Zdravím,mám v poslednom čase (asi trištvrte roka) problém s nadmerným nadúvaním.Pred rokom som bol v nemocnici kvôli podráždenému pankreasu,tak neviem, či to može súvisieť s tým. Viete mi poradiť nejaké voľne dostupné lieky na podporu trávenia, prípadne nejakú inú radu ? Po jedle mávam niekedy aj hnačky(približne raz za dva týždne).Začal som jesť activiu, nepijem mlieko, ale žiadna výrazná zmena nenastala.
Ako som povedal, probiotika treba pestovt a krmit mikrovlakninami. Po niekolkych tyzdnoch sa rozmnozia az do plneho osadenia criev
lenkatulajka30.05.13 20:24??.??.190.106
PeterPanko tak daj potom vedieť či zaberajú, tiež už som ich videla na ineternete, ale ešte som ich nemala. RNG a z čoho sa teda podľa teba dá taká dávka dosiahnuť? musí byť predsa nejaké riešenie...
Alex44429.05.13 21:08??.??.123.65
Ahojte,nestretli ste sa pri problemoch s travenim s HIT? Histaminovou intoleranciou? Jeden z priznakov je naduvanie, potom akoby zle travenie, potom hnacky a tak. Sradna ze je strasne vela ludi ktori tim trpia, ani o tom nevedia. Mne robila imunologicka testy, potvrdilo sa mi to, odvtedy beriem vzdy pred jedlom tabletky Daosinu a vybavene. Odtvedy nemam ziadny problem :)
RNG27.05.13 01:21??.??.166.216
Opakujem este raz. Mnozstvo probioti v dobre osadenych/kultivovanych crevach je vyse 1 kg na vahu. Takze aj najlepsie probioticke doplnky, co obsahuju najviac 20-30 mg kultur treba rozmnozit mnohotisickrat a to bez doplnkov zmesi mikrovlaknin sa vobec neda. Davka extra mikrovlaknin musi byt aspon 15 gramov denne.
Zialbohu z dnesnych potravin sa tato davka neda dosiahnut prakticky vobec.
PeterPanko26.05.13 22:05??.??.149.16
luba a skúšal okrem probiotických potravín aj probiotiká v tabletkách? ja som kdesi čítala, že tie jogurty, čo na ne robia toľké reklamu na toto nemajú vôbec žiadny účinok, tak neviem... ja som si v piatok objednával z internetu biopron premium probiotiká, tak som zvedavý či to zaberie. odporučila mi ich kamoška, joj,ale som sa najskôr hanbil, keď som si pýtal radu.
zdravim vas.neviem kto odpoveda na dane otazky.mna celkom zaujalo liecba pecene a niektorych podobnych zalezitosti,,, protokol dr Berksona,,,.co to je a kde sa daju kupit kompletne tieto doplnky liecby alebo ako to nazvat.mal by som zaujem z dovodu precistenie pecene a zlepsenia imunity a pancreasu.dakujem za odpoved.
yyy28.04.09 14:16??.??.9.81
odporucam espumisan :)...je volne dostupny v lekarni a je velmi dobry :))
Petersen28.04.09 12:30??.??.71.111
Naduvanie nie je choroba - skor varovný signál tela, že niečo v našom tele niečo nie je v poriadku, alebo v našom stravovaní robíme určité chyby. Zhrnutie rad ako si v domacom prostredi pomoct s naduvanim skus nastudovat tu:
Prebytok kyselin v zaludku a nedostatok zasaitej cinnosti v pankrease je hlupost. Kyseliny sa tvoria v parietalnych bynkach v zaludku kde sa2 NaCl rozstiepi na 2 HCl a Na2CO3. 2HCl prejde do zaludka a Na2CO3 zostane v krvi a vylucuje sa v Pankrease na spiatocne neutralizovanie HCl. Teda 2HCl+ Na2CO3=2 NaCl+ H2CO3 (H2CO3 sa rozpadne na H2O a CO2=plyn, H2CO3 je sodova voda) Takze tu nikde nevidim prebytok kyslosti z prebytku zaludocnych kyselin!
