym, orálnym, análnym).

Príznaky: U muža sčervenanie a opuchnutie močovej rúry, pálenie pri močení, výtok. Pri neliečení po 2 – 3 týždňoch bolesti v oblasti močového mechúra, nadsemenníka. U ženy miernejší priebeh, niekedy ju teda nespozorujú ani neliečia, čo môže viesť ku komplikáciám ako pri chlamýdiovej infekcii. Počas menštruácie existuje nebezpečenstvo presiahnutia infekcie na maternicu, vajíčkovody a vaječníky, čo môže viesť k neplodnosti.

Trichomoniáza

Čo je to: Ochorenie pohlavných orgánov a močových ciest, ktoré spôsobuje parazit Trichomonas vaginalis.

Prenos: Pohlavným stykom.

Príznaky: U mužov spôsobuje zápal močovej trubice sprevádzaný pálením a výtokom, u žien zápal pošvy, rovnako sprevádzaný výtokom a pálením pri močení či bolesťami v podbruší.
Vírusové pohlavné choroby:
Genitálny herpes

Čo je to: Vírusové ochorenie pohlavných orgánov (opar).

Prenos: Pohlavným stykom, orálnym sexom, prípadne sa môže preniesť na dieťa infikovanou matkou pri pôrode.

Príznaky: Týždeň po nákaze sa na genitáliách objavia pálivé vodnaté pľuzgieriky, sprevádzané zápalom lymfatických uzlín. Niekedy sa môžu objaviť horúčky pripomínajúce chrípku.

Hepatitída (žltačka) typu C

Čo je to: Vírusová infekcia spôsobujúca zápal pečene.

Prenos: Telesnými tekutinami a krvou.

Príznaky: Môžu pripomínať chrípku – vracanie, bolesti brucha, nechutenstvo, nažltnutá pokožka, horúčka, pocit únavy. Tretina infikovaných spočiatku nevykazuje žiadne príznaky, ochorenie môže nebadane prejsť do fibrózy až cirhózy.

HIV/AIDS

Čo je to: Vírus HIV spôsobuje poruchu imunitného systému, ochorenie aids. V konečnom štádiu človek zomiera aj na také infekcie, ktoré pre zdravého človeka nie sú nebezpečné.

Prenos: Pri pohlavnom styku infikovanými sekrétmi, infikovanou krvou, spoločným používaním ihiel, z infikovanej matky na dieťa.

Príznaky: Od nákazy do vzniku rozvinutého ochorenia môže prejsť aj viac ako 10 rokov. Za 3 – 8 týždňov po infekcii dochádza k príznakom tzv. akútnej HIV infekcie, podobnej chrípke. Nastáva dlhšie prechodné obdobie bez príznakov, vtedy však dochádza k zmenám v imunitnom systéme. Neskôr prichádzajú čoraz častejšie infekcie, hnačky, horúčky, zápaly sliznice, v niektorých prípadoch istý druh rakoviny.

pentium

Liečba

Chlamýdiová infekcia sa dnes dá liečiť. Antibiotikum, ktoré používame musí byť účinné na chlamýdie, dosahovať vysoké hladiny tam, ke sa chlamýdie nachádzajú – napríklad vo vnútri bunky. Takisto musí byť bezpečné i tak, aby neovplyvňovalo účinnosť ďalších liekov, ktoré pacient užíva. V liečbe chlamýdiových infekcií využívame najmä makrolidové antibiotiká, tetracyklíny a chinolóny (resp. fluorované chinolóony). Najdokonalejším preparátom sa dnes javí azitromycín, ktorý v nekomplikovaných prípadoch možno podať u C. trachomatis i v jednej dávke. Takisto ho možno s výhodou podať pacientom, u ktorých predpoklad dodržania liečebného režimu je nižší, čo sú mnohokrát sexuálni partneri.Ostatné makrolidy nedosahujú v porovnaní s azitromycínom tak vysoké hladiny v bunkách a majú niekedy zvýšený výskyt nežiadúcich účinkov pri používaní iných liekov. Tetracyklíny – napríklad doxycyklín – takisto možno použiť v liečbe chlamýdiových infekcií. Najmä dlhodobé používanie tetracyklínov je spojené s vyšším výskytom nežiadúcich účinkov, najmä s poškodením pečene a nevoľnosťou. Takisto s tetracyklínmi je zakázané chodiť na priame slnko, preto ich nie vhodné používať v lete. Počas liečby infekcie vyvolanej C.trachomatis je vhodné dodržiavať nasledujúce odporučenia:

- liečiť súčasne sexuálneho partnera, pretože ak by bol neliečený môže byť opätovným zdrojom infekcie.

- nevykonávať pohlavný styk ani s prezervatívom a zdržať sa mechanickej manipulácie v oblasti genitálií; ako už bolo spomenuté, chlamýdie sa vyskytujú vo vnútri postihnutých buniek a pri ich poškodení pri mechanickom dráždení sa dostanú do mimobunkového priestoru a môžu napádať ďalšie bunky.

- po liečbe je s odstupom asi jedného mesiaca potrebné skontrolovať jej účinnosť, najlepšie vyšetrením výteru z miesta infekcie alebo moču.
V liečbe nekomplikovaných prípadov postačí u žien 7-dňová a u mužov 10-dňová liečba (prienik antibiotík u mužských reprodukčných orgánov je nižší – preto je potrebné dlhšie dávkovanie). Výhodou je používanie azitromycínu, ktorý možno podať v jednej dávke. V liečbe opakovaných alebo chronických infekcií je vhodná 2- až 3-týždňová liečba. V najzávažnejších prípadoch možno podať kombináciu antibiotík, to však patrí do rúk špecialistu na antibiotickú terapiu. V liečbe najmä chronických infekcií sa častokrát používajú i iné postupy, lokálna aplikácia tepla – diatermia, používanie enzýmov, používanie liekov, ktoré zmenšujú zápal – tzv. nesteroidných antireumatík a pod.
Ich používanie má význam len pre veľmi úzky okruh pacientov, preto by ich používanie mal starostlivo zvážiť lekár. Niektoré z týchto liekov sú totiž voľnopredajné.

Princípy liečby chlamýdiovej infekcie dýchacích ciest sú veľmi podobné. Je potrebné si uvedomiť, že chlamýdie sú veľmi často vyvolávateľom infekcií dýchacích ciest a bez nákladných postupov ich prakticky nie je možné dokázať. Navyše neliečené chlamýdiové infekcie by mohli viesť aj k závažnejším infekciám. Preto je vhodné pri liečbe respiračných ochorení zvážiť aj možnosť infekcie chlamýdiou.
Nakoľko chlamýdie sú baktérie, ktoré nemajú bunkovú stenu, mnohé antibiotiká (napríklad penicilíny a cefalosporíny), ktorých miesto účinku je bunková stena nie sú v ich liečbe účinné. Chlamýdie sa v dýchacích cestách ako pôvodca infekcií častokrát vyskytujú spolu s inými baktériami, ktoré dokážeme vo výteroch. Preto by sme pri zlyhaní liečby bežnými anitibiotikami mali myslieť na možnosť chlamýdiovej infekcie. Chlamýdiové infekcie u astmatikov, u pacientov s chronickými chorobami (najmä srdca) a u pacientov s ochoreniami dýchacích ciest si vyžadajú často niekoľkotýždňovú liečbu, niekedy je nutné použiť kombináciu antibiotík.