Nadúvanie

Príspevok v téme: Nadúvanie
marek s problemom

Zdravím,mám v poslednom čase (asi trištvrte roka) problém s nadmerným nadúvaním.Pred rokom som bol v nemocnici kvôli podráždenému pankreasu,tak neviem, či to može súvisieť s tým. Viete mi poradiť nejaké voľne dostupné lieky na podporu trávenia, prípadne nejakú inú radu ? Po jedle mávam niekedy aj hnačky(približne raz za dva týždne).Začal som jesť activiu, nepijem mlieko, ale žiadna výrazná zmena nenastala.

RNG

Ako som povedal, probiotika treba pestovt a krmit mikrovlakninami. Po niekolkych tyzdnoch sa rozmnozia az do plneho osadenia criev

lenkatulajka

PeterPanko tak daj potom vedieť či zaberajú, tiež už som ich videla na ineternete, ale ešte som ich nemala. RNG a z čoho sa teda podľa teba dá taká dávka dosiahnuť? musí byť predsa nejaké riešenie...

Alex444

Ahojte,nestretli ste sa pri problemoch s travenim s HIT? Histaminovou intoleranciou? Jeden z priznakov je naduvanie, potom akoby zle travenie, potom hnacky a tak. Sradna ze je strasne vela ludi ktori tim trpia, ani o tom nevedia. Mne robila imunologicka testy, potvrdilo sa mi to, odvtedy beriem vzdy pred jedlom tabletky Daosinu a vybavene. Odtvedy nemam ziadny problem :)

RNG

Opakujem este raz. Mnozstvo probioti v dobre osadenych/kultivovanych crevach je vyse 1 kg na vahu. Takze aj najlepsie probioticke doplnky, co obsahuju najviac 20-30 mg kultur treba rozmnozit mnohotisickrat a to bez doplnkov zmesi mikrovlaknin sa vobec neda. Davka extra mikrovlaknin musi byt aspon 15 gramov denne.
Zialbohu z dnesnych potravin sa tato davka neda dosiahnut prakticky vobec.

PeterPanko

luba a skúšal okrem probiotických potravín aj probiotiká v tabletkách? ja som kdesi čítala, že tie jogurty, čo na ne robia toľké reklamu na toto nemajú vôbec žiadny účinok, tak neviem... ja som si v piatok objednával z internetu biopron premium probiotiká, tak som zvedavý či to zaberie. odporučila mi ich kamoška, joj,ale som sa najskôr hanbil, keď som si pýtal radu.

vlado.

zdravim vas.neviem kto odpoveda na dane otazky.mna celkom zaujalo liecba pecene a niektorych podobnych zalezitosti,,, protokol dr Berksona,,,.co to je a kde sa daju kupit kompletne tieto doplnky liecby alebo ako to nazvat.mal by som zaujem z dovodu precistenie pecene a zlepsenia imunity a pancreasu.dakujem za odpoved.

Petersen

Naduvanie nie je choroba - skor varovný signál tela, že niečo v našom tele niečo nie je v poriadku, alebo v našom stravovaní robíme určité chyby. Zhrnutie rad ako si v domacom prostredi pomoct s naduvanim skus nastudovat tu:
-odkaz odstránený-

getre

Je normálne, keď sa naobedujem a toľko čo to dojem, idem na záchod na veľkú?? A pritom chodím každé ráno. A není to ani prehánanie ani tvrdá stolica. Má niekto podobnú skúsenosť????

brucho

pankreas sa prejavuje akoby miernym palenim a bolest vyzaruje aj do chrbtice, dnes som to konzultoval s lekarom, predisal mi Helicid 20 a Panzytrat 25000, uzil som to pred jedlom a konecne sa stav upokojil. Ide o podozrenie na akutny stav chronickej pankreatitidy. Podobne stavy mavam castejsie a chronicku pankreatitidu som mohol aj zdedit. Prejavuje sa aj pocit plnosti, tazoba, plynatost a scervenanie pokozky, hlavne na tvari.