Atopický ekzém

Príspevok v téme: Atopický ekzém
mirka turčanová

Mám už 10 rokov atopický ekzém. Stále sa rozširuje na väčšiu časť tela, pravidelne navštevujem kožného doktora, kotrý mi predpisuje hormonálne maste+maste na premasťovanie, chodila som aj k homeopatovi, ale nebola som s ním spokojná. Vie mi niekto poradiť, ako mám postupovať ďalej. Čo môžem ešte urobiť, aby som ekzém vyliečili, resp. aby som prišla na príčinu, ktorá ho vyvoláva? Chcela som ísť aj do kúpeľov, ale momentálne sa mi to nedá, lebo mám 2 malé deti.

Sona345

Pri takomto probléme je dobré dať si urobiť testy na alergie, vačšinou sa atopický ekzém spája s alergiami. Ďalším faktorom, ktorý ho može zhoršovať je stres. Mne veľmi pomáha aj pobyt pri mori. Jednak mi morská voda upokojí pokožku a zároveň relaxujem :-)

krtko34

Ja trpim Ekzemom uz neuveritelnych 20 rokov a mozem povedat ze jediny sposob ako ho zmiernit je starat sa o svoju pokozku a zdravo jest. Kazdy den sa treba poriadne natriet telovym mliekom (najlepsie su tie z lekarni, ja mam rada Excipial Lipolotio, tiez mam super skusenosti s kozmetikou Bioderma a Eucerin) Nepouzivat nic parfemovane, otestujte si aj praci prostriedok, mne jeden sposoboval alergiu, a tiez nepouzivat abivaz, ta tiez sposobuje alercie, pradlo by malo byt vyplachane len v cistej vode, smazte sa nosit len bavlnene spodne pradlo. Co sa tyka stravy tak skuste vylucovaciu dietu (ak chcete tak napisem popis) a neochucujte jedna s vela koreninamy, nejedzte vela sladkeho a kysleho, tiez citrusove plody su velmi alergizujuce.
Vnutorne prostredie je velmi dolezite a preto treba jest vela zeleniny aby ste si udrzali zasadite ph v tele.
Nuz z ekzemu sa neda vyliecit ale da sa eliminovat a na mne by ste tazko zbadali ze nejaky mam, co je uzastny pocit lebo trpim tazkou formou ekzemu.
Hlavne sa dajte vysetrit alergologom a dobrym koznym.
Vsetkym vam drzim palce, nie ste sami zo svojim trapenim a hlavne myslite na to ze su na svete aj horsie ochorenia.

- mira

Neshi , atop. exem je problém trávenia. Črevo je narušené, klky, nepracujú. Toxíny sa dostávajú do krvi, do tela a vylučujú sa cez kožu.
Napraviť prácu čreva je beh na dlhú trať, ale dá da to pri pochopení príčin. Črevo poškodzujú zaťažujúce potraviny, ktoré nedokážeme stráviť, v prvom rade mlieko a všetko z neho vyrobené. Potom lepok, sladkosti a ovocie, zemiaky, potravinárska chémia, aromatické a povzbudzujúce látky.

Pšenicu si vynechala. Zaraď celozrnné bezlepkové obilniny domäkka uvarené : ryžu natural, pohanku, kukuričnú krupicu, pšeno a amarant. K tomu domáce druhy zeleniny, ktorú tepelne upravíš a k tomu kvasenú zeleninu, ryby, strukoviny, semienka. Z týchto surovín je možné pripraviť veľmi lákavé a chutné jedlá. Ukážky pozri tu www.makrobio.wbs.cz
Liečba atop. exému prebieha vo vlnách, kedy sa výskyt zlepšuje a zhoršuje. Intervaly bez výskytu sa budú stále predlžovať, želám ti veľa síl.

mravcek

Ahojte ja mam AE asi od troch rokov...no najprv to bolo hrozne. ako dieta som sa musela stale niecim natierat a bola som raz aj v nemocnici. postupne sa menili miesta, kde sa mi to objavovalo a zaberali mi na to maste ale s kortikoidmi. to je dost svinstvo podla mna a uz som si povedala ze nic take si na seba davat nebudem. nastastie mi ekzem dost ustupil, pomahlao mi najmä more. ak ste to este neskusili urcite chodte! len sa treba poradit ze kde. ja som bola klasika niekde v tal., grecku, chorv....normalne dovolenky. no a v grecku sa mi to zlepsilo asi najviac. to som mala potom pokoj niekolko mesiacov. no snad som trosku pomohla:)

neshi

od malička trpím atopickým ekzémom a čím so staršia tým je to horšie, ale po vybratí krčních mandlí hotová katastrofa! lekári nechápu, lebo sa to pacientom väčšinou výrazne zlepší :(, ale mne naopak, hneď ako mi dali mandle von koža sa nevýslovne zhoršila, pravidelne sa mi začína premnožovať zlatý stafilokok (kt.má každý v tele) a spôsobuje dalšie zhoršenie, navyše pri menzese sa vyhadzujem viac ako pred tým niekedy má moja koža až nenormálne reakcie, celá zbordoviem , začala mi mokvať koža na ušiach dokonca aj v nútri ucha, okolo vlasov, puká mi a hrozne sa šúpe a čo je úplne najhoršie zduria sa mi bradavky a mokvaju :(. som z toho nešťastná a neviem čo mám robiť, a mám pocit že to nevedia ani lekári. skúšala som aj liečitelov, homeopatov...poslednú dobu mám menzes aj 2x do mesiaca takže sa idem objednať na gynekologiu, som na diete,pšenica , mliečne výrobky a alergény skoro úplne vynechávam z jedla ak sa to mu dá vyhnut. ak by ste mi vedeli poradiť, prosím poradte, ďakujem
:(, som zúfalá, psychicky na dne :(

marissa236

ekzem mam už od 3rokov a teraz mam 15 vyskušala som všeliake lieky, probiotika čaje, mastičky... ale stale sa mi to neupravilo.. a mam už toho dost .. chcela by som to aspon zmiernit ak nie uuplne vyliečit... ma niekto nejaky liek alebo niečo čo by mi mohlo pomoct??? ak by niekto chcel pomoct tak pište LEN NA email::: marissa236@azet.sk dakuuuujem všetkym ktory sa ozvu

marikat

nemusís byt alergická iba na potraviny. tiez to mozu sposobovat roztoce, prach alebo i slnko.a pel. a stres. asi ti teraz nezostane nic iné, iba hladat. vela stastia.

andula

Mirka, ak chceš, poradím Ti, ako si sama spravíš testy na potraviny. Ja sí na sebe skúšam všetko. Dokonca v jednej knihe o alergii píšu, že sa to tak môže robiť, keď lekári nemajú testovaciu látku /anna.bordacova@zoznam.sk Andula