Antikoncepcia Pharmatex

Príspevok v téme: Antikoncepcia Pharmatex
D_nika

ahojte :) Niekomu som tu slubila napisat, co som sa o tejto antike dozvedela u gynekologicky. Nemozem najst temu, tak pisem novu. Cize povedala mi asi tolko, ze:
- "mozno" to je ok
- baza byliniek sa jej nezdá byt natolko spolahliva, ako udáva výrobca (99%)
- vytvara vo vagíne barieru, cize podla toho, co uvadza vyrobca by mala byt bezpecna aj v pripade ejakulacie
- na dlhodobe uzivanie vhodnejsia HAK (aj ked ak nemas pravidelny pohlavny styk, tak zbytocna zataz pre telo, ak to ma byt 2x do mesiaca)
Mne osobne momentalne odporucala najviac kondom. Poradila mi aj jednu stranku, kde sa toho dost dozvies a je tam forum, kde odpovedaju priamo lekari - www.zonaona.sk
Tam som tiez pisala a ako odpoved som dostala, ze "nie su zastancami tejto formy antikoncepcie" (na dovod som sa tiez pytala, ale este mi neodpisali, asi som im napisala neskoro vecer.. :)))

tak tolko odomna, ak mate nejake skusenosti, tak sem s nimi, lebo moj priatel by to radsej ako kondom, ale tak nerada by som skoncila ako jedna kocka dnes u gynekologa... 18 maximum a 5. tyzden... brrr..

RNG

Spermicidne/spermie zabijajuce antikoncepcie su zname a pouzivane uz od cias Kleopatry, tj nie je to nic noveho.
Kedysi sa pouzivali pripravky s octom, dnes to nahradili organicke kyseliny s velkou molekulou, ako Nonoxinol, ktore sa prakticky vobec nevstrebavaju cez sliznice a za par hodin aj tak z tela su prirodzene vylucene.
Takze nijak nemenia hormonalne hladiny v tele a ich ucinok je na telo minimalny.
Je nezodpovedne od lekarov, ze ich odmietaju a idu odporucaju radsej skodlive HAK, ktore vedu k roznym zdravotnym problemom, vcitane prudko narastajucej rakovine prs za poslednych 50 rokov, trombozam a podobne.
To mi len dokazuje obvinenie, ze znacna cast lekarov vedome ci nevedome vlastne nedba o zdravie pacientov a zdravotny monopol v ktorom vyrastli a ktoremu sluzia potrebuje co najviac pacientov pre svoje sluzby a produkty.

Prezývka

Zo zdravotneho hladiska lepsie Pharmatex ako tabletky, lepsie kondom ako Pharmatex (pokial nie je alergia), lepsie nic ako kondom (pokial je staly partner, primerany vek a v pripade ze by prerusovana suloz nevysla tak eventualna priprava pre dalsieho clena do rodiny).

Statistika otehotneni pri prerusovanej sulozi je 4-8%
Samozrejme prevadzkovat len za predpokladu ze oboja mate nad 20r., ste staly partneri a nestriedate, a ste pripraveny v pripade mozneho otehotnenia.

Za tychto podmienok je to najzdravsie.

Predsa len aj Pharmatex je chemia.

MultiLevel

tiez pouzivame pharmatex dlhodobo a super :) Nikdy sa vsak do mna neurobi, nakolko sa chceme este poistit aj tymto sposobom. Priatelovi doverujem a on tiez vie, co robi a kedy je spravy cas "vytiahnut" a dat to trebars na brusko :) A aj keby sa mu to nedarilo vcas (co sa za dva roky nestalo), stale je tu ten krem vo vnutri, ktory by pripadne "znicil" aj to malicko :)

Dana.D.

Čítam tu rôzne informácie o pharmatexte, tak sa chcem s vami podeliť o skúsenosti. My používame pharmatex (čipky) už rok a pol a všetko úplne ok. Je pravda, že to trocha časom vyteká, ale tak vreckovka to virieši. Každopádne pre nás lepšie ako kondóm alebo HAK a spolahlivosť 100%. Teda zatiaľ :D

novynet

Nemate niekto zaujem o jedno balenie Pharmatexu čípkov. Neotvoreny, plne balenie, 10ks. Ja ich nepotrebujem kedze uz beriem HAK. Predam za polovicnu cenu.

Nykita

Ahojte. :)

Prosím vás, chcela by som sa spýtať čo sa týka Pharmatexu, že či sa dá spoľahnúť aj na tie kapsule. Lebo zatiaľ v to nemám nejakú pevnú dôveru a neverím všetkému čo sa v príbalových letákoch píše. Pre to by som chcela vedieť niečo čo sa skúseností s touto antikou týka.