DOBRY DEN, VEDEL BY NIEKTO PORADIT? MôJHO MANZELA TRAPI NEUSTALE NADUVANIE, NECH ZJE COKOLVEK. SNAZI SA JEST PROBIOTICKE PRODUKTY, AJ ZELENINU A OVOCIE, ALE NIC NEPOMAHA. TAKISTO BYVA DOST UNAVENY AJ STAV PLETI NIE JE DOBRY. MôZE TO NEJAKO SUVISIET? DAKUJEM
RNG11.09.08 21:31??.??.215.0
luba temy podobne tu uz bezali mnohokrat. Riesenie je Betain HCL a rozne enzymi, ktore pomozu travit. Dobra kombinacia je napr Super Multienzyme, zlozene z viacerych potrebnych enzymov Betainu HCL.
RNG11.09.08 21:35??.??.215.0
nedostatok kyseliny a enzymov znamena vnutornu podvyzivu. Tiez nedostatok enzymov znamena, ze sa telo necisti, tj je zamorene. Z toho slabost, slaba regeneracia, slaba imunita... Enzymi na travenie sa beru S JEDLOM, enzymi na cistenie tela sa beru hodinu pred jedlom.teda tie iste enzymi pomahaju aj travit aj cistit telo.
Luba stav pleti úzko súvisí s trávením a z toho vyplýva aj únava. Odporúčala by som pitie čaju z kvetu aloe a liečivých bylín+ Aloe Vera Gél + polia zelené na zlepšenie trávenia a doplnenia energie.
luba-manželovi by pomohlo preliečenie trávenia.Na 2 až 4 krát by mohol byť vyliečený,akupunktúra
Shine12.09.08 12:15??.??.217.129
Ahojte, ja osobne s tym nemam skusnosti, ale moj brat mal tiez problemy s naduvanim, tak som mu kupila v lekarni BENEFIBRU, a velmi si pochvaluje! Vraj mu to fakt pomaha.
brucho13.02.09 07:52??.??.112.243
Mam takisto problem s pankreasom, poprosim o informaciu, kde by som si mohol zakupit Betain HCL (RNG). Vopred dakujem.
elahop713.02.09 13:20??.??.52.4
ako sa prejavuje pankreas, kde bolí?
heat13.02.09 13:25??.??.188.35
pod zaludkom..
brucho13.02.09 17:36??.??.222.222
pankreas sa prejavuje akoby miernym palenim a bolest vyzaruje aj do chrbtice, dnes som to konzultoval s lekarom, predisal mi Helicid 20 a Panzytrat 25000, uzil som to pred jedlom a konecne sa stav upokojil. Ide o podozrenie na akutny stav chronickej pankreatitidy. Podobne stavy mavam castejsie a chronicku pankreatitidu som mohol aj zdedit. Prejavuje sa aj pocit plnosti, tazoba, plynatost a scervenanie pokozky, hlavne na tvari.
getre13.02.09 17:59??.??.53.246
Je normálne, keď sa naobedujem a toľko čo to dojem, idem na záchod na veľkú?? A pritom chodím každé ráno. A není to ani prehánanie ani tvrdá stolica. Má niekto podobnú skúsenosť????
Zdravím,mám v poslednom čase (asi trištvrte roka) problém s nadmerným nadúvaním.Pred rokom som bol v nemocnici kvôli podráždenému pankreasu,tak neviem, či to može súvisieť s tým. Viete mi poradiť nejaké voľne dostupné lieky na podporu trávenia, prípadne nejakú inú radu ? Po jedle mávam niekedy aj hnačky(približne raz za dva týždne).Začal som jesť activiu, nepijem mlieko, ale žiadna výrazná zmena nenastala.