O zenach - Je dolezite licit sa? Prečo?

Príspevok v téme: O zenach - Je dolezite licit sa? Prečo?
rita23

Zaoberam sa temou zien vo vztahu k dekorativnej kozmetike. Preco sa zeny skryvaju pod maskou make up-u a licidiel? Preco zatracujeme prirodzenu krasu zeny v jej pravom zmysle? Ktora z vas sa lici v pripadoch, ked ostava doma, hned rano, co vstane z postele? Preco sa licime pre vonkajsi svet a nie pre toho, kto je k nam najblizsie a s kym byvame?

renushik

nikdy som neodsudzovala ženy, ktoré sa nelíčia, pokiaľ sú spokojné samy so sebou, prečo nie? ja sama sa však líčim každý deň, príde mi to úplne prirodzené, je to súčasť mojej starostlivosti o seba samú, tak ako umývanie vlasov, pekné obliekanie sa, voňavkovanie sa, páči sa mi keď je žena zladená, pekne nalíčená a učesaná (akoby sestra povedala "vystrihnutá z Burdy" :D), tým nemyslím nejaké pipenky, ktoré sú zmachlené, vysolárkované, že sú tmavé z toho jak uhoľ s dlhočižnymi gelovými nechtami a na nich 350 milionov kamienkov a pri zohnutí na nich vidno tangáče (to nie, to mi príde vrcholne nevkusné), mám na mysli jednoduché naturálne a minimalistické líčenie, pekné kvalitné a vkusné oblečenie (ktoré je zvolené s citom a pre daný typ postavy a pekne farebne zladené), u mňa to má jednoznačne psychologický účinok, cítim sa tak sebavedomejšie a reprezentatívnejšie a ľudia to vnímajú... takisto sa trošku venujem foteniu a jednoznačne nalíčená pleť vyzerá na fotkách krajšie ako nenalíčená, žiadna profesionálna fotka sa bez kvalitného makeupu nezaobíde... to je samozrejmosť, takisto moja sesternica je vizážistka, takže aj preto mám k tomu mám taký vzťah a milujem naše dialógy o líčidlách, vždy mi odporučí nejkú kvalitnú vychytávku... a čo sa týka toho, nerobím tragédiu z toho keď ma niekto vidí nenalíčenú, ale keď môžem byť krajšia prečo sa nenalíčiť? :) (keď idem kdesi na opekačku alebo kde jasan, že si nebudem robiť kompletný makeup)...

sydney

licim sa vzdy,ale minimalisticky,cize vacsina ludi si aj tak mysli ze vlastne ten makeup nemam a som tak prirodzenejsia nez kopy ocnych tienov. pouzivam este ocnu linku,mam nevyrazne mihalnice.a o to ide - dekorativna kozmetika ma zvyraznit to,co je na nas pekne,nie sa skryvat a kydat tony pudrov na tvar. vsetkeho s mierou :)

Lily126

Ženy majú tenšiu pokožku na tvári ako muži, preto sa na nich oveľa viac prejaví ich únava, strhanosť, kruhy pod očami, nedostatky pleti. Ženy majú jmnejšie črty tváre.
Preto z môjho pohľadu, potrebujú zakryť nedostatky viac ako muži. A keď už niečo zakrývajú, prečo by aj nepodtrhli svoju krásu, kt. tam je, ale menej výrazná.
Ja osobne sa cítim nenalíčená ako nahá. Doma sa nelíčim, do spoločnosti áno.

suns

Babule ! Tu treba rozlisovat pojmy..
samozrejme ze su extremy - zeny, ktore spravia pre krasu cokolvek, podstupuju chirurgicke zakroky, kde im do nosa biju dlatkom a kladivom ! a nedopustia, aby ich partner videl "nahé" - bez licidiel..
No a potom sú tu zeny, ktore sa o seba vyslovene "nestaraju".. neupravene obocie, vlasy len tak ledabolo.. zvädnuta plet..
tu treba rozlisovat, co znamena byt upravena.. ja napriklad pracujem v beauty priemysle a denne sa stretavam so zenami, ktore sa o seba CHCU starat a preto si nechaju poradit.. ja ked som doma, tak sa nelicim.. ked idem napriklad do obchodu alebo na postu, vybehnem si - iba zjednotim plet, zvyraznim licka a mihalnice - kedze som blondyna so svetlymi riasami :)

a zase ked ideme s priatelom na veceru, alebo s priatelmi von, nalicim sa vyraznejsie, pretoze sa vtedy citim dobre ! presne ako tu kocky pisali, priatel ma miluje ci som nalicena, alebo nie ! ci rano vstanem strapata ..

a odpoved na otazku - preco sa licime, ked ideme z domu ?
pretoze sa citime dobre, - JEDINE KVOLI SEBE .. reprezentujeme sami seba a tiez aj svoju polovicku.. nie je to o druhych, JE TO O NAS SAMICH..

hlavne sa mi paci, ked zena po 50tke, 60tke - vdova, sa rozhodne "zacat s licenim" - vraj nikdy nie je neskoro pacit sa samej sebe :) - to je velmi pekne rozmyslanie.. :)

JahO_Odka

Ja sa líčim vždy keď idem von s ľuďmi, vždy keď idem do školy, keď som s priateľom, na skúšky, na stretnutia, na rôzne akcie... proste sa chcem páčiť. Som mladá, pekná a chcem to ešte zvýrazniť. Krajšia už nikdy nebudem, preto robím dojem vzhľadom kým sa dá.
Doma sa nelíčim, v kruhu najbližších sa tiež nemám potrebu líčiť. Poznajú ma, nemusím na nich robiť dojem.
Toť môj názor :)

njurrrr

ahojte, ja mam 17 a musim pouzivat make-up pretoze mam problematicku plet. Je pravda ze ako postupom casu si uwedomujem ze cim menej tym lepsie a urcite je to wekom, casom si zena uvedomi ze je krasna aj bez toho. Zenam ktore su krasne od prirody, s peknou a zdravou pletou je lahke powedat "wed sme pekne aj nenamalowane" ale skuste brat ohlady aj na tie ktore maju komplexy z toho ako vypadaju. Niekedy je lepsie pozdvihnut si sebavedomie aj sminkami, netreba to vsak prehanat...a ja mam skor pocit ze kedysi to bolo viac rozsirene, teraz uprednostnujeme skor prirodzenost...

hanyyyyy

hm, lícenie je dnes akási moda...dnes to k tejto dobe patrí... je to to iste ak si dievca oblecie na verejnost pekne oblecenie ako keby isla v teplakoch no ide predsa o to ze si na sebe da zalezat...a dba o seba...

Slaninnka

Malujeme sa pre to site preco sa pekne obliekame a preco chodime ku kadernicke a kozmeticke,aby sme mohli byt spokojne same so sebou a mohli sa aspon ciastocne citit dokonale.Neviem ako iny,ale pre mna sa to postupom casu stalo ritualom a ked rano vstanem a umyjem si zuby.Ale zase je rozdiel malovat a malovat,ak niekto nosi 200 kil make-upu a niekto pouziva iba korektor a spiralu.