ZRAK

Príspevok v téme: ZRAK
Petuska

Ahojte, už dlhšiu dobu pozorujem, že keď sa pozerám na svetlé plochy vidím akoby také malé vlásočnice resp. pavučinky. Niekedy ich vôbec nevnímam, ale inokedy sa ich neviem zbaviť a vidím ich všade. Viete mi poradiť čím je to spôsobené a dá sa to nejak liečiť? Ďakujem za rady a odpovede!!

frida

no tie potvory, to su degenerativne zmeny sklovca. ono to znie divne, v mladom veku mat degenerativne zmeny, aj ja som sa skoro urazila, ked mi to ocna povedala :-))) ale hlavne je, ze je to neskodne. proste niekto ma aj silnejsie dioptrie a nemusi to pozorovat, niekto slabsie a vidi ich. uz to tu bolo parkrat, su to "lietajuce musky" alebo teda sklovcove zakaly.

Petuska

...no tie potvory sa pohybujú pri pohybe mojich očí. Ja totiž nosím aj okuliare, ale nie moc silné. A čo to vlastne spôsobuje a ako to vzniká a prečo???

frida

petuska, a pohybuju sa pri pohybe oci alebo hlavy? najskor su to jemne sklovcove zakaly, tie su uplne neskodne, treba si na to zvyknut. ma to vela ludi. jednoducho to nevnimaj, alebo to ber ako sucast zivota. aj ja to mam. ono to bude este horsie vo vyssom veku. rovnako ulohu moze hrat aj refrakcna chyba, najcastejsie kratkozrakost.

washita

Je to jednoduche a zaroven zlozite. Treba k tomu vela trpezlivosti. mozete si kazdy vecer robit obklady z alchemilky, alebo zo zriedenych svedskych kvapiek. Namocit vatu do roztoku/caju/ a nechat teple na ociach asi 20 minut.